Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Glitering, nema na čemu, držim fige da bude sve ok:super:
WW slatko me nasmeja, htedoh joj i ja to predložiti, no rekoh ajd da budem ozbiljna.....devojka ima ozbiljan problem, trebalo bi da joj pomognemo, hahaha

Ma to za celulit je individualno...

Ja, recimo, imam celulit od neke 10.-11. godine. Ozbiljno. U poslednej vreme se malko smanjio, jer sma smrsala. ali vratice se, znam :p Mislim da to moze da ima veze sa zadrzavanjem vode, ali kod nekih zena je to nasledno, ne moz' ga se osloboditi :)

Nemam ni sa kakvim drugim dlakama problem, ne vidim ja da se tu išta promenilo ni na bolje ni na gore. A npr tata mi je muški ćelav a mama ima užasno tanku dlaku i retku kosu i perut itd. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa nemoguće da sam i ove najgore stvari nasledila! :(
A celulit imam, pa šta sad, srećnija sam sa sigurnim sexom i mozgom na ispaši za vreme istog nego bez par brdašaca na butinama i mukom hoću li dobiti i kad! :D Veća sam bre riba kad sam zadovoljna i zadovoljEna nego kad nemam celulit! :D

sa tim se slazem! :ok:

dr:
Pa vidis kako da ti kazem:), ono sto vecina vas ovde pita je u domenu osnovnih studija medicine,nista vise od toga.:D
Ne moras biti specijalista da bi znao elementarne stvari o infekcijama, kontracepciji,utvrdjivanju trudnoce...;) a sve se to uci na fakultetu.
Vise puta sam napomenula da sam lekar opste medicine ali nadam se ne jos zadugo.

e, pa srecno sa novim idejama i ciljevima! :super:

u drugom mesecu sam trudnoce, vadila sam krv na razne testove, izmedju ostalog i za odredjivanje krvne grupe. ja sam B, kell faktor negativ i rhesus faktor positiv. cula sam da je taj rhesus faktor bitan u trudnoci i zanima me da li je dobro sto je pozitivan ili ne? moj muz je nulta negativ

i u nalazu mi je MCV 81fl ispod normale, sta je to? i segm. neutrophile mi je 74% povisen isto ne znam sta to znaci? ostalo mi je sve ok

Odgoditi menstruaciju nije tesko, naravno ako govorima o desetak-petnaest dana najvise.
To se uglavnom savetuje pacijentkinjama koje su na hormonskoj kontracepciji, kada se sa nastavljanjem uzimanja kontraceptiva to moze odgoditi. Opasnost je jedino to takozvano probojno krvarenje. Ali ce se ono desiti, ako se desi, nakon desetak dana u zavisnosti od vrste kontraceptiva.
Ako nista od toga ne koristis- savet >>> posetiti ginekologa<<< za eventualno ubacivanje neceg od te terapije, koja se ne moze bez lekarske konsultacije upotrebljavati.
Savremena zena moze ovo jako fino balansirati. Recimo planirani odmor, putovanje i bilo sta sto menstrualno krvarenje moze pokvariti. Naravno, treba biti kritican.

hvala.
da, radi se o nekoliko dana, zbog mora.

u drugom mesecu sam trudnoce, vadila sam krv na razne testove, izmedju ostalog i za odredjivanje krvne grupe. ja sam B, kell faktor negativ i rhesus faktor positiv. cula sam da je taj rhesus faktor bitan u trudnoci i zanima me da li je dobro sto je pozitivan ili ne? moj muz je nulta negativ

i u nalazu mi je MCV 81fl ispod normale, sta je to? i segm. neutrophile mi je 74% povisen isto ne znam sta to znaci? ostalo mi je sve ok

Fino, nadam se da se dobro osecas. Ima mnogo krvnih faktora, ali za trudnocu je bitan Rh, i to onda kada je majka Rh negativna a plod Rh pozitivan kada se desava senzibilizacija na eritrocite ploda te stvaraju antitela koja ostecuju plod. Ima tu mnogo kombinacija ali u principu je sve u redu sa tvojom krvnom grupom. Ona je takva kakva je. Ostalo nije strasno, navela si analizu koja pokazuje zapreminu eritrocita, koja ako je sa hemoglobinim i ostalim analizama nema problema opet ne govori nista. Drugo je to stanje jel.
Zanimljivost jedna. Tvrde da su samo Baskijci izvorno bili Rh -, od svih ljudskih rasa. Bili su cuveni moreplovci, a mornari ko mornari, seju svuda. Ja sam Rh -, mora da je neki predak imao posla sa moreplovcima.:rumenko::think::hahaha:

Ja sam pila logest pet godina i za to vreme sam ser prilicno ugojila i nekako raskrupnjala i pored uveravanja moje doktorke da se to nece desiti. Dijete su bile neuspesne, osecala sam da rastem kao kvasac. Sada sam presla na Jasmin i konacno pocela da gubim na tezini, osecam se mnogo prirodnije nego na Logest-u. Nazalost, to nije samo moje iskustvo, pricala sam sa jos par devojka koje su dozivele to isto. Sve je, valjda, individualno, a kod nas se kontracepcija prepisuje kao da se radi o kremi za suncanje- uzmi ovo, pa ako ti ne odgovara, promenicemo.

Cao svima.
Ja sam usla u 8. mesec trudnoce :), tacnije u 33. nedelji sam. Na ulosku, posto moram stalno da nosim one male, dnevne (da li je to ok?), sam primetila malo roze boje. Zaista jako malo, ali ipak... Imam kontrakcije povremeno, pretpostavljam da su Braxton-Hicks, jer traju oko minut i neredovne su... tipa jednom ili dva puta dnevno, nekad i preskoce koji dan. Da li je to dovoljno da zakazujem pregled ili nema potrebe strahovati? Da pojasnim, znam da u Beogradu trudnice u ovom periodu trudnoce idu dva puta mesecno na pregleda, ali ovde na Islandu mi ne daju da vidim doktora regularno do porodjaja, za sve se obracam babici, koja mi dva puta mesecno meri santimetrom velicinu materice i slusa otkucaje bebinog srca. Povremeno se seti da mi izmeri i tezinu. Tako da bih morala da zakzujem pregled kod privatnika, ako ima potrebe...

Jos jedno pitanje... U knjizi "Sta da ocekujete dok cekate bebu" na jednom mestu pise da je bebino stucanje normalno cak i ako je po nekoliko puta dnevno i to cak i do 20tak minuta, a na drugom mestu da je vise od dva puta dnevno duze od 10min moguci znak zamrsene pupcane vrpce. Moja beba stuca po 2 do 3 puta dnevno po nekoliko minuta. Normalno ili ne?

Ljudi sa kondilomima nikad kraja.. I ja sam ih imala ali hvala bogu gotovo je... Moji su bili u grlicu.. Isla sam u Frontu na jednu intervenciju, onda sam se pridrzavala saveta doktorke, rivanol obloge, canesten krema i puno voca i povrca, samo zdrava hrana i eto bila sam posle mesec dana na kontrolu i onda posle 6 meseci i sve je u redu rekli su mi da se javim za godinu dana...

Juce sam bila na kontrolnom ultrazvuku, zbog upale levog jajnika (o cemu sam ovde smarala svojevremeno)i sada na desnom imam folikularnu cistu, a levi je ok.Dr mi rekao ako ne dobijem ciklus za 7 dana, da dodjem. U maju ta cista tamo nije bila, desni jajnik bio ok (rekao Dr a i imam snimak i 1 i 2). Dr mi objasnio da ta cista treba da pukne, da bih ja dobila.
Mene zanima koliko je to opasno, kakva je procedura ako to ne pukne za ovih 7 dana? Takodje, na rezultatu ovog ultra su mi svi parametri veci nego na 1 (uterus, volume itt) pa me zanima da li je to uobicajeno ako trebas da dobijes?
Inace, malo sam se isparanoisala, jer onda odem zbog upale jajnika, Dr otkrije ranicu na grlicu, sad odem na kontrolu kad ova folikularna cista...:-(
Izvinjavam se i hvala

istina, ali znas kako je kada si u pms-u, pa ti se od hormona jede mnooogooo vise...

i boga mi, znam par devojaka koje nikako nisu mogle da smrsaju a za to je bio kriv disbalans hormona. to moze i pilula da napravi, jer ogranizam ne moze sam da regulise ono sto mu je potrebno. ali to se da utvrditi jeftinom analizom. te devojke su dobile neke lekove, i resile problem... (one nisu bile na pilulama)

i stvarno se kod nas prepisuju pilule na osnovu jednog pogleda. bez veze, ali kad jedino tako moze. na kraju krajeva, ne mogu da naprave veliku i nepopravivu stetu. bolje par kilograma, dlaka ili celulita, ili cisti cak, nego toliko abortusa koliko ima u srbiji...

POZDRAV, JA SAM OD SKORO NA FORUMU A ČITAJUCI TVOJE SAVETE VIDIM DA SE RAZUMES PA BI HTELA DA TE PITAM DA LI POSTOJI METOD ZA ODREDJIVANJE POLA DETETA POSTO SAM CULA DA TO KOSTA OKO 500 EURA DA LI JE UOPSTE TO MOGUCE I KAKO SE RADI?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back