Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li sutra kad odem da dajem briseve insistiram (ako doktorka sama to ne uradi) da mi najzad uradi kompletan pregled (kolposkopija, papa, ultrazvuk), jer od kiretaze je proslo skoro 3 meseca, a ja jos nisam valjano pregledana (?!?!)

Kao sto rekoh, to moras da vidis sa svojim lekarom, ona je najbolje upoznata sa tvojom anamnezom, sa tim kad i sta ti je radila i kda je red da se ponovo urade odredjene analize.

Imam 17god
Prvi put sam imala odnose sa dechkom 4 marta.. Poslednja menstruacije mi je bila 20.februara...uvek dobijam 4, 5 dana ranije menstruaciju...a josh uvek je nisam dobila..
Koristili smo kondom tokom sexa i nije pukao( koliko smo videli)...
Jako se bojim da nisam ostala u drugom stanju... Imam chudne bolove u stomaku i i bradavice mi izgledaju tamnije( nisam sigurna)...
Radila sam danas test za trudnocu i bio je negativan..
Zanima me.. Da li mogu da se oslonim na taj test? I koliko je moguce da sam trudna?
Hvala unapred..

Draga moja, ako se posle svakog seksa budes tripovala da si trudna presesce ti takav seksualni zivot.
Ako sam dobro izracunala tebi je danas 27. dan ciklusa.
Na koliko si ranije imala cikluse?

Radila sam papa test jer sam malo krvarila izmedju ciklusa i moj ginekolog mi je rekao da imam drugu grupu papa i petu grupu vaginalnog sekreta. Predlozio mi je konizaciju u leto. Neke prijateljice mi kazu da to ne radim jer imam drugu grupu, koja je normalna za zdravu zenu. Popila sam 4 tablete Triazola i stavljam vaginalete. Da li da idem na konizaciju ili ne ? :confused::confused::confused:

Imam 24 god i vec dva mjeseca pokusavam da ostanem u drugom stanju, menstruacije mi nisu redovne ali ni ne preskacu ni jedan mjesec, dobijam na 30, 31 ili 32 dana, nisu mnogo bolne niti obilne. Od ginekoloskih problema imala sam kandidu, imam policisticne jajnike (za koje su mi rekli da su oni sasvim uobicajeni za moje podneblje i dr je komentarisala kako ih i ona ima a majka je dvoje djece) a ostalo je u redu (bar po ginekolozima kod kojih idem) jer sam ih dosta i mijenjala. Interesuje me da li je to normalan period i da jos pokusavam ili da se uputim na detaljnije pretrage. Cula sam da je godinu dana period za koji ne treba brinuti ako i ne dodje do zaceca ali kada djevojke u mom okruzenju ostaju trudne nakon jedne ili dvije noci ( a mi se bas trudimo, intenzivno :) ) ja valjda je to normalno pocinjem da se pitam. Ukoliko imate bilo kakav odgovor, hvala a ukoliko ne shvaticu da sam postavila glupo pitanje.
Veliki pozdrav

Sacekaj jos mesec, dva ali pri tome pokusaj da se opustis a onda kreni sa ispitivanjima.
Sve na tu temu mozes naci pod ovom temom samo u pretrazivac u gornjem desnom uglu gde pise pretrazite ovu temu unesi zeljeni pojam.

Imam malo veći problem i treba mi HITAN odgovor.
Poslednju menstruaciju sam imala 21.02. - ja i moj muž imali smo odnos u sred plodnih dana (negde 12 dan) i kao za baksuz, kondom je pukao u sred odnosa.
24 časa pre toga rađena mi je Scintigrafija paraštitne žlezde a radila sam i pripremu za operaciju žučne kese i samu operaciju 17.03.
Pošto sam u to vreme trebala da redovno dobijem menstruaciju, bila sam kod ginekologa 12.03. i dobila sam hormonske tablete za odlaganje menstruacije. Sa terapijom sam počela 14.03. i pila sam tablete svega tri dana jer su mi u bolnici zabranili da ih pijem dalje a sam ginekolog mi je rekao da ih pijem do povratka kući i čim prestanem da ih pijem dobiću menstruaciju posle dva dana.
Međutim, pošto ja menstruaciju nisam dobila ni do danas, kupila sam Baby Rapid test koji je pokazao pozitivan rezultat.

Zanima me da li je test mogao da pogreši zbog uzimanja hormonskih tableta i ako nije, da li je u ovom periodu "trudnoće" moguć ikakav drugi prekid bilo čim (tablete, injekcije) jer još jedna anestezija posle ove nedavne od operacije mi baš ne bi odgovarala.

Molim za hitan odgovor što pre ako je moguće - Hvala.

Poslednja izmena od moderatora:
Tesko da je test mogao da pogresi jer hormon kojim se potvrdjuje trudnoca nema veze sa hormonima koje si primala.
Javi se svom ginekologu da se dogovorite oko daljih postupaka a anestezija ne treba da ti bude briga.
To su lekovi kao i svi drugi.

ovako....imam ureaplazmu i doktorka mi je dala .... 2 na dan i ....vaginalete....vec dugo vucem ovu ureaplazmu, samo nisu znali sta mi je, jedno godinu dana ako ne i vise, i tek sam skoro uradila ovaj test. sinoc sam stavila drugu vaginaletu i odjednom je pocelo sve da me pece i svrbi i to bas jako. Od prve nije bilo nista, sve normalno. Jutros me je i dalje malo bolelo na dodir i peklo kada mokrim...A sada vidim da su se na ulazu pojavili plikovi...tj. tako izgleda sve belo...i boli...e sad, da li je moguce da je to od tok pecenje, pa sam iziritirala kozu uloskom i sl? i da li je normalno da me pece od vaginalete?
molim vas odgovorite brzo.....jer treba veceras da stavim jos jednu vaginaletu ali ne znam da li smem....

Poslednja izmena od moderatora:
Nazalost na nasem trzistu ne postoji fabricki napravljena vaginaleta tog sastava a vaginalete koje se prave u apotekama cesto izazivaju takve probleme.
Ne znam sta da ti kazem, postoji citav niz gotovih vaginaleta ali one ne pokrivaju lecenje ureaplazme.
Probaj da stavis jos neku vaginaletu ako osetis peckanje, bol isperi se i javi se svojoj doktorki da se dogovorite sta cete dalje.

Postovana,

imam 34,5 godina, dve godine pokusavam da ostanem u drugom stanju a vise od godinu dana se mucim sa E coli u VB i CB. Proslog meseca sam radila Papa test i on je uredan II grupa. Da li ove bakterije ne uticu na grupu sekreta? Posle svih mogucih terapija vaginaletama, tabletama i inekcijama sta mi jos preostaje? Ne mogu da snimam jajovode, ne mogu na vestacku oplodnju!!! Koji je moj izlaz?
Hvala unapred!!!

Suprug nije imao bakterije kada je radio spremokulturu, samo je doktor preporučio rastvor za dezinfekciju, asepsol, prilikom kupanja.
Svaka moja terapija je 7 ili 10 dana, uglavnom su to vaginalete sa odredjenim antibiotikom po antibiogramu, tri puta sam primala inekcije, dr kaže da nisu poželjne stalno jer utiču na ceo organizam?!. Svakog ciklusa radim bris, bakterija nikada nije nestala samo se nekoliko puta promenila u neku drugu npr. proteus...
Da li postoji neka terapija jaca koja podrazumeva bolnicko lecenje ili nesto drugo? Gde da se javim?
Hvala unapred!

Mislim da to nije dovoljno duga terapija, pogotovo lecenje samo vaginaletama.
Terapija treba da bude mnogo duza, sa oralnim unosenjem antibiotika plus vaginalete, s tim da je akcenat da oralnoj antibiotskoj terapiji.
Ako ste se lecili samo vaginaletama , ili nedovoljno dugom terapijom onda nije ni cudo sto nikako da je se resite, bar na neki duzi period.
Sta ste primali od injekcija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back