Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam odgovornosti ako vas zanima!Problem je u tome sto ste vi uvek najpametniji i pravite se da ste dr za sve.Na pitanje koje vam se normalnim recima postavi treba da dajete i takav odgovor,a ne da se rugate!Uostalom zar vam nije bilo najlakse da ste moje pitanje izbrisali,kao sto znate da uradite!Nemojte ovo shvatiti kao svadju vec kao lepu rec da vec jednom ukapirate kakvi ste!!!!Srecno!
e...
nemoj da se zzestish...
nema razloga...

chuj, i ja sam negde u chetvrtom mesecu imala fiksi ideju da bih mogla na more u osmom - dal` grchka ili turska ili svejedno... i to me je drzzalo, boga mi, do nekog sedmog.
ali sad sam u osmom i ne pada mi na pamet da idem bilo gde...
videcesh i sama...
ovako, aktivna sam trudnica, nemam komplikovanu ili teshku trudnocu (kuc kuc u drvo), nisam se mnogo ugojila, ne otichu mi noge, zzivim skoro pa normalno... ali bez obzira na to, ne bih sebe pustila da idem bilo gde... znash, sve mozze da bude super, znam hrpu primera... ali opet i ne mora... a na krfu, sigurno nema ginekologa.
mozzda bi najbezbednija bila varijanta ici avionom ili kolima, zato shto je avion brzo prevozno sredstvo, a kolima mozzesh da pravish kako pish pauze kako zzelish (a videcesh kako ide to sa pishkanjem...) tako i pauze uopshte... prema preporukama ginekologa, trudnice koje se voze, a misli se na duzza putovanja, bi trebalo da prave pauzu svakih sat i da u tim pauzama shetaju po 10-15 mina... a ti sad vidi da li mozzesh to da izorganizujesh busom...

eto.
rekla sam samo moje iskustvo. :D

Ukoliko kontraceptivne pilule (Jeanine) imaju neki kontra efekat, kao npr. los uticaj na kozu (od savrsenog tena moje lice je doslo do stanja totalnog haosa, uzasno masne kao i uzasno suve zone).
Da li moze pomoci uzimanje neke druge vrste, recimo, umjesto Jeanine poceti sa koriscenjem Yasmin ili Logest pilula?
Radila sam sve analize koje je ginekolog naveo da treba uraditi, i sve je bilo ok..........sada bas ne znam sta da cinim, ginekolog kaze da nije strasno, da mi je lice bas kako treba, a ja znam da nije....
Ili to znaci da se taj hormonski disbalans moze dovesti u red samo prekidanjem koriscenja pilula?

Da li mozete da mi kazete koliko je stetno spaljivati kondilome vise puta, posto se meni stalno vracaju ( upitanju su unutrasnji kondilomi ). U braku sam 7 mjeseci i prije braka , kada su mi prvi put nadjeni kondilomi i suprug i ja smo radili test na hlamidiju, mikroplazme i ureaplazme, i bili negativni. Ja sam par mjeseci kasnije ponovo uradila test i bila negativna, da bi prije par dana ponovo radila , jer sam imala svrab i peckanje oko 20-tak dana i dr.mi je dao poliginaks vaginalete, a kako mi se stanje nije popravilo ja sam insistirala da mi uradi test na bakterije i vaginalni i cervikalni bris-koji su u redu, ali je test pokazao da sam pozitivna na hlamidiju. E sad ja sam pitala dr kako je moguce da sam pozitivna, ako sam se cesto testirala i ako smo suprug i ja vjerni, a on kaze da je moguce da su ranije pogrijesili i da smo bili pozotivni. E pa meni nista vise nije jasno? Da li treba da uradim jos neke nalaze i sta da radim po pitanju kondiloma ( kojih trenutno nenam al sam u strahu da ih ponovo dobijem ). Inace kad zavrsim sa antibioticima ( dovicin 200 mg 10 dana ) dr je rekao da uradim kolposkopiju i papa ( koji su prije par mjeseci bili ok )

Da li moze neko da da neki savjet?

Ukoliko kontraceptivne pilule (Jeanine) imaju neki kontra efekat, kao npr. los uticaj na kozu (od savrsenog tena moje lice je doslo do stanja totalnog haosa, uzasno masne kao i uzasno suve zone).
Da li moze pomoci uzimanje neke druge vrste, recimo, umjesto Jeanine poceti sa koriscenjem Yasmin ili Logest pilula?
Radila sam sve analize koje je ginekolog naveo da treba uraditi, i sve je bilo ok..........sada bas ne znam sta da cinim, ginekolog kaze da nije strasno, da mi je lice bas kako treba, a ja znam da nije....
Ili to znaci da se taj hormonski disbalans moze dovesti u red samo prekidanjem koriscenja pilula?

Postoje razlicite hormopnske kombinacije, jednima prijaju vise jedne drugima druge. Mozete insistirati na promeni terapije kod ginekologa, a on(a) ce vec reci ako je promena iz bilo kog razloga nemoguce. Inace, kontraceptivi s ekoriste za tretirtanje bubuljica, te stoga moze biti da iste uopste nisu od hormona.....Javite se dermatologu na pregled i ne menjajte hormone na svoju ruku.

Da li moze neko da da neki savjet?

Spaljivanje kondiloma nije stetno, treba proveriti da li ste pozitivni na HPV. Sto se ostalih uzrocnika tice koji nemaju veze s akondilomima, najbolje je da testiranje uradite u referentnoj laboratoriji Instituta za mikrobiologiju na MEdicinskom fakultetu Dr Subotica ulica (dr je ostavljala na ovoj temi njihov tel vise puta pa pretrazite). Naravno, i suprug i Vi i naravno bar 15 dana nakon zavrsetka antibiotske terapije.

evo, pomislih da podelim svoja iskustva sa svima vama koje pijete logest, mozda ce vam biti korisna, bar za devojke koje ovo citaju ibrinu zbog posledica uzimanja logesta... ili se premisljaju....
ja sam logest pila 4 godine. imam 24 godine.

nisam se ugojila, ali celulit!! majko moja!!! 2 meseca nakon sto sam pocela da ga pijem sam dobila toliko celulita da to nije normalno! ko se za isti zanima zna koliko hormoni uticu na njegov nastana. moja drugarica je imala isto iskustvo. svako prolece idem na masaze, celulit se skine, ali posle 2-3 meseca opet isto! pre 2 leta nisam pila pilule 2 meseca, i tada se nije vracao tom brzinom. cim sam ponovo pocela da ih pijem uzas!! doktori silni su mi rekli da nije dokazano da pilule uticu na celulit, ali evo procitajte o njemu kako nastaje i bice vam jasno.

a sad dlake. u par navrata sam dobila 3 tvrde dlake na licu. dve na bradi i jednu ispod oka na obrazu. na telu po mladezima znam kako mi se pojacava maljavost. doktorka mi je objasnila, bez obzira na to koliko je logest slab, u nekom momentu mom organizmu trebaju jaci/slabiji hormoni, i reakcija je jbga hormonska dlaka na licu!! eh, kad tad nisam pala u nesvest... inace prve dve godine uzimanja logesta mi se maljavast nije menjala osim sto su mi dlake mnooogoooo sporije rasle.
kad mi se to sa dlakam aizdesavalo, prebaci menen doktorka na Yasmin (to je bilo posle 3 godine na Logestu). od njega sam (3 meseca koliko sam ga pila) imala glavobolje svaki drugi dan, i bila sam naduvena kako zaba. jako sam bila nervozna. valjda mi je organizam bio u soku.... i tako se ja pred zimu vrtim na logest (ovu zimu). posle 2 meseca pocinju menstruacije da me zezaju. te dobijem, te ne... detaljan opis ovog iskustva pogletajte u mojoj statistici/tema ginekologija.
ispostavilo se da imam cistu na jajniku. istu sam dobila iz dva razloga: 1. stres; 2. hormoni, odnosno to sto je moj organizam pod vestackim i ne moze sam sebi da pruzi ono sto mu treba.

a sad libido... razlika je ogromna! prvo, bez pilula imas taj psiholoski efekat da mozda radis nesto zabranjeno, pogotovo za mene koja sam 5 godina u vezi i uvek do sada biila zasticena. drugo, hormoni. sada mi je dovoljan jedan njegov pogled...

znaci ja sam imala 3 losa iskustva. sve ostalo je bilo ok. moj momak i ja smo bili u fazonu da ne koristimo kondome uvek, a nikako nisam sebe zelela da dovedem u situaciju da budem trudna...

procenite same sta vam je cilj, ali mislim da je kondom uvek najbolji izbor (i uvek pri svakom odnosu od pocetka do kraja) ako se pilule uzimalju zbog kontracepcije, pogotovo ako je devojka mlada. ja bih kada budem imala 30tak i bila u braku sa decom koristila spiralu. pilule vise verovatno necu... u svakom slucaju mislim da treba probati sa pilulama i videti! svaki organizam je svet za sebe i svaki reaguje razlicito...
sve ovo naravno ne mislim ako devojka uzima pilulu zbog neredovnih ciklusa i sl.

e sad, to je moje iskustvo... nista ne mora da znaci za neku od vas. doduse, da mogu da vratim vreme opet bih ih pila, jer mlada sam bila i naeodgovorna da koristim kondom i opet bih takva bila sigurno, a decu nikako nisam htela... i na kraju sam dobila to sto sam zelela: bezbriznu vezu!

i jos nesto, najlepse iskustvo koje se tice pilula: grudi buknu!! budu malo vece i cvrsce! ne znam kako cu sad bez njih....

udavih, ali nadam se da sam nekome mozda malo pomogla...

pozzz devojke!!

Ja sam se posle 1.5 godinu sa logestom istripovala da mi se kosa jako proredila oko razdeljka... ne znam dal je moguće to dovesti u vezu, krvna slika mi je solidna jedino što mi je gvožđe standardno iznad gornje granice... Sad čekam dr da se vrati sa odmora, valjda do tad neću oćelaviti... Jel imao neko slično iskustvo (mada postavljam glupo pitanje jer i ne znam dal je od logesta...) ?
Ostalo mi je sve ok... a celulita ove godine imam više, a realno zašto ga i ne bi imala kad jednom mesečno potrčim za autobusom... i jednom nedeljno popijem čašu vode... :(

PA ne znam sta da kazem. Veruj zeni koja je navodno cula doktor sta prica sa svojim kolegom u ordinaciji ispred ordinacije sedeci, ono sto ti nisi cula sedeci u ordinaciji, a toliko je opasno da doktor, ko zna iz kojih malicioznih pobuda, nije zeleo to da podeli s atobom koja si mu pacijent?! Ajde i sama malo razmisli pa ces shvatiti da nema mesta panici. A ukoliko jesi u tolkoj (bespotrebnoj) drami, otidji lepo kod svog lekara i trazi pojasnjenje (i cudi me zasto to nisi uradila odmah kad si dobila nalaz, a najzad i onda kada je dusebrizna gospodja koja je 'navodno cula' sta doktor prica, prokomentarisala tvoj nalaz.

Pozdrav.
imam dvoje dece i u 9 nedelji sam trudnoce.
bila sam na pregledu i dobila dijagnozu Uterus Subseptus.
interesuje me koliko je to opasno po plod i kako da se leci?
najvise me brine sto sam pre pola godine imala spontani pobacaj, da nebude i ovaj put.
Dali ova mana moze da se operise u trudnoci?

A sta je bilo sa prva 2 porodjaja?
Uterus subseptus je delimicna pregrada materice ,postoji nekoliko tipova ,ne znam koji slucaj je kod tebe ali moze praviti problem za trudnocu.

Bila sam na pregledi i dobila ove nalaze.

U kavumu uterusa jedan gm pravilnoga oblika sa jednim vitalnim embrionalnim odjekom ciji je crl 28 za t 9,5 ng srce + pokreti zivahni na prednjem zidu materice Subseptus.
sa prvim detetom, nisam imala nikakvih problema, sa drugim sam bila na odrzavanju.

Molila bih da mi odgovorite da li ste se u dosadasnjoj praksi susretali sa sindromom folikula koji ne pucaju(LUF Syndrome/Unruptured Lutenized Follicle Syndrome)?Meni ni Pregnyl od 5000 nije pomogao.Da li je VTO jedino resenje?

@ Maša i ostali koji su voljni da prokomentarisu :) Kod doktorke idem tek krajem nedelje, pa ako se iz ovoga nesto moze zakljuciti...

Uradila sam hormone (sumnja na PCOS) 3. dana menstrualnog ciklusa i rezultati su: Estradiol 201pmol/l, LH 2.48 mIU/ml, FSH 4,39mIU/ml , Progesteron 1.2 nmol/l, Prolaktin 206.96 mIU/l, Testosteron 3.93 nmol/l, T3 ukupni 1.33 nmol/l, T4 ukupni 134.06 nmol/l, TSH 1.74mlU/l.

Ako sam u pravu, za referentne vrednosti se gleda " Folikul faza". Prema tome, meni su poviseni progesteron i testosteron.

Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back