Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Da li mononukleoza spada u grupu CMV virusa?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postovanje Dr.
Mislim da se nismo u potpunosti razumeli.
Jesam,lecila sam se ali prestala sam pre 2 godine kada moj ginekolog nije video drugaciji aspekt mog lecenja osim da ,posle silnim pretraga,briseva,analiza etc,ponovimo lecenje od pocetka.
Zato vas ljubazno molim da mi nekog preporucite,jer zelim da promenim ginekologa.
Unapred hvala,
Gabriela
Da li mononukleoza spada u grupu CMV virusa?
Tu Vam ne mogu pomoci, ovde nikoga ne reklamiramo niti dajemo preporuke takvog tipa.
Ciao!
Zanima me mnogo toga - pokusat cu biti kratka.
Imam 33 god, muz 37, "radimo" na bebi 8mj, aktivno pokusavamo ciljati odnose 6mj. Mjerila sam temperaturu, postoji porast, izmedju 14 i 17 DC. Na Fertility friend stranici izracunava mi lutealnu fazu na 12 dana.
Posljednji ciklus (danas mi je 15DC i valjda Ovulacija) pratila sam folikulometrijom, 11DC bio je folikul od 21mm (nije mi rekao ima li ih vise niti me narucio da dalje pratimo da vidimo tocan dan O). Odnose smo tempirali svako drugi dan. Estradiol mi je na 14-ti DC 257 (ref. vr. 124-1468)
U stvari sljedece sto moramo uraditi je spermiogram (moj papa, uzv i gin.pregled sve uredno), zato mi nije rekao da dalje dolazim na uzv.
Ako i spermiogram bude o.k. da li ce mi mozda gin preporuciti stimuliranje ovulacije i klomifen ili sl .i da li ipak O prirodno postoji?
BTW - POCS nemam, ciklusi su uredno 28-29 dana, nisam radila briseve na bakterije jos, a nemam nikakvih simptoma (peckanje, svrbez, iscjedak i sl.).
Sta mislite koji su moguci sljedeci koraci nakon nalaza spermiograma (ako bude on u redu).
Hvala!
Evo mene s novim rezultatima i da zahvalim na preporuci da uradimo i spermiogram i briseve. Nalazi mog muža su sljedeći: Apstinencija 4 dana, količina 5,0ml, viskoznost 1 (od 0-4)
koncentracija spermatozoa (20x10ml) : 13,0
pokretnih 0,65
usmjerenih 0,31
živih neobojenih 0,66
normalnih 0,70
nenormalnih 0,30 (u glavi 0,09. u vratu 0,08. u repu 0,13)
ph 8
leukociti 10-12
Napomena: sperma ni nakon 2 sata nije prešla u tekuće stanje.
S ovim nalazom urolog i ginekolog su nas spremili oboje na briseve, a muža i na kulturu ejakulata, urina, bris uretre i hormone fsh, lh i testosteron.
Sve je o.k.(nema klamidijie, ureaplasme, mikoplasme, urin sterilan, uretra: izolirana saprofitna flora, fsh 2,63, lh 2,56, testoosteron nisu napravili u ponedjeljak će) osim mog brisa cervixa i njegove kulture ejakulata u kojem je pronađena enteroccocus.
E sad, dobili smo jaku terapiju antibioticima koju ćemo započeti u ponedjeljak (iako me toliko antibiotika plaši). Na netu vrlo malo mogu pronaći o ovoj bakteriji. Je li opasna, sprečava li začeće (mislim utječe li na funkciju prostate, sperma, leukociti - ima li to veze s ovim??)?? Otkud i kako se pojavljuje u rodnici i spermi?? Dosta toga mi je nejasno pa bih voljela izbjeći njeno vraćanje ako se sad riješimo.
TERAPIJA
prvo 7 dana gentamicin inekcije (oboje)
onda ja pijem nitrofurantoin 10 dana i gotova sam, a on 7 dana amoksil pa 10 dana ciprofloxacin jer sam ja alergična na penicilin pa ne mogu ove piti što ih on pije.
I na kraju dijagnoza je LUTS Urethroprosatitisi chr exac
Puuuuunoo hvala unaprijed na odgovoru i oprostite na opširnosti.
jos jedno pitanje u vezi kandide...
dobila sam kandidu zbog koriscenja antibiotika, lecila sam ju vaginaletama, i kada sam otisla na kontrolu kandide vise nije bilo ali sam imala povecan broj leukocita. tada sam dobila neo pentoran vaginalete - ovu terapiju nisam zavrsila jer je stavljanje vaginalete posle cetiri dana odjednom pocelo nenormalno da pece. doktorica mi je rekla da prestanem terapiju, i ako nemam nikakve tegobe ne moram nista ni da preduzmem. s obzirom na to da sam sutradan isla na more, nisam nista ucinila po pitanju nastavljanja terapije, nisam imala nikakvih tegoba, sve do juce. sada osecam iste simptome koje sam imala jos kada sam dobila kandidu. ne mogu da odem kod ginekologa jer sutra treba da dobijem menstruaciju.
moje pitanje jeste, da li je moguce da se kandida vratila, i zasto bi se to desilo? takodje, da li je pametno da samoinicijativno uzmem da pijem caj protiv kandide dok imam menstruaciju, ili da li uopste postoje neke mere prevencije ili bilo sta sto mogu da primenjujem dok imam menstruaciju kako bi se otarasila kandide. jos jednom isticem da nisam 100% sigurna da je imam, ali mislim da je tako jer osecam identicni svrab i peckanje. jos + moj partner se jos nije izlecio od kandide, ali naravno koristili smo kondom pri odnosima. kad smo vec kod toga, jos jedno pitanje - da li je kandida prenosiva oralnim sexom?
Da, skida se pod anestezijom a o nacinu uklanjanja moras da se dogovoris sa svojim ginekologom.
Polip nije uzrok III grupe sekreta nego infekcija, procitaj prvi post na ovoj temi.
Pozz!