Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet ja. Bila sam na pregledu, doktor ne zna zasto je bilo par kapljica krvi, kaze cervix izgleda ok, zatvoren je i dug 1cm. Pre tri nedelje je bio 2,5cm i ja sam sad u 34. nedelji. On kaze da je to sasvim ok, mada ja na netu nalazim svakakve price o lezanju u krevetu i prevremenom porodjaju ako se grlic skrati na 1cm pre 37. nedelje. Pri tom, imala sam operaciju proslog oktobra kada mi je izvadjen miom velicine 7cm iz cervixa i jedan od 9cm iz fundusa materice. Ima li razloga za "bed rest" ili sam ok?

Poslednja izmena:
Da li bi neko mogao da mi preporuci ginekologa iz DZ Vracar (po mogucstvu muskarca). Posto znam da ne moze ovde da se pise, bila bih zahvalna kada bi neko mogao da mi posalje na private.
Imam super DR. ali zbog nekih administrativnih poteskoca ne mogu vise da idem kod njega:-)

E ovako... Ne znam da li postoji vec slicno pitanje, ima sto stranica, nisam mogla da trazim... Zanimalo me je, koji su vidovi zastite namenjeni mladjoj populaciji, osim kondoma, jer svaki ginekolog kojeg sam pitala mi kaze da se tablete do 16. godine ne mogu uzimati. E sad, tu ima i flastera i svega, ali verujem da malo toga moze da se koristi ispod 16. godine. Koje su 'opcije'? Tnx unapred.

Dobro, ajde sad cu da budem cool i da se ne frapiram...
Da li mislis da si sa 14,5 godina dovoljno zrela da imas seksualne odnose?
Da li si dovoljno odgovorna da vodis racuna o svom zdravlju?
Da li znas sve o seksualno prenosivim bolestima?
Ako su odgovori na sva ova pitanja da, onda bi iszto tako trebala da znas i da je kondom jedino sredstvo koje te cuva i od bolesti i od trudnoce.

izvinite ako je glupo pitanje...ali ne znam koga da pitam ....naime, nekoliko meseci imam odnose sa deckom(isto 17 god) vrlo nezno i bez grubosti...ali pre dva dana je pocelo da me boli, kao da je malo iritirao kozu u meni. Da li je to opasno? Ponavljam nije bio grub...i da, posecujem i ginekologa, bila sam pre 3 nedelje.Hvala unapred.

Odmah posle odnosa sam primetila da pecka kad piskim, nije bas bol vise je peckanje. Samo kada piskim pecka, ne uvek. Posle vrsenja nuzde, operem podrucje da se ne iritira vise, ne znam sta drugo. Nije bolelo za vreme odnosa ni malo. A od onda nismo imali odnose. Koristimo kondom.

Ili je doslo do manje povrede koja pece kad piskis, ako te i dalje bude peckalo javi se svom ginekologu,napamet je tesko reci sta te pecka.
Nije na odmet da das i urin na analizu.

Zdarvo,
I ja imam upravo slican problem kao i maja 17. Spavala sam sa momkom kada mi je bio zadnji dan menstruacije. Isto me nesto zabolelo...nije bio grub seks, spavamo sa kondomom... sve je bilo kao i uvek.
Posle dva dana smo ponovo pokusali i opet me zabolelo. Sada krvarim pomalo. Ali nije kao da je krv od menstruacije koja mi je inace tamnija vec je nekako svetla. Ne znam da li postoji mogućnost da mi je povredio sluzokozu? Ili mi se ipak samo menstruacija produzila.
Bila sam pre mesec dana kod ginekologa i sve je bilo uredno sto se tice ultra zvuka, papa testa..medjutim problem je sto imam kondilome koje moram da uklonim uskoro. Nisam to mogla odmah da uradim jer sam imala enterokoke koje sam lecila sada.
Ne znam da li da sacekam jos dan dva ili da odem odmah kod ginekologa...

Pitanje za Dr.
Poslednji put kad sam davala vag-cerv. bris bio je negativan na patogene bakterije, ali povecan br. koka, bacila i diplokoka. Takodje negativno je i na chlamidiju i mikoplazmu. Od tada nisam isla kod ginekologa i nisam imala odnose. Imam pojacan sekret, zuckast i vodenast(mozda i zato sto sam na sredini ciklusa). Osecam i kao da se miris malo promenio i to mi strasno smeta. Osim toga, nista drugo ne smeta, ne svrbi i ne pecka. Sada nisam u zemlji, tako da ne mogu kod ginekologa, pa molim za savet. Da li je potrebno da koristim neke vaginalete? I otprilike koliko dugo? Npr, macmiror, polyginax?

Draga dr,
evo za promenu da se ne javim sa nekim problemom, vec da kazem da je napokon sa 42+2 nedelje jedna velika devojcica od 4200gr dosla na svet ( posle 3 dana pokusavanja prirodnim putem sa gelom prostaglandinom, busenjem vodenjaka 3. dan i indukciijom, na kraju ipak se zavrsilo urgentnim carskim, ali to j Holandija :o). I samo jos jednom mnogo hvala za sve savete.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back