Kontrola mi je zakazana tek za 40-ak dana (jer je doktorka rekla da bi tada trebalo da ocekujem prvu menstruaciju), rekla je da se za to vreme uzdrzavamo od odnosa, a da sledecu trudnocu "nikako ne prepustamo slucaju, vec da sve treba uraditi isplanirano". Rekla je da ce nam dati uput za Novi Sad (?!?! ne znam zasto bas za NS) da tamo urade sve analize, pa cemo tek onda zajedno napraviti "plan" i krenuti u akciju. Koje to analize sada treba uraditi i da li mozda znate zasto je doktorka pomenula bas NS?
Znam da je sve jos sveze, ali strasno sam uplasena od sledecih pokusaja. Do ovoga je svakog meseca bilo strepnje "jesam li najzad zatrudnela ili nisam", a sada cu se, cini mi se, bojati i jednog i drugog. Ako u nekoliko pokusaja ne budemo uspevali mislicu "eto, opet ce ici tesko, mozda se vise nikad i ne desi", a onda cu s druge strane razmisljati "a sta ako zatrudnim i opet se desi isto...ili...ako se i desi, zivecu u strahu devet meseci". Taj psiholoski momenat je u stvari najza..baniji. Imam utisak da sam opet na pocetku agonije i da je ovog puta duplo teze jer se "duplo" bojim. Na trenutke pomislim da vise i ne zelim da pokusavam, a na momente kazem sebi "ali ovo je bio znak da mozes da zatrudnis, tek sad treba da se boris".
Izvinjavam se na predugackom postu, ali prolazim kroz veoma tezak period i svaki komentar i savet mnogo mi znaci, a jedino na ovoj temi sam mogla pisati o tome. Mozda mi se javi neko sa slicnim iskustvom pa nastavimo PM.
I da, jedna od najvaznijih stvari koju ne pomenuh jeste ta da imam vec 33 godine (u aprilu 34) i da su moje strepnje, strahovi i ovaj bol koji trenutno osecam cini mi se zbog toga jos veci. Nemam vise vremena da gubim vreme, a ne znam sta je ispravno ciniti i ne znam kako da nastavim normalno da zivim...