Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Docekaces ponedeljak, ne brini.
Mogucnost infekcije(bolovi i pojacan sekret), hormonskog disbalansa...
Ne breini nije nista strasno ali ne smes vise da ignorises svoje stanje.

dr hvala....
WithdrawnWater upraznjavam kada sam sto posto sigurna da sa ni jednom pilulom nisam zakasnila ni minut(sto se retko desava) i to s obzirom da imam stalnog partnera vec tri godine...

E pa, bila sam kod ginekologa....
Njegovo misljenje je da krvarim zbog promene pilula, da je sekret tamne boje jer se pomesa sa kapljicama krvi...i vratio me je sa Logesta na Yasmin...
Pitala sam ga da li bi trebalo da ustanovim uzrok neredovnih ciklusa, i da li postoji nacin da se taj problem istinski resi, a ne kad pijem pilule-dobijem na vreme, kad ne pijem-ne dobijem...on kaze da je to zbog policisticnih jajnika, da nije nista strano, da se to sredi posle prvog porodjaja...da mogu cak i da ne pijem pilule i da tako dobijem kad dobijem, kaze nista mi nece faliti sto ne dobijem dva meseca...
E sad mene interesuje da li se jos nekom cini da ovde nesto ne stima?
Drugi ginekolog mi je rekao da uopste nije zdravo i utice na celo telo kada par meseci ne dobijem, a ovaj kaze da je to ok...sta vi mislite?
I da li je moguce da mi vec tri ginekologa menjaju i prepisuju pilule ,,na pamet'', a da mi niko nije predlozio analize, o kojima sam citala na netu da se rade pre prepisivanja pilula...

Sve je kod nas moguce, a cinjenica da ti niko nije uradio ni najobicniji bris (vaginalni i bakterioloski) pre uvodjenja terapije je zaista.....(bez teksta). Moj ti je predlog da svakako sama odradis te analize (koje, i gde imas na prvoj strani ove teme). Mozda da odes u Institut z amajku i dete, ginekolosko savetovaliste za adolescente, dr Katarina Sedlecki, da te pogleda i kaze ti sta misli. U nju imam poverenja i ono sto ti ona kaze - tako se ponasaj.

Meni su ginekolozi govorili da je ok ako imam bar šest menstruacija godišnje.
Doduše, ustalile su se sad valjda....

Imam pitanje, šta znači ako je menstruacija jako tamna, skoro crna i mnogo slabija nego inače?
Hvala :)

Kolpitis je naziv za infekciju bilo kojim uzrocnikom, a kandidijaza vec ima utvrdjen uzrocnika infekcije.
Znaci, moras da znas sta tacno lecis, kako se zove,to tebi ne treba nista da znaci.

ok i to ni je jasno. Pre 15ak dana sam bila na pregledu i doktor mi je rekao da imam taj kolpitis, pila sam orvazil i koristila daktanol vaginalete, situacija je sada malo bolja ali ne i sasvim ok, zanima me da li je potrebno da trazim jos neku analizu sto se tice kolpitisa(moj ginekolog nije bas recit), npr. cervikalni bris? zanima me i to u kojim slucajevima se on radi?

Da se nadovezem na ovo pitanje. Koliko je opasno ako se colpitis izazvan bakterijama ne leci ODMAH (prvo sam pogresno lecena, a onda dobila menstruaciju i nikako da krenem da se lecim, a bakterije ne verujem da ce same nestati, iako u toku menstr. nemam nikakve tegobe). Da li je to prolongiranje opasno u smislu da infekcija moze da se prosiri (na jajnike, jajovode, matericu). Mozda sam malo preterala, ali volela bih da mi neko strucan objasni. Hvala!

ok i to ni je jasno. Pre 15ak dana sam bila na pregledu i doktor mi je rekao da imam taj kolpitis, pila sam orvazil i koristila daktanol vaginalete, situacija je sada malo bolja ali ne i sasvim ok, zanima me da li je potrebno da trazim jos neku analizu sto se tice kolpitisa(moj ginekolog nije bas recit), npr. cervikalni bris? zanima me i to u kojim slucajevima se on radi?

Prvi post na ovoj temi, hiljadu puta je vec napisana ista stvar.:)
Nemoj da se ljutis ali svaka pojedinacna tema na forumu ima svoj individualni pretrazivac u gornjem desnom uglu i zaista se vrlo lako moze naci odgovor.

Da se nadovezem na ovo pitanje. Koliko je opasno ako se colpitis izazvan bakterijama ne leci ODMAH (prvo sam pogresno lecena, a onda dobila menstruaciju i nikako da krenem da se lecim, a bakterije ne verujem da ce same nestati, iako u toku menstr. nemam nikakve tegobe). Da li je to prolongiranje opasno u smislu da infekcija moze da se prosiri (na jajnike, jajovode, matericu). Mozda sam malo preterala, ali volela bih da mi neko strucan objasni. Hvala!

Vaznije pitanje je koliko dugo si imala infekciju pre nego sto je otkrivena nego da li ce par dana ciklusa odloziti upotrebu lokalne terapije.

Dobila sam menstruaciju pre nekoliko dana, inace mi nisu bile bolne al ova sad je bas bila. I sinoc legnem da spavam kad pocese ledja da me bole u predelu bubrega pa kroz nogu boli isto (tup bol). Jutros se probudim i osecam neku neprijatnost u predelu jajnika nego me brine sto me boli i u predelu zeluca pa malo desno, kakve sad to veze ima, bas sam se uplasila..:(

imam policisticne jajnike i amenoreju.cesto posecujem svog ginekologa zbog neredovnih menstruacija,jer svakog meseca posumnjam na trudnocu.svaki put se ispostavi da nisam trudna i dobijem menstruaciju otprilike na 60 dana.poslednji put kada mi je izostala menstruacija nisam otisla kod ginekologa i sama sam uzela lek koji sadrzi linestrenol(da ne reklamiram naziv leka) i posle toga dobila krvarenje posle 6-7 dana koje je trajalo 5 dana.nakon ovog krvarenja nisam imala odnose.sada mi menstruacija opet kasni,test na trudnocu je negativan,ali da pitam da li ipak postoji mogucnost da sam trudna???znam da gresim sto nisam otisla kod lekara,ali vise mi je muka da svakog meseca trcim kod lekara...unapred hvala na odgovoru.

P.S.uvek imam zasticeni odnos.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back