Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postovanje Dr.
Mislim da se nismo u potpunosti razumeli.
Jesam,lecila sam se ali prestala sam pre 2 godine kada moj ginekolog nije video drugaciji aspekt mog lecenja osim da ,posle silnim pretraga,briseva,analiza etc,ponovimo lecenje od pocetka.
Zato vas ljubazno molim da mi nekog preporucite,jer zelim da promenim ginekologa.
Unapred hvala,
Gabriela

Tu Vam ne mogu pomoci, ovde nikoga ne reklamiramo niti dajemo preporuke takvog tipa.

Ciao!
Zanima me mnogo toga - pokusat cu biti kratka.
Imam 33 god, muz 37, "radimo" na bebi 8mj, aktivno pokusavamo ciljati odnose 6mj. Mjerila sam temperaturu, postoji porast, izmedju 14 i 17 DC. Na Fertility friend stranici izracunava mi lutealnu fazu na 12 dana.
Posljednji ciklus (danas mi je 15DC i valjda Ovulacija) pratila sam folikulometrijom, 11DC bio je folikul od 21mm (nije mi rekao ima li ih vise niti me narucio da dalje pratimo da vidimo tocan dan O). Odnose smo tempirali svako drugi dan. Estradiol mi je na 14-ti DC 257 (ref. vr. 124-1468)
U stvari sljedece sto moramo uraditi je spermiogram (moj papa, uzv i gin.pregled sve uredno), zato mi nije rekao da dalje dolazim na uzv.
Ako i spermiogram bude o.k. da li ce mi mozda gin preporuciti stimuliranje ovulacije i klomifen ili sl .i da li ipak O prirodno postoji?
BTW - POCS nemam, ciklusi su uredno 28-29 dana, nisam radila briseve na bakterije jos, a nemam nikakvih simptoma (peckanje, svrbez, iscjedak i sl.).
Sta mislite koji su moguci sljedeci koraci nakon nalaza spermiograma (ako bude on u redu).
Hvala!

Evo mene s novim rezultatima i da zahvalim na preporuci da uradimo i spermiogram i briseve. Nalazi mog muža su sljedeći: Apstinencija 4 dana, količina 5,0ml, viskoznost 1 (od 0-4)
koncentracija spermatozoa (20x10ml) : 13,0
pokretnih 0,65
usmjerenih 0,31
živih neobojenih 0,66
normalnih 0,70
nenormalnih 0,30 (u glavi 0,09. u vratu 0,08. u repu 0,13)
ph 8
leukociti 10-12
Napomena: sperma ni nakon 2 sata nije prešla u tekuće stanje.
S ovim nalazom urolog i ginekolog su nas spremili oboje na briseve, a muža i na kulturu ejakulata, urina, bris uretre i hormone fsh, lh i testosteron.
Sve je o.k.(nema klamidijie, ureaplasme, mikoplasme, urin sterilan, uretra: izolirana saprofitna flora, fsh 2,63, lh 2,56, testoosteron nisu napravili u ponedjeljak će) osim mog brisa cervixa i njegove kulture ejakulata u kojem je pronađena enteroccocus.
E sad, dobili smo jaku terapiju antibioticima koju ćemo započeti u ponedjeljak (iako me toliko antibiotika plaši). Na netu vrlo malo mogu pronaći o ovoj bakteriji. Je li opasna, sprečava li začeće (mislim utječe li na funkciju prostate, sperma, leukociti - ima li to veze s ovim??)?? Otkud i kako se pojavljuje u rodnici i spermi?? Dosta toga mi je nejasno pa bih voljela izbjeći njeno vraćanje ako se sad riješimo.
TERAPIJA
prvo 7 dana gentamicin inekcije (oboje)
onda ja pijem nitrofurantoin 10 dana i gotova sam, a on 7 dana amoksil pa 10 dana ciprofloxacin jer sam ja alergična na penicilin pa ne mogu ove piti što ih on pije.
I na kraju dijagnoza je LUTS Urethroprosatitisi chr exac

Puuuuunoo hvala unaprijed na odgovoru i oprostite na opširnosti.

jos jedno pitanje u vezi kandide...
dobila sam kandidu zbog koriscenja antibiotika, lecila sam ju vaginaletama, i kada sam otisla na kontrolu kandide vise nije bilo ali sam imala povecan broj leukocita. tada sam dobila neo pentoran vaginalete - ovu terapiju nisam zavrsila jer je stavljanje vaginalete posle cetiri dana odjednom pocelo nenormalno da pece. doktorica mi je rekla da prestanem terapiju, i ako nemam nikakve tegobe ne moram nista ni da preduzmem. s obzirom na to da sam sutradan isla na more, nisam nista ucinila po pitanju nastavljanja terapije, nisam imala nikakvih tegoba, sve do juce. sada osecam iste simptome koje sam imala jos kada sam dobila kandidu. ne mogu da odem kod ginekologa jer sutra treba da dobijem menstruaciju.
moje pitanje jeste, da li je moguce da se kandida vratila, i zasto bi se to desilo? takodje, da li je pametno da samoinicijativno uzmem da pijem caj protiv kandide dok imam menstruaciju, ili da li uopste postoje neke mere prevencije ili bilo sta sto mogu da primenjujem dok imam menstruaciju kako bi se otarasila kandide. jos jednom isticem da nisam 100% sigurna da je imam, ali mislim da je tako jer osecam identicni svrab i peckanje. jos + moj partner se jos nije izlecio od kandide, ali naravno koristili smo kondom pri odnosima. kad smo vec kod toga, jos jedno pitanje - da li je kandida prenosiva oralnim sexom?

Evo mene s novim rezultatima i da zahvalim na preporuci da uradimo i spermiogram i briseve. Nalazi mog muža su sljedeći: Apstinencija 4 dana, količina 5,0ml, viskoznost 1 (od 0-4)
koncentracija spermatozoa (20x10ml) : 13,0
pokretnih 0,65
usmjerenih 0,31
živih neobojenih 0,66
normalnih 0,70
nenormalnih 0,30 (u glavi 0,09. u vratu 0,08. u repu 0,13)
ph 8
leukociti 10-12
Napomena: sperma ni nakon 2 sata nije prešla u tekuće stanje.
S ovim nalazom urolog i ginekolog su nas spremili oboje na briseve, a muža i na kulturu ejakulata, urina, bris uretre i hormone fsh, lh i testosteron.
Sve je o.k.(nema klamidijie, ureaplasme, mikoplasme, urin sterilan, uretra: izolirana saprofitna flora, fsh 2,63, lh 2,56, testoosteron nisu napravili u ponedjeljak će) osim mog brisa cervixa i njegove kulture ejakulata u kojem je pronađena enteroccocus.
E sad, dobili smo jaku terapiju antibioticima koju ćemo započeti u ponedjeljak (iako me toliko antibiotika plaši). Na netu vrlo malo mogu pronaći o ovoj bakteriji. Je li opasna, sprečava li začeće (mislim utječe li na funkciju prostate, sperma, leukociti - ima li to veze s ovim??)?? Otkud i kako se pojavljuje u rodnici i spermi?? Dosta toga mi je nejasno pa bih voljela izbjeći njeno vraćanje ako se sad riješimo.
TERAPIJA
prvo 7 dana gentamicin inekcije (oboje)
onda ja pijem nitrofurantoin 10 dana i gotova sam, a on 7 dana amoksil pa 10 dana ciprofloxacin jer sam ja alergična na penicilin pa ne mogu ove piti što ih on pije.
I na kraju dijagnoza je LUTS Urethroprosatitisi chr exac

Puuuuunoo hvala unaprijed na odgovoru i oprostite na opširnosti.

Vrlo kartko, bakterija sigurno ne olaksava zacece, cak vrlo nepovoljno utice na kvalitet sperme.
Sve dok je infekcija prisutna nemojte raditi na bebi.
Inace je u pitanju crevna bakterija, kod zena se vrlo lako da preneti sa cmara zbog blizine otvora vagine i anusa. Analni seks moze biti nacin prenosa, ako ga praktikujete vodite racuna da takav seks treba da bude sa kondomom, da se nakon analnog seksa kondom promeni i da nikada nakon analnog seksa ne ide vaginalni.
Naravno redovno tusiranje nakon odnosa. Kad piskite brisite se od napred ka pozadi.
Posto niste do sada radili briseve ne znate ni kada ste dobili infekciju niti koliko dugo je vec nosite.
Nemojte da se plasite antibiotika , vecu stetu pravi bakterija.

jos jedno pitanje u vezi kandide...
dobila sam kandidu zbog koriscenja antibiotika, lecila sam ju vaginaletama, i kada sam otisla na kontrolu kandide vise nije bilo ali sam imala povecan broj leukocita. tada sam dobila neo pentoran vaginalete - ovu terapiju nisam zavrsila jer je stavljanje vaginalete posle cetiri dana odjednom pocelo nenormalno da pece. doktorica mi je rekla da prestanem terapiju, i ako nemam nikakve tegobe ne moram nista ni da preduzmem. s obzirom na to da sam sutradan isla na more, nisam nista ucinila po pitanju nastavljanja terapije, nisam imala nikakvih tegoba, sve do juce. sada osecam iste simptome koje sam imala jos kada sam dobila kandidu. ne mogu da odem kod ginekologa jer sutra treba da dobijem menstruaciju.
moje pitanje jeste, da li je moguce da se kandida vratila, i zasto bi se to desilo? takodje, da li je pametno da samoinicijativno uzmem da pijem caj protiv kandide dok imam menstruaciju, ili da li uopste postoje neke mere prevencije ili bilo sta sto mogu da primenjujem dok imam menstruaciju kako bi se otarasila kandide. jos jednom isticem da nisam 100% sigurna da je imam, ali mislim da je tako jer osecam identicni svrab i peckanje. jos + moj partner se jos nije izlecio od kandide, ali naravno koristili smo kondom pri odnosima. kad smo vec kod toga, jos jedno pitanje - da li je kandida prenosiva oralnim sexom?

Molim te procitaj prvi post na ovoj temi, ako ti posle toga ne bude nesto jasno tu sam,slobodno pitaj.

moje pitanje je bilo da li taj caj protiv kandide moze biti stetan ako ga pijes a nemas kandidu, ili moze da deluje i preventivno? konkretno, pitam da li je lossa ideja da samoinicijativno pijem taj caj dok imam menstruaciju, iako ne mogu biti 100% sigurna da se kandida vratila.

Da, skida se pod anestezijom a o nacinu uklanjanja moras da se dogovoris sa svojim ginekologom.
Polip nije uzrok III grupe sekreta nego infekcija, procitaj prvi post na ovoj temi.
Pozz!

Dakle, imam 25 godina, sa 19 sam pocela da pijem Logest, koji sam normalno koristila 2 godine i tada su pocela da se pojavljuju braonkasta krvarenja mimo menstruacije. Uvek pocinju 10. dan menstrualnog ciklusa i traju od 2 do 10 dana. Napravila sam pauzu od 1 godine sa uzimanjem kontracepcije, a krvarenja su i dalje trajala. Nakon toga, ginekolog mi je prepisao Yasmin, koji sam kratko koristila, jer sam imala velike glavobolje od njega, a odmah zatim Mersilon, koji i sada koristim. I dalje imam isti problem, a pride i tako nagle promene raspolozenja i licnosti uopste, da sama sebe ne mogu da prepoznam u odredjenim situacijama. Radili su mi ultrazvuk jajnika, kolposkopiju, papa, sekret, analize krvi, mokrace i stitne zlezde i svi su hvala Bogu uredu. Navodno objasnjenje koje sam dobila je da je to hormonalni poremecaj. Niko mi nije rekao kako da to izlecim i sta zaboga da uradim da to prestane???

Jesam, ovo mi je poslednja kutija, nadam se u zivotu. Koliko mi je samo to zagorcalo zivot, jer istina je da daje sigurnost, ali mnogo vise zadaje problema. Prosto ne znam vise sta da radim... Pitam se da li cu uopste moci da zatrudnim...

Nisam, predpostavljam da se to odnosi na neke vrste hormona? Bila sam kod tri ginekologa i jos me niko nije na to uputio. Koliko mora da prodje od prestanka uzimanja kontracepcije, da bih dobila ispravne rezultate?

Kako su onda dosli do tog hormonalnog poremecaja?
U tih godinu dana koliko nisi uzimala pilule niko te nije uputio na analizu polnih hormona?
Tvoja krvarenja ili braonkasti iscedak bi se mogla prepisati nezeljenom dejstvu pilula koja su trebala da nestanu po prestanku uzimanja istih.
Da ne uzimas pilule rekla bih ok, mozda je neko ovulatorno krvarenje.

Ne znam sta da ti kazem, napravi pauzu mesec ,dva od pilula i gledaj da sa ginekologom ozbiljno porazgovaras sta vam je ciniti jer verujem da te to opterecuje.
Ukoliko ne uspostavis adekvatnu komunikaciju sa njim promeni lekara, nista drugo pametno ti ne mogu reci.

ZDRAVO SVIMA!MOLILA BIH DA MI NEKO POMOGNE AKO JE IMAO MEDIKAMENTOZNI ABORTUS.JA SAM GA ODRADILA I UZASNO SE OSECAM.TAKVE BOLOVE SAM IMALA SAMO KAD SAM SE PORADJALA.A CELU NOC SAM PROVELA U TOALETU.DOKTORKA KAZE DA JE TO NORMALNO I DA SE NISTA NE BRINEM,A JA NE MOGU VISE OD BOLOVA U LEDJIMA I STOMAKU.JE LI NEKO IMAO SLICAN SLUCAJ.

Na forumu se ne koriste velika slova , to se smatra vikanjem. A sto se tice medikamntoznog abortusa...
Polako, procice.
Medimanetozan ili ne, abortus nije prijatan.

Poslednja izmena:
A gde ste radili medikamentozni abortus? Koliko ja znam (ako se zakon nije menjao poslednjih 6 meseci sto sumnjam) medikamentozni abortus je u Srbiji nelegalan. Neka me dr ispravi ako gresim, ali postojala je zakonska regulativa za ovo!

A sto se VAs tice, obzirom da ste u organizam uneli hormonsku nuklearnu bombu, necete se osecati dobro jos podosta vremena. Javite se u bolnicu na pregled.

Dobar dan! :bye:
Da ne tupim mnogo moj problem je sledeci, muz i ja cekamo prinovu, trenutno sam 5 dana od 14te nedelje udaljena, tako makar lekari kazu. U 8oj nedelji je doslo do krvarenja, oko 1 sake krvi sa sve crvenim ugruscima. Krv nije bila braonkasta, vec sveza, crvena. U bolnici su proverili bebu preko UZa i rekli da je sve u redu, rad srca, velicina. Dobila sam da pijem progesteron i neke vitamine tad (za Progesteron mi je receno da kad popijem kutiju da prestanem da ih pijem, sto sam i uradila). Sve je bilo u redu da bi tacno skoro mesec dana kasnije opet prokrvarila (13.8.). Kolicina krvi je bila manja, mozda upola od prvog puta i bez ugrusaka ali je duze trajalo krvarenje. Opet sam zavrsila u bolnici i opet je konstatovano da je sa bebom sve u redu, rad srca normalan, beba se i pomerala.
Mene zanima zasto dolazi do krvarenja?! Lekari nemaju odgovore i samo mi unose paniku (predlazu abortus a beba je u redu, te navode 100 razloga sta bi moglo biti a drugi doktor to onda negira), posto nazalost zivim u Kini za sad ima vec 5 meseci, ali bi trebalo uskoro kad se razrese neki problemi oko vize, da se vratim u Srbiju bebinog i svog zdravlja radi. Primetila sam da su krvarenja uglavnom onda kad bih trebala da imam menstruaciju. Isto tako se unapred izvinjavam ali neke detaljnije nalaze nemam jer su svi na kineskom i niko ne moze (nit zeli) to da prevede na engleski. Samo znam da mi je sekret malo pojacan, krvni nalaz u redu, beba u redu, opet pijem Progesteron, Vitamin E a double i triple test ovde uopste ne postoji. Sta dalje da radim, dajte mi neki savet molim vas... Hvala vam puno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back