Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ne umes da odgovoris preskoci pitanje!!!Valjda si tu da pomognes a ne da zajebavas ljude po forumu,moram da budem prosta i da se tako izrazim!!! Ali dobro,donekle se i ne uzbudjujem jer sam navikla da citam takve odgovore od tebe!!!

Pa eto sta cu - glupost ne mogu da preskocim, kako god da okrenem negde se o nju saplicem.....
Na zalost, ne radi se o z...avitlavanju (ajde da bar ja postujem pravila kada ti vec to ne cinis, a nije tesko biti fin), vec o iskrenom zaprepascenju nad neodgovornoscu koju si ispoljila u svakoj recenici svog posta (da ublazim stav pa da ne nazovem to gluposcu). Ako te to nije zabrinulo, pomoci ti nema, pa skladno tome - ja jesam tu da pomognem, onima koji pomoc zaista hoce. Ali ti ne trazis pomoc vec odobrenje i povladjivanje za glupost i izvini ali iz puke odgovornosti prema ljudskom zivotu koji nosis u sebi - to ne mogu da ti dam. Lepi pozdrav.

Pozdrav svima. 11.6 mi je radjena biopsija cerviksa. Krvarila sam oskudno do 15.6. Danas se ponovo pojavilo krvarenje ali malo obilnije. Sledecu menstruaciju ocekujem 01.7. Da li je ovo normalna pojava ili trebam preuzeti nesto?

Da li mozete da mi kazete koliko je stetno spaljivati kondilome vise puta, posto se meni stalno vracaju ( upitanju su unutrasnji kondilomi ). U braku sam 7 mjeseci i prije braka , kada su mi prvi put nadjeni kondilomi i suprug i ja smo radili test na hlamidiju, mikroplazme i ureaplazme, i bili negativni. Ja sam par mjeseci kasnije ponovo uradila test i bila negativna, da bi prije par dana ponovo radila , jer sam imala svrab i peckanje oko 20-tak dana i dr.mi je dao poliginaks vaginalete, a kako mi se stanje nije popravilo ja sam insistirala da mi uradi test na bakterije i vaginalni i cervikalni bris-koji su u redu, ali je test pokazao da sam pozitivna na hlamidiju. E sad ja sam pitala dr kako je moguce da sam pozitivna, ako sam se cesto testirala i ako smo suprug i ja vjerni, a on kaze da je moguce da su ranije pogrijesili i da smo bili pozotivni. E pa meni nista vise nije jasno? Da li treba da uradim jos neke nalaze i sta da radim po pitanju kondiloma ( kojih trenutno nenam al sam u strahu da ih ponovo dobijem ). Inace kad zavrsim sa antibioticima ( dovicin 200 mg 10 dana ) dr je rekao da uradim kolposkopiju i papa ( koji su prije par mjeseci bili ok )

Koristim logest poslednjih 4,5 meseci recimo...Zanima me kako pomerate menstruaciju??Mislim,idme na more 13.08.,sad sam bas gledala,u junu sam dobila 12-og,u julu cu isto tako nesto,tako da-ne gine mi da dobijem na letovanju!!!NOOOOOOO!!!:sad2: Nikad nisam pomerala niti bih ali ovo je stvarno vanredna situacija,prvi put idem na more s deckom...jako zelim da nemam menstr.tad.Pliz help.

ako si Rh negativna a muz Rh pozitivan, posle amniocinteze bi trebalo da ti daju Rhogan, koliko ja znam. Isto tako i posle porodjaja, u slucaju da je beba nasledila tatin Rh. (nisam lekar, ali jesam trudnica, Rh negativna)

dobro bi mi došao bilo kakav savet.
a malo mi je neprijatno da pitam..
kako da umirim iritaciju malih usana? nastalu usled trenja.
edit: joj, nekako sam se nadala da će ostati na prethodnoj strani =I

Imam 30 godina i dve godine unazad se lecim od steriliteta. U skorije vreme bih trebala na vto. Radjena mi je kolposkopija i nalaz je sledeci cervicitis ch. Oreficijum poprecan, vidljiva scj na 6 i 12, A W polje, sch negativan.Lekar je predlozio biopsiju koja je uradjena 11.6. Brine me ovo krvarenje.

lepo kada zavrsis kutiju ne pravis pauzu nego nastavis sa drugom kutijom, onoliko dana koliko ti je potrebno da premostis letovanje pa onda pravis pauzu od 7 dana i nastavljas sa potpunonovom kutijom....-ja dobijem treceg dana pauze pa bi to znacilo da ako idem na deset dana na more a trebalo bi da dobijem 11. 08. zavrsavam I kutiju 08. i vec 09. 08. nastavljam sa II kutijom i pijem tablete sledecih 15 dana i onda napravim 7 dana pauze i krenem sa novom (III) kutijom

da li smem da pijem alkohol ako sam pre toga popila pilulu za dan posle?
juche sam popila obe tablete (postinor) i nije mi bilo loshe (chitala sam da moze da dodje do muchnine, vrtoglavice, povracanja). sutra idem na rodjendan, i zanima me smem li da pijem alkohol
hvala unapred

Dr je na god. odmoru, tako da morate imati strpljenja - pokusacu da odgovorim na sve ono sto mogu a za ostalo cete morati da cekate dr ili da se bavcite na pretrazivanje teme jer sva pitanja koja se postavljaju po pravilu su vec obradjena na nekoj od strana ove teme. Takodje predlazem da u subjectu (kad pisete post pitanje) naznacite o cemu se radi (npr. ovulaciono krvarenje) kako bi se kasnije pretrazivacem lakse nalazili postojeci postovi.

da li cervikalni bris za aerobe,anaerobe,hlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu rade u drzavnim ustanovama?za hlamidiju su mi rekli da mora da se kupi plocica donese njima oni ti uzmu bris a ti nosis u neku privatnu laboratoriju,znate li kako sa ostalim kulturama?:dontunderstand:

da li cervikalni bris za aerobe,anaerobe,hlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu rade u drzavnim ustanovama?za hlamidiju su mi rekli da mora da se kupi plocica donese njima oni ti uzmu bris a ti nosis u neku privatnu laboratoriju,znate li kako sa ostalim kulturama?:dontunderstand:

Radi se, u Institutu za mikrobiologiju u dr Subotica ulici, sve. Listaj prethodne strane, dr je postavila br instituta u vise navrata

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back