Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uradjen mi je Pa test i brisevi.Pa 2.grupa, a brisevi 3. i 6. Dr mi je dala 12 kom M....pa opet bris.Sad je rezultat samo 6.grupa.Dr mi je dala 3 vagin.pa ciklus pa jos 3 pa bris.E mene samo zanima u vezi ishrane-znam da ne treba jesti slatko ali u dilemi sam u vezi voca i meda.Procitala sam u nekom casopisu savet lekara da ne treba uzimati voce jer i fruktoza pogoduje gljivicama a na drugom mestu sam cula da voce i med ne mogu nikako smetati.Interesuje me Vase misljenje.Znam da ste rekli da necete odgovarati na pitanja u vezi ovih grupa ali ne nadjoh nista u vezi ishrane na 1.strani,pozz i hvala

Poslednja izmena od moderatora:
draga dr. juche sam bila kod ginekologa jer vec 3-4 dana imam neprijatnost u donjem delu stomaka, nije to bol, nego kao konstanta neprijatnost onako podmuklo, niti se pojachava niti se smanjuje.Uradjen mi je pregled i uz na kojem je doktorka videla folikul koji se sprema da pukne i rekla je da mi stomak verovatno tako reaguje na ovulaciju koja je u toku, pri tom mi je na dodir osetljiv desni jajnik na kom se folikul i nalazi. Uzela mi je samo cervikalni bris jer se na spekulumu razvuklo dosta belichastog sekreta (koji ja uopshte nisam primetila ni na veshu ni nigde ovih dana) ona kaze bez mirisa i da joj izgleda ok ali ipak da proveri i dala mi je poliginax da stavljam dok ne budu rezultati. Rezultati su u nedelju a meni je osecaj u stomaku i dalje isti i do nedelje nemam mira jer mi je rekla da ako bris bude u redu a nelagodnost potraje dam krv i urinokulturu. Zashto,shta moze da mi bude? Ja sam je pitala da mi radi ostale briseve ( radjeni u decembru) ona je rekla da nema potrebe jer ce u cervikalnom videti dal neshto ''niche'' pa ako bude, onda. Mene sad jedino plashi da nemam neku upalu ili infekciju a ovih dana + do nedelje sam praktichno bez ikakve terapije plus posle do urinokulture i krvi( ne znam da mi nije neshto sa beshikom,mada normalno idem u WC) AU! Nekad stvarno mrzim shto sam zensko, posebno zbog ovih tupavih vaginaleta. Inache se ovako dobro osecam, sve ovo mi ne smeta na treninzima samo odmah posle treninga trchim u WC da vidim shta se deshava dole. Ako je i do ovulacije zashto mi se nikad ranije nije tako ispoljavala, bukvalno osecam kako mi se jajnici ''okrecu'' a dr. na uz kaze da su u odlichnom stanju. Ovo chekanje mi burgija po mozgu! Ako imate neko iskustvo bila bih vam zahvalna da ga podelite sa mnom, ako ne,opet hvala ako ste imali strpljenja i prochitali ovo jer predpostavljam da je na osnovu samo mog lichnog osecaja teshko zakljuchiti bilo shta.

Poslednja izmena:
evo dr imam jedno pitanje i voljela bi kad bi mi mogli pomoći i odgovoriti, unaprijed hvala!!
ja imam 22 g i uterus bicornis, prošle god bila sam trudna i rodila u 6 mj trudnoće, beba mi je umrla. sad već 7 mj poslje radimo na bebi i uspijelo je, zad. menzis 30.3.09.prošli tjedan 2 testa pozitivna, ali prekjučer mi se pojavio smeđi iscjedak, dr mi je na godišnjem pa sam otišla u bolnicu. ovakav je nalaz:
TV uzv prikazuju se dva odvojena kavuma uterusa a zadebljanim endometrijem 14 bi dr 19 mm. Andeksa b.o.
dobrostan i folic tabl.
DG. amenohhoea sec hbd 5 1/7, uterus bicornis unicolis.
niš mo baš nije konkretno rekla, al je sestra rekla da najvjerojatnije da trudnoće više nema, a druga da je to simptom pobačaja da mirujem , najdalje do wc-a, pijem tablete i da će biti bolje, s ovim što znate šta mislite, dal ima trudnoće ili je više nema ili je uopće i nije bilo, molim vas ne mogu biti više u ne znanju. hvala

Cao,

pitanje u vezi Jeanine pil,tj bilo kojih...Zaboravila sam prosle nedelje da popijem pilulu- u trecoj nedelji koriscenja,tako da sam popila 2 istovremeno i dovrsila pakovanje.Odmah nakon tog pakovanja pocela sam s drugim jer tako pise na uputstvu u slucaju zaboravljanja pilule u trecoj nedelji...Konsultovala sam ginekologa i rekla je da je to ok.E sad,neodgovorna il sta vec...zaboravila sam i juce da popijem jednu...:confused::rumenko::evil: To mi je dakle iz ovog drugog pakovanja ( znaci,izmedju ta dva pakovanja nisam imala oih 7 dana pauze,da napomenem) u prvoj nedelji koriscenja.Sad nemam pojma sta raditi...Jutros sam uzela tu pil od juce-zaboravljenu ali sledeca-danasnja mi sleduje uvece pa ne znam sta da radim,dal da je popijem redovno,da koristimo dodatne kontracept.mere...Il da batalim citavo pakovanje i napravim nedelju dana pauze pa onda...Dal je uopste moguce da sam zakacila???Posto smo imali odnos ...sinoc...:dash:

draga dr. ja sam proshle nedelje bila kod ginekologa zbog neprijatnosti u donjem delu stomaka, recheno mi je da je sve u redu i brisevi su u redu, pregled i uz i da me malo muchi desni jajnik jer je na njemu folikul koji treba da pukne jer je ovulacija u toku. Medjutim i posle deset dana ja kad pipnem sa donje desne strane mene malo boli. Jel moguce da u stvari imam upalu jajnika a da to nije video uz? Sutra nameravam da dam urin i krv. Da li to moze da pokaze da li imam neku upalu? Hvala.

evo dr imam jedno pitanje i voljela bi kad bi mi mogli pomoći i odgovoriti, unaprijed hvala!!
ja imam 22 g i uterus bicornis, prošle god bila sam trudna i rodila u 6 mj trudnoće, beba mi je umrla. sad već 7 mj poslje radimo na bebi i uspijelo je, zad. menzis 30.3.09.prošli tjedan 2 testa pozitivna, ali prekjučer mi se pojavio smeđi iscjedak, dr mi je na godišnjem pa sam otišla u bolnicu. ovakav je nalaz:
TV uzv prikazuju se dva odvojena kavuma uterusa a zadebljanim endometrijem 14 bi dr 19 mm. Andeksa b.o.
dobrostan i folic tabl.
DG. amenohhoea sec hbd 5 1/7, uterus bicornis unicolis.
niš mo baš nije konkretno rekla, al je sestra rekla da najvjerojatnije da trudnoće više nema, a druga da je to simptom pobačaja da mirujem , najdalje do wc-a, pijem tablete i da će biti bolje, s ovim što znate šta mislite, dal ima trudnoće ili je više nema ili je uopće i nije bilo, molim vas ne mogu biti više u ne znanju. hvala

Rezultat bHCG?

Cao,

pitanje u vezi Jeanine pil,tj bilo kojih...Zaboravila sam prosle nedelje da popijem pilulu- u trecoj nedelji koriscenja,tako da sam popila 2 istovremeno i dovrsila pakovanje.Odmah nakon tog pakovanja pocela sam s drugim jer tako pise na uputstvu u slucaju zaboravljanja pilule u trecoj nedelji...Konsultovala sam ginekologa i rekla je da je to ok.E sad,neodgovorna il sta vec...zaboravila sam i juce da popijem jednu...:confused::rumenko::evil: To mi je dakle iz ovog drugog pakovanja ( znaci,izmedju ta dva pakovanja nisam imala oih 7 dana pauze,da napomenem) u prvoj nedelji koriscenja.Sad nemam pojma sta raditi...Jutros sam uzela tu pil od juce-zaboravljenu ali sledeca-danasnja mi sleduje uvece pa ne znam sta da radim,dal da je popijem redovno,da koristimo dodatne kontracept.mere...Il da batalim citavo pakovanje i napravim nedelju dana pauze pa onda...Dal je uopste moguce da sam zakacila???Posto smo imali odnos ...sinoc...:dash:

http://www.21dan.com/akosi/propustilapilulu.jsp

draga dr. ja sam proshle nedelje bila kod ginekologa zbog neprijatnosti u donjem delu stomaka, recheno mi je da je sve u redu i brisevi su u redu, pregled i uz i da me malo muchi desni jajnik jer je na njemu folikul koji treba da pukne jer je ovulacija u toku. Medjutim i posle deset dana ja kad pipnem sa donje desne strane mene malo boli. Jel moguce da u stvari imam upalu jajnika a da to nije video uz? Sutra nameravam da dam urin i krv. Da li to moze da pokaze da li imam neku upalu? Hvala.

Prvo daj urin i krv a onda da mozgamo sta bi bilo kad bi bilo, moze?

cao,nova sam u svemu ovome,iako vec duze vreme citam vas forum.nazalost,i ja sam jos jedna od onih koje se svim silama bore da postanu majke!!!prezivljavam svaku vasu pricu jer je i moja podjednako teska...mislim da ce mi mozda biti lakse ako sa sebi slicnima podelim svoja nadanja,strahove,bol,srecu...jer znam da nas niko ne moze razumeti u potpunosti,jer nije prolazio ovaj trnoviti put kojim mi i dalje smelo hodimo!!!u junu 2008sam u dvasetoj nedelji izgubila svoja tri andjela koja sam cekala dugih deset godina...od savrsene trudnoce,dva divna decaka i male devojcic,neopisive srece,tog 4juna ostade samo bol neizreciva i praznina koja i danas traje!!!bio je to prvi pokusaj vantelesne oplodnje,od 12 jajnih celija,10embriona,9blastocisti,tri vracena,4zamrznuta...neopisiva sreca,nadanje i vera!!!th 5 meseci mi se cini da sam bila najlepsa,najsretnija,najzadovoljnija,najponosnija zena na svetu...i onda mi se u roku od 24sata zivot pretvorio u pakao,zelela am da i ja nestanem sa mojim bebama,da me nema...borila sam se sa samom sobom...ali evo prezivela sam,slomilo me je,ali me nije ubilo!!!citajuci vas forum vidim da nisam jedina koja je kroz pakao prolazila,iak sam mislila da se to samo meni dogadja!!!elem,u oktobru skupih snage da pokusam sa krio embriotransverom.iako sam zdravstveni radnik,i znam da je taj krio program jos u povoju,u zemlji u kojoj zivimo,da tek stvaramo tehnologiju i usavrsavamo se na tome,resih da pokusam u nadi da ce me bog pogledati.obavismo i taj krio transver,sa 4embriona...nisam docekala ni beta nalaz jer sam 8dan prokrvarila...i opet se svet srusio,ali bolelo je manje nego prvi put,jer sam bila svesna u sta se upustam!!!i evo sada sedim za racunarom citam vase porukice,bojim se neizrecivo,jer sam ponovo u programu,tj 2maja mi je uradjen transver,ovog put samo dva sveza embriona,iz bojazni da se ne zavrsi kao prvi put!tek je 5dan od transvera a ja vec zalim zasto nismo i ovaj put pokusali sa tri,jer ne osecam nikakve simptome kojibbi me ohrabrivali ovih 14dana do bete.prvi put su me jako bolele grudi,sada nista!!!to me plasi jer prezivljavam ovo iskustvo treci put i bojim se neuspeha,jer sam sigurna da bi me to slomilo!!!lakse mi je kada svaki dan iscitavam iznova vase porukice i stare i nove,obradujem se,nasmesim,rastuzim i rasplacem...ali akse je nekako deliti slicne probleme!!!izvinite ako sam vas smorila,iskreni i veliki pozdrav za sve devojke,sadasnj i buduce trudnice,vase partnere,moderatora ove teme!!!takodje,veliki pozdrav za nadu 77 koju mi se cini da poznajem iz nekih prica,opet sticajem okolnosti,zelim ti svu srecu ovoga sveta u tvojoj trunoci!!!pozdrav svima od mene ludo nervozne

Poslednja izmena:
cao,
i meni treba jedna konsultacija.
Naime, dragi i ja zelimo malu bebu i radimo na tome, zbog upale koja mi se juce pojavila na prstu, lekar opste prakse mi danas prepise palitrex( napomenula sam doktoru da pokusavam da ostanem u drugom stanju). Zanima me samo da li postoji eventualno neka opasnost od antibiotika za plod u slucaju da je doslo do zaceca? Napominjem da je prethodni ciklus normalno zavrsen, ali nisam sigurna da li je do zaceca doslo u medjuvremenu, koje testovi za trudnocu ne bi mogli da registruju. I da li zbog istih razloga postoji neki lek koji bih smela da popijem da ublazim ovaj nesnosni bol?
hvala

A da li palitrex koji cu morati da ispijem dve kutije, moze eventualno da skodi plodu ukoliko dodje do zaceca?
Da li je on uopste dozvoljen u trudnoci, posto vidim na uputstvu da pise da trudnice i dojilje koriste uz savet lekara.

evo me dr. sa rezultatima
rezultati krvi su svi u okviru referentnih vrednosti, ali za urin ovde nema referentnih vrednosti a moja dr. radi sutra pre podne, pa ako biste mi malo pomogli
Urin,izgled blago zamucen
Urin,boja zuta
Urin,PH reakcija 6,5
Urin, specificna tezina 1020
Urin, askorbinska kiselina +(1)
Urin,eritrociti u sedimentu 2-3 sveza
Urin, leukociti u sedimentu 1-2
Urin, bakterije malo
Urin, epitelne celije 5-7 celija plocastog epitela
Urin, ostalo masa sluzi

Da vas podsetim da sam prosle nedelje bila kod ginekologa zbog neprijatnosti u donjem delu stomaka, radjen je pregled,uz i cervikalni bris, sve je u redu. Mene sa donje desne strane malo boli kad pritisnem stomak,a ne znam vishe ni da li je to jajnik ni shta je vishe ni kod kog doktora da idem ni da li uopshte da idem. Hvala

Postovana dr,
test je pre par dana utvrdio trudnocu. 35 je dan, dobijam na 30.
u ponedeljak vadim zdravstvenu knjizicu, u cetvrtak zakazano kod ginekologa i psihijatra.
naime, vec dve i po godine se lecim od duboke depresije, pokusala sam suicid vise puta, zbog zelje da zatrudnim i ne nastetim bebi vec par meseci pijem minimalnu terapiju ispod koje ne mogu, ne funkcionisem - sada je to efektin (protiv depresije), svaki drugi dan, rivotril 1 pilula (po polovina ujutru i uvece), karbapin(800mg) - polovina (cetvrtna ujutru i uvece), lorazepam 1mg-1,5mg, podeljeno na ujutru i uvece.
na nesrecu uhvatio me grip, pa sam pila fervex, iako u njemu pise da je neskodljiv i nista ne pise za trudnocu.
ne znam kako da se ponasam po pitanju lekova dok ne posetim ginekologa i psihijatra; da li su ove kolicine stetne.. sta da radim?
unapred zahvalna A.

A da li palitrex koji cu morati da ispijem dve kutije, moze eventualno da skodi plodu ukoliko dodje do zaceca?
Da li je on uopste dozvoljen u trudnoci, posto vidim na uputstvu da pise da trudnice i dojilje koriste uz savet lekara.

Tacno, postoji potreba da se bude oprezan ali ti jos nisi ostala u drugom stanju.
I mi sad pricamo o tome sta bi bilo kad bi bilo.

evo me dr. sa rezultatima
rezultati krvi su svi u okviru referentnih vrednosti, ali za urin ovde nema referentnih vrednosti a moja dr. radi sutra pre podne, pa ako biste mi malo pomogli
Urin,izgled blago zamucen
Urin,boja zuta
Urin,PH reakcija 6,5
Urin, specificna tezina 1020
Urin, askorbinska kiselina +(1)
Urin,eritrociti u sedimentu 2-3 sveza
Urin, leukociti u sedimentu 1-2
Urin, bakterije malo
Urin, epitelne celije 5-7 celija plocastog epitela
Urin, ostalo masa sluzi

Da vas podsetim da sam prosle nedelje bila kod ginekologa zbog neprijatnosti u donjem delu stomaka, radjen je pregled,uz i cervikalni bris, sve je u redu. Mene sa donje desne strane malo boli kad pritisnem stomak,a ne znam vishe ni da li je to jajnik ni shta je vishe ni kod kog doktora da idem ni da li uopshte da idem. Hvala

Sve je ok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back