Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uh jedva se snadjoh ovde,jedva nadjoh svoj post...ne snalazim se bas ovde hhih!Da imam partnera ,imam muza u braku sam 7god i za sobom dve trudnoce ali eto to mi traje bas dugo...i pocinjem da imam s muzem problema oko toga...jednostavno nemam zelje!!

htela bih da postavim jedno pitanje jer vise ne znam sta da radim. Najpre da objasnim situaciju. Pre godinu i po dana sam pocela da pijem microgynon tablete i par meseci posle toga sam dobila eserihiju, pa zatim kandidu. S kandidom se od tada mucim, a terapija je bila canesten (ponekad samo jedna kutija, a jednom i jedna kutija s tri vaginalete pa pauza pa onda jedna vaginaleta). Posle toga - rezultat - kandida ponovo s sporama. Doktorica je odustala kao nije to nista, a moj sekret je toliko obilan da to nije normalno. Inace sem sekreta bele boje nemam drugih simptoma. Da li ucestala kandida moze da napravi velike probleme i da li treba jos nesto da ispitam? Uzgred, pre dva meseca sam prestala s microgynonom.
Hvala

To ne odgovara na moje pitanje "zasto". Kad nesto radim, volim to raditi s razlogom. Ako pijem tablete, znam zasto ih pijem. Ako se suzdrzavam od seksa, zelim znati zasto to cinim. Nije problem suzdrzati se, samo zelim znati zbog cega to cinim.

Zato sto koristis vaginalete, seks obicno znaci i da se uzbudis, imas povecano vlazenje u vagini i vaginaleta umesto da deluje tamo gde joj je mesto se istopi i iscuri i neodradi svoj posao.

Imam jedno pitanje! Cula sam da postoji neka nova analiza u trudnoci! Vadi se krv iz pupcanika! Analiza se zove cupica! Da li neko moze da mi kaze nesto vise o tome?

Postoji biopsija horionskih cupica ali bih po opisu rekla da mislis kordocentezu. To je uzimanje uzorka fetalne krvi iz pupcanika pod kontrolom ultrazvuka u lokalnoj anesteziji,ambulantno,moze se raditi vise puta u toku trudnoce.
U prvoj polovini trudnoce se koristi za dijagnostiku naslednih i uterusno stecenih poremecaja dok se pred kraj trudnoce koristi za procenu stanja fetusa, najcesce u trudnocama koje su pracene odredjenim problemima.

Uh jedva se snadjoh ovde,jedva nadjoh svoj post...ne snalazim se bas ovde hhih!Da imam partnera ,imam muza u braku sam 7god i za sobom dve trudnoce ali eto to mi traje bas dugo...i pocinjem da imam s muzem problema oko toga...jednostavno nemam zelje!!

Da li postoji neki zdravstveni problem kod tebe, hronicno oboljenje ,da li uzimas neke lekove?

htela bih da postavim jedno pitanje jer vise ne znam sta da radim. Najpre da objasnim situaciju. Pre godinu i po dana sam pocela da pijem microgynon tablete i par meseci posle toga sam dobila eserihiju, pa zatim kandidu. S kandidom se od tada mucim, a terapija je bila canesten (ponekad samo jedna kutija, a jednom i jedna kutija s tri vaginalete pa pauza pa onda jedna vaginaleta). Posle toga - rezultat - kandida ponovo s sporama. Doktorica je odustala kao nije to nista, a moj sekret je toliko obilan da to nije normalno. Inace sem sekreta bele boje nemam drugih simptoma. Da li ucestala kandida moze da napravi velike probleme i da li treba jos nesto da ispitam? Uzgred, pre dva meseca sam prestala s microgynonom.
Hvala

Ajde candidu i da dovedem sa upotrebom pilula, ali kakve veze ima e.coli sa pilulama?
Prvi post na ovoj temi, kompletna mikrobiloska dijagnostika, bris na gljivice izmedju ostalog...sta je sa partnerom?

eserihiju sam spomenula jer se ona leci antibioticima. Decko nema simptome, ali je koristio kanesten mast. Inace veza traje 3 godine.
Sekret je bio 2, a nekad 3 grupa sa sporama monilijaze. Problem je sto rezultat u nasem zdravstvenom centru ne dobijemo mi pacijenti, nego se nalazi kod doktorice u kartonu, koji ne drzimo ni sekund u ruci pa stoga nemam ni jedan nalaz kod kuce. Doktorica samo kaze: imas kandidu, evo ti canesten

dr:
Sve ove grupe zahtevaju specificno lečenje uz obavezan kontrolni pregled (na koji se najcešće zaboravlja) radi potvrde urednog nalaza.
ok, mikrobiološki bris odrađen, terapija sprovedena (vaginalete i antibiotici), na oko sve deluje ok.
Kad je vreme za kontrolni pregled i jel opet bris ili samo sekret?

zasto ne mogu da izlecim kandidu, daktanol mi nije pomogao, ne uzimam nikakve lekove i krvna slika mi je pre 1-2 meseci bila dobra, kao i urin (gvozdje na donjoj granici ali u granicama ok). slatkise jedem ali ne preterano. imam kandidu jako dugo

Od marta mjeseca ove godine, stalno se borim sa bakterijama. Prvo e-coli, a zatim sve one enterobakteri klebsiella i ostale do prije dva mjeseca. Zadnje dvije kontrole cervikalnog brisa imam kandidu, a nemam vise bakterije. Zanima me da li kandida utice na plodnost. Vec dvije godine sam u braku i planirali smo bebu od pocetka. Sta mi vi predlazete da jos uradim od pretraga, mozda prohodnost jajnika...,a da napomenem da sam radila sve one briseve koje ste mi vi predlozili (klamidija ureaplazma, mikoplazma) i sve je bilo negativno. Muz je isto radio sve te briseve i spermogram i sve je ok.

Ako su bakterije lecene antibioticima onda nije ni cudo sto se tu nalazi candida.
Ne bi trebalo da utice na plodnost( ne u tako kratkom vremenskom peridou) ali kad si se izborila sa e.coli onda sredi i taj problem candide pa krenite sa pravljenjem bebe.
Nisam shvatila da ste radili na istoj.

Hvala na odgovoru!
Mislite zato sto dok je terapija trajala nismo trebali da imamo odnose, ali nismo to bas postovali u potpunosti ovu godinu od kada je pronadjena c-coli. Jesmo, ali ne svaki put. A proslu godinu smo konstantno radili na tome i nista. Ja se samo nadam da je e-coli bila jedini razlog.
Pozdrav!

Imam 18 godina,prije 20 dana sam imala abortus,poslije toga sam koristila Eringometin i Cephabos,7 dana nakon abortusa sam bila kod ginekologa koji mi je rekao da je sve uredu.Ipak sada imam smedji iscjedak 10 dana,imalasam krvarenje nekoliko dana poslije zahvata ali je to prestalo.Da li taj smedji iscjedak moze znaciti neku infekciju ili nesto dr?

Da li je moguce imati pojacan sekret,a da pritom ne postoji neka infekcija, s obzirom da sam bila kod ginekologa, rekla je da je sve u redu, cak da je unutra sve "kao u apoteci", vs je,kako su mi rekli, neka slabija treca grupa, a ja ipak u toku dana imam pojacan sekret, koji je onako rednjikav, znaci nije sirast premda na vesu ostaje belicast trag u toku dana.? Pre nekih mesec dana sam polyginaxom(2 kutije od po 6) lecila i navodno izlecila mesovitu(III/VI) grupu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back