Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam jedno pitanje...
Pijem Jasmin pilule za kontracepciju,ovo mi je druga kutija po redu,danas sam prokrvarila,a 13-ti mi je dan ciklusa,pa me zanima da li je to normalno ili da se obratim lekaru?
Unapred hvala na odgovoru...

Imam jedno pitanje:
vec 4 meseca ne mogu da imam odnose sa partnerom zbog preteranog bola, smanjene tj. nikakve vlaznosti, a pritom mi se pojavio sekret bele boje, i neka ranica sa spoljne strane, na osnovu toga zelela bih da pitam da li je potrebno obratiti se doktoru i je li normalno sto mi veoma smeta odnos sa partnerom?

Postovana dr ili ww!

Zadnju menstruaciju sam imala pocetkom novembra te sam poslata na ispitivanje hormonalnog stausa. Cikolusi su mi neredovni tj.nekada izostanu ili traju duze. Danas sam dobila rezultate, a moja doktorica me moze primiti tek u ponedeljak. Molim Vas, da li mozete pogledati i prokomentarisati rezultate. (imam 30 godina i nisam radjala)

Prolactine 1071.00 (normalno 127-637)
LH 4.5 mlU/mL
FSH 1.7mlU/mL
Estradiol 943.9 pmol/L

Hvala

Imam jedno pitanje:
vec 4 meseca ne mogu da imam odnose sa partnerom zbog preteranog bola, smanjene tj. nikakve vlaznosti, a pritom mi se pojavio sekret bele boje, i neka ranica sa spoljne strane, na osnovu toga zelela bih da pitam da li je potrebno obratiti se doktoru i je li normalno sto mi veoma smeta odnos sa partnerom?

U svakom slucaju treba da se javis ginekologu. I to cim pre.
Koliko imas godina? Koliko si dugo inace sa partnerom u vezi, kakva vam je veza, da li se to desavalo ranije...?
Mnogo pitanja a malo informacija koje imamo od tebe.

Postovana dr ili ww!

Zadnju menstruaciju sam imala pocetkom novembra te sam poslata na ispitivanje hormonalnog stausa. Cikolusi su mi neredovni tj.nekada izostanu ili traju duze. Danas sam dobila rezultate, a moja doktorica me moze primiti tek u ponedeljak. Molim Vas, da li mozete pogledati i prokomentarisati rezultate. (imam 30 godina i nisam radjala)

Prolactine 1071.00 (normalno 127-637)
LH 4.5 mlU/mL
FSH 1.7mlU/mL
Estradiol 943.9 pmol/L

Hvala

Imas visoke vrednosti prolaktina sto daje probleme koje navodis.
Za ostale hormone nisi napisala referentne vrednosti i dan ciklusa kada si vadila krv (to je vrlo bitan podatak).

dr:
Imas visoke vrednosti prolaktina sto daje probleme koje navodis.
Za ostale hormone nisi napisala referentne vrednosti i dan ciklusa kada si vadila krv (to je vrlo bitan podatak).

Hvala na odgovoru.

Na zalost, ne znam koji je dan menstruacije jer sam poslednji put menstruaciju imala pocetkom novembra. Krv sam vadila oko pola devet ujutru tj. 2 sata nakon budjenja.

Sto se tice ref.vr: U prvom redu sam navela rezultat a ispod referentne vrednosti:

LH : 4.5mlU/mL (kod mene)
1.0-11.4 Folikularna faza
2.4-12.6 Lutealna faza
14.0-95.6 Ovulaciona faza
1.7-8.6 Postmenopauza

FSH: 1.7mlU/mL (kod mene)
3.5-12.5 Folikularna faza
1.7-7.7 Lutealna faza
4.7-21.5 Ovulaciona faza
25.8-134.8 Postmenopauza

E2: 943.9 pmol/L (kod mene)
22.0-99.1 devojcice od 1 do10 god
46-607 Folikularna faza
161-776 Lutealna faza
315-1828 Ovulaciona faza
18.4-201 Postmenopauza
789 do >15781 Trudnoca - prvi trimestar

.

Nista, u ponedeljak ces se videti sa svojom doktorkom.
Prolaktin je povisen, vec ces se sa njom dogovoriti da li ce te slati na neka dodatna ispitivanja, dobices tablete koje bi trebale za neko odredjeno vreme da regulisu novi prolaktina i onda ce se i ciklus ustaliti.

dr:
U svakom slucaju treba da se javis ginekologu. I to cim pre.
Koliko imas godina? Koliko si dugo inace sa partnerom u vezi, kakva vam je veza, da li se to desavalo ranije...?
Mnogo pitanja a malo informacija koje imamo od tebe.

Imam 21 god., a inace smo 2 god. zajedno, to mi je prvi i jednini partner, nije mi se to desavalo ranije, veza nam je veoma skladna i nikada nismo imali nikakvih problema sto se tice odnosa. Ranije je sve bilo normalno, imali smo odnose veoma cesto, cak i po nekoliko puta dnevno, bez ikakvih problema.
Takodje me zanima da li je moguce da je ta mala sitna povredica nastala prilikom upotrebe zileta, i da se ona tokom svakog ponovnog pokusaja nadrazi i prouzrokuje bol, a da je na psihickoj bazi to sto ne mogu da ovlazim, tj. strah da ce me ponovo boleti.

Pa bas toliko da boli ne moze.
Svakako treba da odes kod lekara da se vidi da nije mozda neka infekcija koja tinja pa pravi smetnje.
I ono u cemu ti mi ovde ne mozemo pomoci to je da li se nesto medju vama dvoma promenilo unazad 4meseca, nesto sto bi izazvalao to da ne mozes da se opustis. Jeli sve u redu u vezi? Da li imas zelju za odnosom?

E ovako, imam bolove tokom odnosa, ne osecam svrab ali ima crvenila. Papa test je radjen, II grupa i doktorica je rekla da imam povecan broj leukocita. Radila sam testove vaginalni i cervikalni...nisu nadjene pat.klice...nista ne nalaze...ne znaju sta mi je...boli me tokom pregleda...e sad treba da me posalje da test za hlamidiju,ureaplazmu i mikroplazmu...a da li neko moze da mi kaze kakvi su simptomi za to? da znam da li je moguce da imam...da se pripremim...

Bio je 14. dana pa nismo hteli da se skidamo. Ipak je ona bila vrlo uzbudjena pa je sela na mene. Tada je postala i vrlo “aktivna”, pa sam ja svrsio. Sperma je navlazila ne samo moje pantalone, nego i njene pantalone pa cak i njene gace. Ako mozete, odgovorite mi na dva pitanja. Prvo pitanje: da li se zena lakse i vise uzbudi kada je “14. dan”? Drugo pitanje: ima li sanse da spermatozoid bude toliko sposoban da prodje kroz dvoje pantalone, gace, da dodje na ulaz vagine i zatim prodre unutra i izvrsi oplodnju?

Pod broj jedan , da. Priroda je uredila da se u periodu ovulacije poveca seksualna zelja.
Pod broj 2, tesko da je kolicina sperme mogla da napravi toliku poplavu i kod tebe i kod nje. Ne, preko panatlona se ne moze zatrudneti.

E ovako, imam bolove tokom odnosa, ne osecam svrab ali ima crvenila. Papa test je radjen, II grupa i doktorica je rekla da imam povecan broj leukocita. Radila sam testove vaginalni i cervikalni...nisu nadjene pat.klice...nista ne nalaze...ne znaju sta mi je...boli me tokom pregleda...e sad treba da me posalje da test za hlamidiju,ureaplazmu i mikroplazmu...a da li neko moze da mi kaze kakvi su simptomi za to? da znam da li je moguce da imam...da se pripremim...

Najcesce i nema simptoma.
Opusti se, i da ih imas, leci se antibioticima.

posle citavih mesec i po dana terapije lecenja kandide i gardinele (sve po receptu i instrukcijma lekara do poslednje vaginalete!!!) koja je zavrsena 1.1. (poslednja vaginaleta stavljena 31.12.), 8.1. popodne sam opet primetila belicasti iscedak!!!
sredina ciklusa mi je otprilike u to vreme ali mislim da nije u pitanju sekret neko opet iscedak.
zvacu ginekologa naravno ali ona mi nista nece reci dok ne zakazem termin sto u najboljem slucaju (ako kazem da je hitno) nece biti pre kraja sledee nedelje.
ako mozete u medjuvremenu da mi odgovorite da li je moguce da se to tako brzo povratilo ili je mozda to jos uvek "ciscenje" kako kada covek ima upalu pluca pa nakon terapije jos uvek iskasljava sve?
mislim znaci ne mogu da verujem da posle mesec i po dana to moze tako brzo da se povrati!!!

ja sam postovala i ranije ali pretpostavljam da se ne secate pa cisto da vas opet uputim: koristila sam poliginax (2x pakovanje), nitrat sertakonazol (1x), kremu i na kraju koktel laktobacila 14 dana. mislim ja NE MOGU DA VERUJEM da je to moglo tako brzo posle MESEC I PO tek tako da se povrati!!!

hvala puno unapred!!!

Vagina mora da ima svoj sekret.
Ako je bila sredina ciklusa moze biti ovulacija.
U svakom slucaju treba da odes na kontrolu, ali nemoj odmah da se sekiras a jos nisi otisla na pregled.

hvala puno na odgovoru.
sad shvatam da uopste nisam objasnila da se taj "sekret" "iscedak" (sta god) pojavio i svakog narednog dana ukljucujuci i danas. nije obilan, u pitanju je kapljica dve, bela sluzava, jednom u toku dana ali verujte mi da sam pod traumom jer sam prosli put mislila da je to sve "normalno" a ispostavilo se da imam vaginitis ili kako god da se zove.
pretpostavljam da primecujete da sam na kraju zivaca.
na kontrolu cu svakako otici, to se ne dovodi u pitanje. zvacu sutra i traziti hitno prijem i onda cu dobiti termin nadam se u toku nedelje. samo sam zelela da znam da li je moguce da se to tako brzo povrati jer em sam poludela em sam u soku em treba da sacekam par dana da ona moze da me primi.
hvala puno jos jednom.

Hello...pitanje- Pijem kontraceptivne pil.11 meseci,tj od februara prosle godine.Prvih nekoliko meseci sam pila Logest, sada Jeanine.I potpuno sam zaboravila da bi trebalo ( ili je to pod moranje?!!! ) da se napravi pauza od 3 meseca ( ? ), ako se dobro secam...posle 9 meseci koriscenja pilula z:( Kao sto rekoh pijem ih 11 meseci.Danas sam dobila menstr., tako da treba da pocnem da pijem novu kutiju u subotu - 17og januara.Ne znam sta da radim,dal da pijem tu novu kutiju il da pocnem tu pauzu od 3 meseca???Iako kasnim 2 meseca s pauzom!!! :udriglavu: ... Hvala unapred.

Najbolje je da pitas svog ginekologa. Ne znam, mozda je to individualno, ali ja sam pila Jeanine 3 godine i doktorka mi je rekla da nema potrebe da pravim pauzu, naravno isla sam redovno na kontrole. A postoji i call centar 011/3020535, mislim da rade od 12 do 16h svakog radnog dana gde ce ti veoma ljubazni ginekolozi rado objasniti sve sto te interesuje.

Od skole do skole, neki ginekolozi savetuju pauze, drugi kazu da nema potrebe.
U svakom slucaju, nisi nigde zakasnila ali bi svakako trebala da prekontrolises laboratoriju, krvnu sliku i biohemiju.

Porodila sam se 11.12 a termin mi je bio 1.1. Moja bebica je rodjena sa malom porodjajnom masom 2180 g. a sve ostalo je uredu. Dan pre porodjaja sam bila na kontroli i dr mi je rekla da beba ima oko 3300 g, kako je to moguce? Nalaz brisa i sekreta koji je uradjen par dana pre je pokazao da imam povecanu candidu i dr mi je rekla da uzmem canesten vaginalete ali ja to nisam stigla jer sam se vec sutra porodila. Na kontrolu treba da idem za dve nedelje, pa me zanima da li da sad uzmem canesten ili da cekam da prodje kontrola? Dokle ne bi trebalo da imam odnose? Samo da kazem da mi je porodjaj bio lak i brz, primljena sam u bolnicu u 17 h a vec u 18:25 h sam se porodila, malo su me secnuli ali me rana nije uopste bolela malo su konci zatezali i to je sve. Mislim da imam jos jedan koncic koji nije ispao, tako mi deluje na dodir. Molim vas za vase misljenje, hvala.

Sa procenama koje pravi aparat uvek su moguce greske.
Odnose ne bi trebali da imate dok ne prodju babinje, a posto je beba bila male porodjajne mase onda je lakse izasla nego bebe teske 3500 g i vise.
Sa canestenom sacekajte dok ne prodje kontrola.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back