Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zadnjih nekoliko dana sam se budila nocu, i onako u snu me strecne veoma jako probadanje par cm od ulaza u vaginu i taj bol traje sekundu, medjutim ponavlja se nekoliko puta i prestane na kraju..Kao da mi neko iz sve snage zabode noz dole. Odnose imam normalno, ne boli me nista, nema sekrata, krvi i sl..Medjutim probudila me bol i ove zore ali nece tako lako da ode, vec sat vremena me samo strecka, i primetih da me je posle jednog probadanja i jajnik zaboleo..:( Jajnici su me boleli i ranije (onako po nekad normalno) ali nikad nije sama vagina pa sam sad bas uplasena.Ima li neko ideju sta se samnom zbiva

dosta sam se informisala preko interneta o kkondilomima... pregledala sam se i mislim da ih imam... mozda je glupo da opisujem ali imam 4-5 izraslina oko usnica, male su i siljate... imam pojacan sekret, svrab i peckanje pri mokrenju.... VRLO sam zabrinuta, a ne smem da kazem mojima jer znam da bi me UBILI... ali realno! stvarno nemam herca za to, pa sam mislia da mi vi nekako pomognete... da li je za njihovo uklanjanje potrebno dosta novca? da li mogu moji da provale nekako??? sta da radim? pomagajte.. :dash:

Poradi malo na odnosu sa roditeljima,ne ubijaju se rodjena djeca zbog sekreta,kondiloma niti zbog mnogo gorih stvari.Nemas sta da se plasis.Za problem koji imas ne trebaju ti mama i tata nego doktor,odes i rijesis problem lako i brzo.

sobzirom da sam pocela sa uzimanjem vaginaleta na bazi kantarionovog ulja, u slucaju da dobijem da li da nastavim sa koriscenjem ili da prekinem pa zatim da nastavim.
Hvala

Nadam se da ih ne uzimas (uzimaju se tablete), nego da ih stavljas u vaginu.
Pitanje jer zasto ih stavljas,na svoju ruku ili po preporuci lekara?

dr:
Nadam se da ih ne uzimas (uzimaju se tablete), nego da ih stavljas u vaginu.
Pitanje jer zasto ih stavljas,na svoju ruku ili po preporuci lekara?

Da, naravno da ih stavljam u vaginu, uzimam ih po preporuci doktorice ona mi je rekla da ih stavljam i ako dobijem, ali ja sam htjela i drugo misljenje s obzirom da imam obile menstruacije.

dr:
Kad uradis analize javi kakvi su rezultati.
Ne znam odakle si ali u Beogradu ,u ozbiljnim laboratorijama se na nalaz ceka 4 dana, za mikoloske briseve 8 dana. Pri tome mislim na laboratoriju Instituta za mikrobiologiju medicinskog fakulteta.

Evo mene opet, gotovi su nalazi.Hlamidija:negativno, mikroplazma i ureaplazma:nisu izolovane.Gljivice nisu izolovane ni u jednom brisu
Vaginalni bris (bakt):kulturom vaginalnog brisa izolovana je fizioloska flora
direktan preparat:ep.celije
Cervikalni bris (bakt):zasejane podloge ostale su sterilne
direktan preparat:PMN-leukociti-u malom broju
Zanima me sta znaci ovo za ova 2 brisa ?Jel sve ok?Sutra popodne idem kod Dr. ali nestrpljiva sam
Hvala

molim vas napisite post das bih ja objasnila mom muzu sta ja ne smem da radim jer sta bi musko pomislilo nego da sam razmazena i da izmiljam samo da ne bih radila.
na ovom forumu sam prijatno obavestena da sam trudna. i dalje sam u 6 nedelji. i objasni te mi sta ne smem da radim. renoviramo stan koji je pun posla, treba da se kreci, treba da se farbaju vrata, kupatilo da se denzifikuje, prozori da se operu, i na svaciju zalost ja znam da to ne ne moram da radim nego ne smem, da se teglim na prozorima i da udisem prasinu i domestos to ne smem, ali nekom ko nije upucen to se ne moze objasniti

Poslednja izmena:
APSOLUTNO nije pozeljno da udisete hemikalije, boje, farbe, razredjivac, prasinu od boja i struganja boje, da se tegljite i izlazete velikim fizickim naporima (sto vise godina imate preko 22 to manje napora i stresa). vasa beba je u periodu organogeneze u prva tri mesceca, dakle u procesu formiranja svih organa i sistema, i izlaganje hemikalijama moze da deluje teratogeno (da ugrozi razvoj ploda i dovede do ozbiljnih malformacija), a period od prvih 8 nedelja trudnoce je period najveceg rizika za spontane pobacaje. Dakle, ponasajte se normalno, mozete da kuvate, peglate, idete u prodavnicu i umerenu tezinu nosite, mozete i da idete na posao (ukoliko to nije izrazeno fizicki naporan posao) ali nikakvo struganje drvenarije, farbanje, boje, razredjivaci,ribanje, hemija. POnasajte se ozbiljno, vec smo dovoljno izlozeni toksinima u okruzenju posle onog bombardovanja koje nas je zatrovalo za narednoh 200 godina, nemojte sami sebe ugrozavati! ako to Vas suprug ne moze i nece da shvati, onda postavite sebi pitanje koliko mu je uopste stalo i do Vas i do vaseg deteta i koliko ste spremni na tu vrstu nerazumnosti ili nebrige od nekoga ko bi trebalo da Vas stiti i zbrine. Pozdrav i cuvajte se!

pitanje

Kako je prisutna medijska propaganda o raku grlica materica,pocela sa da se tripujem.
Konkretno,imam tkz. ovulacijsko krvarenje jos od 17 godine, a danas imam 23.Ovo mi se desava izmedji dve menstruacije,tacno na sredini i traje od 2 do 5 dana.Nekada me proprati i bol u jajnicima,ali na kratko.Ovo krvarenje,nije kao kad redovno imam, vec mala fljoka krvi na donjem rublju se pojavi.I ovo mi se desava godinama,nekada redovno ,a nekada nemam po 3,4 meseca,nekada jedan imam,drugi nemam....

Pitanje-da li imam razloga za paniku?Savet?
Hvala unapred!

pozdrav...imam neke sumnje i jako me muce...
uzimam kontraceptivna sredstva vec 4 mjeseca...prva tri pakovanja sam uzela i sve je bilo ok,ali sad sa cetvrtim imam malu vrtoglavicu i povremenu mucninu...tablete sam uzimala svaki dan,ali par puta nisam uzela u isto vrijeme,pa da li je mozda to razlog ovog stanja...?
Jos vas molim da mi odgovoriti...da li zena moze da zatrudni ako nije preskakala tablete ali ih nije uzela u isto vrijeme kao proslog dana...da li postoji ta mogucnost...?
I jos samo jedno pitanja...da li bi test za trudnoci mogao pokazati nase stanje(da li smo trudni ili ne)ukoliko vec koristimo kontracepciju ili se to samo moze provjeriti odlaskom kod ginekologa...?

pitanje

Kako je prisutna medijska propaganda o raku grlica materica,pocela sa da se tripujem.
Konkretno,imam tkz. ovulacijsko krvarenje jos od 17 godine, a danas imam 23.Ovo mi se desava izmedji dve menstruacije,tacno na sredini i traje od 2 do 5 dana.Nekada me proprati i bol u jajnicima,ali na kratko.Ovo krvarenje,nije kao kad redovno imam, vec mala fljoka krvi na donjem rublju se pojavi.I ovo mi se desava godinama,nekada redovno ,a nekada nemam po 3,4 meseca,nekada jedan imam,drugi nemam....

Pitanje-da li imam razloga za paniku?Savet?
Hvala unapred!

Izvini ali ne razumem pitanje.
Kakve veze ovulacijsko krvarenje ima sa rakom grlica materice?
Ides li redovno na kontrole kod ginekologa, da li radis papa nalaz na 6 meseci, dali je u porodici neko imao rak grlica materice...to su pitanja, ovulacija nema veze sa tim.

pozdrav...imam neke sumnje i jako me muce...
uzimam kontraceptivna sredstva vec 4 mjeseca...prva tri pakovanja sam uzela i sve je bilo ok,ali sad sa cetvrtim imam malu vrtoglavicu i povremenu mucninu...tablete sam uzimala svaki dan,ali par puta nisam uzela u isto vrijeme,pa da li je mozda to razlog ovog stanja...?
Jos vas molim da mi odgovoriti...da li zena moze da zatrudni ako nije preskakala tablete ali ih nije uzela u isto vrijeme kao proslog dana...da li postoji ta mogucnost...?
I jos samo jedno pitanja...da li bi test za trudnoci mogao pokazati nase stanje(da li smo trudni ili ne)ukoliko vec koristimo kontracepciju ili se to samo moze provjeriti odlaskom kod ginekologa...?

Vrtoglavica i mucnina mogu imati veze sa gomilom stanja u medicini a da nisu ni trudnoca ni uzimanje pilula.
Nijedan vid kontracepcije nije 100% ali je 99% sigurna, stoga mala kasnjenja u izmanju tableta ne bi trebala da budu uzrok ni opisanog stanja ni trudnoce ali uvek postoji onaj 1%.
I da, test za trudnocu se moze uraditi.

Opet ja, dosadna:roll:
Koristila sam one kantarion vaginalete (prepisao dr zbog ranice, dok ne stignu rezultati Papa pa da vidi sta dalje), pa sad pravim pauzu 7 dana, pa opet...e sad, kad sam prestala da ih koristim pojavio mi se neki beli sekret na vesu,bez mirisa- to ranije nikada nisam imala, pa me zanima jel to normalna pojava posle koriscenja vaginaleta (nisam nikada koristila vaginalete do sada, pa se izvinjavam ako je pitanje glupo).
Takodje me zanima, da l rezultati ovih analiza na bakterije i gljivice (koje nemam), imaju neke veze sa rezultatom papa testa- u smislu, da li postoji sansa da Papa ne bude ok ako je ovo ok...
Znam da sam dosadna, ali ubija me ovo cekanje..a paranoja je zeznuta stvar

Papa nema veze sa mikrobioloskim brisevima i nema uzrocno posledicne veze medju njima.
Papa sluzi za premalignih i malignih promena na grlicu materice.
I zato treba da se radi redovno.
I rade ga milioni zena i nema potrebe da paranoises.

Pozdrav svima...
Htela bih da vas zamolim za jedan odgovor...posto mi je 3.juna laparaskopijom uklonjena endometrioza...i prepisano mi je da u naredna 4 meseca primam Diferelin...prvu inekciju sam primila 4.juna i znam da se primaju na svakih 28 dana ali nije mi bas najjasnije kako se racunaju dani...da li mi se racuna kao prvi dan taj 4.jun ili tek od 5.juna?Tj.kada bi po pravilu trebala da primim narednu inekciju...1.jula ili 2.jula....???
Molim vas ako bi ste bili ljubazni da mi odgovorite....

Hvala unapred

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back