Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoc u toku spolnog odnosa pukao je kondom,ali se to primjetilo kasno,na kraju spolnog odnosa,kada je svega bilo svugdje(da ne detaljisem),eh sad djevojka(ima 19 god) je imala menstruaciju 02.12 a zavrsila 08.12. ,sad kako je nova god. nista ne radi ne mogu da kupim one tablete dan poslije(el se tako zovu)..kako se one uzimaju i sta treba da se ucini te kako one utjecu na njen organizam...E zbunjen sam i preplasen prvi puta mi se ovo dogodilo...Help kako god znate,molim vas! Klike su sanse da ostane trudna?

Zar devojka ne treba da dobije ciklus danas, sutra...?
Na koliko dana ima cikluse?
Po svim pravilima , ne bi trebalo da se ostane u drugom stanju 29. dana ciklusa tako da ako ste se pazili ostalih dana ona bi trebala da dobije ciklus i ne treba da uzima urgentnu kontracepciju.

Da treba da dobije sutra ili prekosutra, ima cikluse u trajanju oko 6 dana vecinom je tako! Uvijek pazimo ovo je prvi put da se desilo nesto slicno,uvijek nakon spolnog odnosa provjerim kondom (napunim ga vodom).

Hvala puno,briga je to obzirom da studiramo i zelimo da nastavimo tako,pa poslije gdje nas zivot odvede! Hvala puno i sretna nova godina (malo sam pogubljen zbog ovog desavanja,pa mi bonton nije skladan)! Hvala,znaci kako sam shvatio nema potrebe za urgentnim pilulama!
Hvala od srca!:)

Imala sam proslog ponedeljka (29.12.) kiretazu (missed ab u 11. nedelji, plod prestao da se razvija) u kratkotrajnoj totalnoj anesteziji. Kad sam se probudila imala sam malo jace menstrualne bolove koji su brzo prosli. Sledeceg dana je sve bilo OK, a onda su poceli neobicni bolovi u nogama, tj. bol u krstima se kad ustanem prosiri na noge i prilicno je neprijatan (posebno u butinama). Krvarenje nemam vec samo smedji iscedak i to veoma oskudan. Popila sam kutiju Dovicina i bocicu onih kapi za stezanje materice. Da li su ti bolovi u nogama i povremeni menstrualni bolovi (cak i kratkotrajni grcevi koji se javljaju juce i danas, ali brzo prodju i nisu veoma cesti, 2-3 puta u toku dana) normalni posle 5 dana od intervencije ili treba da se javim lekaru? Lakse mi je prvo ovde da pitam, jer ne bih za svaku sitnicu da uznemiravam svoju doktorku i da izgledam kao "razmazena zenturaca" koja preuvelicava simptome koji su u stvari normalni posle intervencije koju sam imala.
Hvala na odgovoru

Nije, znam, a posebno kada se desi posle 4 godine borbe sa sterilitetom :( Naime, posle 4 godine bezuspesnih pokusaja, kada smo vec "digli ruke" i poceli da zivimo "normalno" s tim da necemo biti roditelji, ali da imamo jedno drugo i da zivot pruza i druge radosti, "LUPILO" nas je ovo, i sad uopste ne znam sta i kako dalje. Bas me je sve to poremetilo u prilicnoj meri... :(

Kontrola mi je zakazana tek za 40-ak dana (jer je doktorka rekla da bi tada trebalo da ocekujem prvu menstruaciju), rekla je da se za to vreme uzdrzavamo od odnosa, a da sledecu trudnocu "nikako ne prepustamo slucaju, vec da sve treba uraditi isplanirano". Rekla je da ce nam dati uput za Novi Sad (?!?! ne znam zasto bas za NS) da tamo urade sve analize, pa cemo tek onda zajedno napraviti "plan" i krenuti u akciju. Koje to analize sada treba uraditi i da li mozda znate zasto je doktorka pomenula bas NS?
Znam da je sve jos sveze, ali strasno sam uplasena od sledecih pokusaja. Do ovoga je svakog meseca bilo strepnje "jesam li najzad zatrudnela ili nisam", a sada cu se, cini mi se, bojati i jednog i drugog. Ako u nekoliko pokusaja ne budemo uspevali mislicu "eto, opet ce ici tesko, mozda se vise nikad i ne desi", a onda cu s druge strane razmisljati "a sta ako zatrudnim i opet se desi isto...ili...ako se i desi, zivecu u strahu devet meseci". Taj psiholoski momenat je u stvari najza..baniji. Imam utisak da sam opet na pocetku agonije i da je ovog puta duplo teze jer se "duplo" bojim. Na trenutke pomislim da vise i ne zelim da pokusavam, a na momente kazem sebi "ali ovo je bio znak da mozes da zatrudnis, tek sad treba da se boris".
Izvinjavam se na predugackom postu, ali prolazim kroz veoma tezak period i svaki komentar i savet mnogo mi znaci, a jedino na ovoj temi sam mogla pisati o tome. Mozda mi se javi neko sa slicnim iskustvom pa nastavimo PM.
I da, jedna od najvaznijih stvari koju ne pomenuh jeste ta da imam vec 33 godine (u aprilu 34) i da su moje strepnje, strahovi i ovaj bol koji trenutno osecam cini mi se zbog toga jos veci. Nemam vise vremena da gubim vreme, a ne znam sta je ispravno ciniti i ne znam kako da nastavim normalno da zivim...

Poslednja izmena:
Ih, pa zene radjaju i posle 34 godine zivota.
Ne znam gde zivis ali verovatno ako si u Vojvodini , NS je referentni centar.
Osim tvoj psihickog stanja koje je ocigledno uzdramano, nista drugo o tebi ne znam , ne znam sta si do sad u toj borbi sa sterilitetom radila ...

Devojke da li moze neka da mi pomogne??? U frci sam!
Imala sam nezasticen odnos sa deckom 26. dana ciklusa i za svaki slucaj popila sam postinor za dan posle!
E sad redovno sam imala mens. na 28 dana, a danas je 29. dan, a ja nemam simptome mens.
Pa neznam sta da radim... ako bih mi neko dao odgovor puno bi mi znacilo???
Hvala unapred!!!

Mislim da sam vec izasla iz klimaksa jer je poceo pre skoro cetiri godine i to bez ikakvih drugih problema, jedino izostanak menstruacije.Poslednje vreme posle seksualnog odnosa kad se obrisem na peskiru ostanu smedje mrlje.....na donjem vesu se nikada nista ne primeti. Posetit cu ginekologa ali do tada mozete mi reci o cemu se radi.....s obzirom da imam zakazan pregled tek drugom polovicom meseca, jer gde ja zivim nemozes da odes u ambulantu i cekas red....nego zakazes pa tada ides na pregled ili ides u hitnu....a smatram da to jos nije hitan slucaj. Hvala!!!!

54 godine, Pap smer je uradjen u junu 2008 kao i brisevi .Neosecam i neprimecujem upale,infekcije.
U augustu 2008 je bio moj posledni vizit ginekologu.

U svakom slucaju javicete se svom ginekologu.
Moze biti da zbog suvoce vagine dolazi do pucanja kapilara, ne bi bilo lose u tom slucaju da koristite nesto od lubrikanata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back