Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj virus ostaje trajno, ali to ne znaci da je aktivan.
Kad uklonis kondilome ti prestajes da budes prenosilac, ako shvatas sta hocu da kazem.

Virus moze a ne mora da se aktivira ponovo, zato treba paziti na imunitet.

Da znam (hehe, herpes na usnama imam ceo zivot, inace). Ali mi je ginekolog naglasio da ja nemam kondilome. Nemam takav virus koji izaziva manifestaciju. Ja sam taj virus dobila od nekog, tako isto mogu i da ga prenesem, zar ne? To me brine! Sad mi tek nista nije jasno. Zanima me dal se sam virus kao virus prenosi sexualnim putem i kad ne postoji manifestacija? Jos cu utvrditi koji je tip. Za sad mi nije aktivan. Plus imam i policisticne jajnike. Uzas...

Da znam (hehe, herpes na usnama imam ceo zivot, inace). Ali mi je ginekolog naglasio da ja nemam kondilome. Nemam takav virus koji izaziva manifestaciju. Ja sam taj virus dobila od nekog, tako isto mogu i da ga prenesem, zar ne? To me brine! Sad mi tek nista nije jasno. Zanima me dal se sam virus kao virus prenosi sexualnim putem i kad ne postoji manifestacija? Jos cu utvrditi koji je tip. Za sad mi nije aktivan. Plus imam i policisticne jajnike. Uzas...

Ako imas kondilome znaci da ti se virus aktivirao.
kad ih uklonis, neces nikome moci da preneses kondilome a ni virus.
Taj ko ti je preneo (sto nisi koristila kondom :azdaja: :mrgreen:) je isto imao odn. ima kondilome.

A PCOS se leci, ne brini.

Nikad nisam ni imala manifestaciju. Ako je decko preneo, on je morao imati manifestaciju ( posto kazes da se samo kad je aktivan prenosi)? Jel to to znaci? Posto mi se cini da mi je rekla da nemam onaj koji izaziva bradavice bilo kakve...mada kako to ona moze znati kad jos nisam radila tipizaciju. Imam neke drugarice koje su imale kondilome i jedna tvrdi da nije bila hpv pozitivna kad ih je imala vec samo da ih je tako dobila...kao pad imuniteta. Ne bih se slozila sa njom. Bar svugde pise da kondilome jedino izaziiva hpv. Da li to znaci da i ona trajno u sebi ima hpv? I svaka osoba koja ga je nekad imala? Ne znam koliko je sve ovo "strasno", ako me razumete. Kad sam saznala osetila sam se skoro kao da sam saznala da imam hiv...jer sam zakljucila da cu biti veciti nosilac i prenosilac polnog virusa. Pazicu da mi se ne pojavi manifestacija...mene vise brine samo saznanje da mogu nekom preneti virus.

To nije istina, onaj ko je nosilac virusa je i prenosilac virusa imao bradavice il nemao.
A virus dobijes pa se aktivira padom imunuteta , iscrpljenoscu organizma i nizom drugih uzroka, i sipoljava se nizom bradavica na vulvi , grlicu, materici....

Jednom skinuti kondilomi ne znace oslobadjanje od virusa niti kraj.
Mogu da se vrate i nemoraju.
Kondom nije 100% zastita od kondiloma , citajte ljudi malo , googlajte , bar o Hpv-u ima na netu materijala do mile volje.

Gardasil ...namenjen je zenama do 26 godina, samo pod uslovom da vec nemaju virus u sebi. Ako ste jednom skidale kondilome( obicno su to tip 11 i 16 koji nemaju maligni potencijal) gardasil skoro da dzabe primate...al moze da pokrije druga dva tipa , ona koji imajuu maligni potencijal pa nije lose primiti ga prevrntivno.

Usput ...koji to hpv ne izaziva kondilome ???
Razliku se po tome da li izazivaju rak grlica il ne , al hpv je = kondilomi.
I kako su ti rekli da imas kondilome ako nemas bradavice ne kapiram ???

Poslednja izmena:
Koristila sam, ali sam cula da ne pomazu mnogo...oralni sex i td...Sta je tu je. Ja samo jos jednom naglasavam da mi je doktorka rekla da nemam hpv koji izaziva kondilome vec neki drugi. Da ja nemam veze sa kondilomima. Moracu ja po jos jedno misljenje, kod jos nekog ginekologa. Jel hoces da kazes da svaki hpv izaziva kondilome? I samo kondilome? Sigurna sam da je to napomenula doktorka jer sam sama pitala za kondilome. Zazvucalo mi je kao da je ovo moje ozbiljnije. Kad sam je pitala da li mogu preneti decku, nije rekla da ne mogu ako nemam manifestaciju vec da iskljucivo zavisi od njegovog imuniteta. Na nalazu su mi jos nasli i pojacane leukocite pa moram na test na hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu..bas brinem.

Pa ne znam, meni je doktorka rekla da imam papilometozu. Odreagovala je negativno na kondilome. Svasta, sad sam stvarno zbunjena. Pa to kazem, virus kao virus prenosim...Dakle savko ko je nekad imao kondilome ima u sebi virus i moze da ga prenese. Uzas...Nisam tip koji menja muskarce...meni bi i jedan bio dovoljan za ceo zivot...ali ovako kad pomislim, posto sam sam...bice neko jednom..i kako ce to da zvuci i kako ja da se ponasam kad znam da cu mu sigurno preneti virus. To je najgore. Bolje da imam neku najgoru bakteriju...pa makar da znam da moze da se izleci i da je samo moje, da ne prenosim...ruzno je reci, cak i rak...a ne da druge ugrozavam.

Nemam bradavica. Otisla sam na redovni pregled, gde su mi nasli ranicu na grlicu pa su mi zakazali kolposkopiju i papa. Taj dan kad sam radila analizu doktorka mi je na kraju rekla da imam papilomatozu. Bez ikakvog cekanja rezultata, tj. odmah je videla. Kad sam dosla po rezultate, rekla mi je da su mi papa i kolposkopija nalazi super i da sam ok. Samo da odradim jos te druge analize zbog pojacanih leukocita. Ta\kodje i da je ranica ok.

Pa ne znam, meni je doktorka rekla da imam papilometozu. Odreagovala je negativno na kondilome. Svasta, sad sam stvarno zbunjena. Pa to kazem, virus kao virus prenosim...Dakle savko ko je nekad imao kondilome ima u sebi virus i moze da ga prenese. Uzas...Nisam tip koji menja muskarce...meni bi i jedan bio dovoljan za ceo zivot...ali ovako kad pomislim, posto sam sam...bice neko jednom..i kako ce to da zvuci i kako ja da se ponasam kad znam da cu mu sigurno preneti virus. To je najgore. Bolje da imam neku najgoru bakteriju...pa makar da znam da moze da se izleci i da je samo moje, da ne prenosim...ruzno je reci, cak i rak...a ne da druge ugrozavam.

Joj ne lupaj molim te.
Kondilomi su nesto sto ima svaka druga zena , i nisu sida.
I ne umire se od njih, i nema mesta panici, nego se brini o sebi i svom zdravlju, odrzavaj svoj imunitet i ginekoloski se kontrolisi redovno, sve i da imas virus, mozda ih nikad neces dobiti. Koristi kondom i smanji rizik od prenosenja dalje, kad ostanes trudna naglasi da znas da imas hpv i sve ok.

Ostaje nejasno kako ste zakljucili prisustvo hpv, znas to se ne vidi glim okom...radi se tipizacija na osnovu nje se potvrdjuje prisustvo hpv.
Moj ti je savet da promenis ginekologa i da ne pominjes to nego da cujes sat ce ti neko drugi reci.
Smesno je govoriti o hpv napamet.
Postoji Hpv koji se manifestuje na kozi, svi viseci mladezi su neki oblik hpv-a al to niej sito kao ginekoloski.

Nemam bradavica. Otisla sam na redovni pregled, gde su mi nasli ranicu na grlicu pa su mi zakazali kolposkopiju i papa. Taj dan kad sam radila analizu doktorka mi je na kraju rekla da imam papilomatozu. Bez ikakvog cekanja rezultata, tj. odmah je videla. Kad sam dosla po rezultate, rekla mi je da su mi papa i kolposkopija nalazi super i da sam ok. Samo da odradim jos te druge analize zbog pojacanih leukocita. Ta\kodje i da je ranica ok.

Ok a gde je onda tu prica o kondilomima ???

Ne brinem uopste zbog sebe vec sto cu preneti nekom ako imam odnose sam virus. Zato mi inije jasno nista jer su razlicite informacije. Kolposkopiju sam radila na studentskoj poliklinici. Ne znam kako mozda je imala onaj mikroskop pa je videla...idem na tipizaciju ali ona je definitivno rekla da imam. Ovaj link sto ste mi dali...pise da sam virus nestaje nakon par godina...a doktorka rece da je trajno...da nikad sam virus ne nestane.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back