Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle poslednjeg odnosa sa momkom, pojavile su mi se dve-tri bubuljice ( ili nesto slicno ) na spoljasnjem delu vagine koje neopisivo svrbe kao i pored istih. Sekreta nema. Pomislila sam da je mozda u pitanju iritacija koze jer sam se neposredno pre odnosa brijala i koji je u nekoliko navrata bio "suv".
Zastitu nismo koristili jer je u pitanju medjusobno poverenje i 100% sam sigurna da nije bio sa nekim drugim.
Danas sam dobila i cekam da me prodje kako bih isla kod ginekologa.
Sta da mislim i radim do tada?

Hvala

dr:
Nista, odrzavaj higijenu dok ne prodje ciklus, posle se javi svom ginekologu.
Napamet pricati sta je nesto sto nisi video je nemoguce.

Razumljivo.
Pokusala sam da objasnim, deluje kao potkozna bubuljica koja se oseti pod prstom, mozda malo valjkastog oblika - bez gnoja ( za sad ).
Nadala sam se da cete moci bar nekako da me utesite i kazete da postoji sansa da je zbog iritacije ili mozda urastanja dlake... sta znam... :)

Vec dve god pijem Logest. Pre nekih god dana sam dobila pojacano belo pranje kog nikako ne mogu da se resim!!! Na pregledu mu je receno da je to sasvim normalno, ali meni smeta jer mi se desava da su mi gacice po ceo dan mokre. Radila sam cerv. i vag. bris i uredni su nalazi! Moj ginekolog mi je preporucio da tokom svakog ciklusa koristim Lomexin, ali ako te vaginalete koristim odmah posle zavrsetka menst. meni je sekret pojacan, a ako ih uzmam par dana pre menstruacije malo se smanji ali nikako i da nestane. Poslednjih nedelja kad ustanem ujutro imam pojacano licenje NE sekreta nego neke vode. Napominjem da sekret ima belicastu boju i nema miris. Da li moze da se desi da to belo pranje , sekret ima veze sa tim sto koristim Logest???

Imam drugu grupu sekreta i užasan svrab. Koristim vaginalete od kantariona, ali ne pomaže.Šta da radim?
Napominjem da sam koristila vaginalete zbog sekreta prije i to u zadnjih 6 mjeseci bar jednu kutiju mjesečno.Molim Vas pomozite.

Prvo prestani da koristis vaginalete na bazi kantariona.
Drugo, idi u mikrobiolosku laboratoriju i uradi sve briseve koji se spominju u prvom postu na ovoj temi.
Kad si poslednji put bila kod ginekologa?

II grupa nebi trebalo da izaziva tegobe. Uradite ipak bakterioloski bris (prva strana ove teme daje objasnjenje), pa ukoliko se nista ne izoluje u brisu - vulvovaginalni svrab je cesto uzrokovan na nervnoj bazi. U tom slucaju - obratite se psihijatru ili psihoterapeutu za pomoc.

Vec dve god pijem Logest. Pre nekih god dana sam dobila pojacano belo pranje kog nikako ne mogu da se resim!!! Na pregledu mu je receno da je to sasvim normalno, ali meni smeta jer mi se desava da su mi gacice po ceo dan mokre. Radila sam cerv. i vag. bris i uredni su nalazi! Moj ginekolog mi je preporucio da tokom svakog ciklusa koristim Lomexin, ali ako te vaginalete koristim odmah posle zavrsetka menst. meni je sekret pojacan, a ako ih uzmam par dana pre menstruacije malo se smanji ali nikako i da nestane. Poslednjih nedelja kad ustanem ujutro imam pojacano licenje NE sekreta nego neke vode. Napominjem da sekret ima belicastu boju i nema miris. Da li moze da se desi da to belo pranje , sekret ima veze sa tim sto koristim Logest???

Ja ocekujem Vas odgovor!!!:whistling:

Ja ocekujem Vas odgovor!!!:whistling:

Postoje zene koje imaju negativan bakterioloski, mikoloski bris, bris na bakterijsku vaginozu, hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu a opet imaju pojacan sekret i to je tako.
Logest nema veze sa tim, uzimas ga 2 godine , a godinu dana imas takav problem.
Da je to pilula to bi se javilo odmah.

Dali se endometrioza moze otkriti sa eho pregledom ili mora da se uradi laparoskopija?Hvala

Ukoliko bi bilo veliko podrucje endometrioze, mozda bi moglo ehom da se nasluti da je endometrioza u pitanju.
Laparoskopija je metoda koja vrlo lako postavlja pravu dijagnozu.
Ako se sumnja da imas endometriozu onda svakako toplo preporucujem da uradis laparoskopiju i da ne gubis vreme jer terapija za to postoji.

Hvala na odgovoru.Mislila sam da je kantarion odličan za sve, a vaginalete uzimam po preporuci ginekologa:o:(Kod ginekologa sam bila 29.jula.
Uradiću privatno antibiogram.Malo ste me iznenadili sa posjetom psihijatru.:eek::eek:

Malo si me zbunila, dakle bila si kod ginekologa pre par dana, propisane su ti vaginalete (koje vaginalete?),utvrdjena je II grupa a ti imas svrab?
Kad si uspela da stavljas kantarion?
Nista meni nije jasno.

Vulvovaginalni svrab u odsustvu uzrocnika je (nasuprot cudjenjima) relativno cesta psihosomatizacija odnosno probl;em kojim se bave psihijatri specijalisti za psihosomatske i psihoseksualne tegobe pacijenata. Ne znam tacno sta je tu cudno?

moja prijateljica je ostala u drugom stanju. nenamerno. htela je da abortira, ali je pre dva dana pocelo krvarenje. decko sa kojim je u drugom stanju je u medjuvremenu dobio simpome hepatitisa. nemamo pojma koji je u pitanju, jer kao nije utvrdjeno, on je u bolnici, a njegov otac (lekar) kaze da je i bolje posto ona nema simptome, da ne kaze nista lekarima, dok je ne ociste.
ima li smisla ne reci lekaru koji radi intervenciju da mozda imas hepatitis?
i koje su meni sanse od zaraze, ako provodim vreme sa njom?
(koliko shvatam, Hep A se prenosi pljuvackom, dakle, nadam se da je distanca u razgovoru dovoljna preventiva i naravno ne koriscenje istog pribora i case, a sto se tice B i C tu nisam u opasnosti, zar ne?)

ona ce sutra videti svog ginekologa, da bi cula koliko je hitno da je ociste, ako to vec ne izlazi samo....
ne razumem zasto bi krila od lekara za potencijalni hepatitis. i mislim da ce im svakako reci, radi svoje i njihove zastite. ali, zasto je to onda njegov otac preporucio... ne razumem?! pritom je on lekar...?!?

nadam se brzom odgovoru
veliki pozdrav
(izvinjavam se za offtopic o hepatitisu, ali mi je bilo najlogicnije da ovde stavim pitanje)

uh... citala sam sada na ovom sajtu http://www.stetoskop.info/Hepatitis-A-virus-1935-s2-sickness.htm , o hepatitisu, i iskreno, osim sto ne razumem dobro sta znaci i koliko je cesto to "kontaktno" prenosenje virusa, malo sam se uspanicila da mogu da se zarazim ukoliko budem provodila vreme sa njom... a mislim da sam joj potrebna. a uopste ne razumem kolika je opasnost od prenosenja. imate li takva saznanja?

pri tom, koliko razumem, ne moze se videti rezultat, i koji je hep, sve dok ne dodje do faze ispoljavanja bolesti...? postoji li neki test da se odredi postoji li virus, dok je u fazi inkubacije...?......

:cry: :cry: :cry:

pazi kad je dr. house u pravu.

jedina istina je da pacijenti lazzu. :D

interesuje me, ako mi daju izbor - poradjati se odmah (indukovati porodjaj) ili sachekati josh malo, shta da izaberem?

inache, prenela sam 1 dan... prema zvanichnim, izrachunatim terminima.

ne lazu pacijenti, nego joj je otac od momka (a usput i lekar?!) to predlozio?!
A ako ti daju izbor, sacekaj jos malo.

ma pusti me da mislim da je dr. house u pravu. :D

to sam i mislila.
nezgodancija je shto mi se chini da moj dr hoce da pobegne na odmor.
plus, shto je u mom rodnom gradu nemoguce da pozovesh svog dr-a kad ti krene porodjaj da dodje da te porodi, vec kome si upao u smenu, dobrodoshao.
on danas radi, pa se pitam da li ce ON hteti da sacheka josh malo.
iskreno sam se pitala koliko puta nedeljno oni dezzuraju u bolnici?

ne znam
nije ni bitno.
ne mogu da gatam u pasulj. :D

al` hvala na savetu.

ma, ja sam poludela...
covek je lekar sa neverovatno glupim idejama.
hoce da se ne sazna da njegov sin uopste ima hepatitis (koji god...ili ko zna sta ima?!?)... pa nece ni njoj da kaze. a ona se naravno brine, jer i ona to mozda ima...
ma, budala.
ali tu se nista ne moze... (samo ne daj boze da vam je zivot u rukama takvih...).

kakvo je stanje sa klinikama?
na kraju je po savetu svog ginekologa resila da svakako ide u drzavnu...
pa smo se dogovorile da sutra odemo u narodnog fronta.. koliko shvatam, tamo su lekari iskusni sa kiretazama...
a ima i neke preporuke koji lekari su ok (od te njene doktorke), samo ne znam koliko je moguce birati...
(ima i zakazano u valjda klinickom centru, preko tog "tate lekara"... ali joj ta dr, nije delovala pouzdano...)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back