Poštovana dr, WdW i ostali poštovani forumaši koji postuju na ovoj temi, imam jednu molbu.
Ako možete da mi pomognete...
Tiče se moje sestre.
Pisala sam još pre o njenim problemima sa trombocitopenijom tokom prve trudnoće, uvećanom jetrom (čak su joj rekli da ima dve - da li je to moguće uopšte

).
Prvu trudnoću je izgurala sa 40 godina i to carskim rezom i nije bilo problema. Dečak ima sada tri godine i sve je u redu.
Medjutim, ona je ovog leta opet ostala u drugom stanju jer je to želela, uprkos što su joj govorili da to ne radi... te zbog njenih godina, te zbog problema zbog te uvećane jetre, medjutim ona je želela da opet postane mama... očajnički je želela devojčicu, mada ipak sada se već zna (jer je u 24 nedelji trudnoće), da nosi opet dečaka...
Ona je u strašnoj panici jer je stalno na ispitivanjima, eto pre dva dana je imala pregled opterećenja na šećer. Imala je 4,3 vrednost šećera a posle 120 minuta i popijenih 100 nečega glukoze (izvinjavam se jer ne baratam tim medicinskim merama) imala je vrednost šećera 7,1.
Tek u januaru ima pregled kod lekara što se tiče tog šećera. Da li je to dobar rezultat? Neke dobre forumašice sa Kutka za trudnice su mi napisale da ne treba da se brine i da ne postoji sumnja na dijabetes.
Sada je šalju na novi pregled - fetalna kardiografija... Kako će izgledati taj pregled?
Ona se boji da nešto sa bebom nije u redu jer je lekar napisao:
"Posteljica na zadnjem zidu, lako povećana količina plodove vode. Srčana akcija pozitivna kao i 4-pupljinski presek srca i izrazi velikih krvnih sudova."
Da napomenem da je u užasnom strahu i panici jer ima veoma uvećanu jetru, lako se zadiše, ponekad ima i bolove (to sve zna njen ginekolog), a boji se i te povećane količine plodove vode jer joj je stomak u 24 nedelji mnogo veći sada - nego u 24 nedelji tokom prethodne trudnoće.
Da li ima razloga za strah?
Molim vas sve koje nešto znate o ovome da mi pomognete da je malo rasteretim briga dok ne ode na taj pregled.
Izvinite ako je to već negde pisalo jer me Krstaričin pretraživač nikako ne sluša, tj. ja ne znam da radim sa njim.
Unapred hvala. Kiša