Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro,
Pitam se da li je normalno imati sekret konstantno, ukoliko je kompletan ginekoloski pregled uredan (brisevi-papa i vaginalni, pregled i ultra zvuk)? Trazila sam i kolposkopiju, medjutim doktor je rekao da nema potrebe, jer je sve savrseno u redu, da ima promena pokazao bi papa ili bi ih video golim okom.
Unapred hvala.

Vagina ima svoju normalnu vlaznost, i naravno u toku ciklusa postoji neka vrsta sekreta.
Ako su brisevi( pri tome ne podrzazumevam grupe sekreta) ok onda je sve ok.

Pila sam Logest do kraja oktobra i dobila sam menstruaciju drugog dana pauze (kao i inace). Ovog meseca sam prekinula sa pilulama, a iste sam pila od septembra prosle godine. Jako sam se iznenadila kada sam dobila menstruaciju posle samo 15 dana od pocetka prethodne, sto mi se nikada nije desilo ni bez pilula. Da li je to normalno, ili hormoni sada luduju?

Desava se, kao sto se desava da nekome izostane ciklus nakon prestanka uzimanja pilula.

Radila sam vaginalni bris, i imam onu sugavu E.coli... I pise na nalazu III st.Doktorka mi je rekla da stavljam vaginalete polygynax, 2 pakovanja,(12 kom), svako vece po jednu.
To tek treba da prodje, pa da idem opet... Ali...malo histerisem (zato sam namcor)... Zanima me je l' i suprug treba da se lijeci, i kako... Mislim da cu jedva da ga nagovorim da ode kod doktora. Kaze da ne primecuje nikakve probleme, pa zasto onda...
A sto se tice moje menstruacije... Od kad znam za sebe nije bila redovna, mada nije bolna...
I, zanima me koliko bakterija steti trudnoci. Nisam trudna, ali planiram...I, sta ako je opet dobijem u trudnoci, posto kazu da se lako prenosi... Nikad je nisam imala u mokraci, a u dijelu foruma o tome sam bila, i ziva se isprepadala... A i stalno mi 'curi' sekret, ne providan, kako kazu da treba da bude...
Sta mi je? Valjda cu se izvuci citava...
dr, molim Vas za komentar...

Radila sam vaginalni bris, i imam onu sugavu E.coli... I pise na nalazu III st.Doktorka mi je rekla da stavljam vaginalete polygynax, 2 pakovanja,(12 kom), svako vece po jednu.
To tek treba da prodje, pa da idem opet... Ali...malo histerisem (zato sam namcor)... Zanima me je l' i suprug treba da se lijeci, i kako... Mislim da cu jedva da ga nagovorim da ode kod doktora. Kaze da ne primecuje nikakve probleme, pa zasto onda...
A sto se tice moje menstruacije... Od kad znam za sebe nije bila redovna, mada nije bolna...
I, zanima me koliko bakterija steti trudnoci. Nisam trudna, ali planiram...I, sta ako je opet dobijem u trudnoci, posto kazu da se lako prenosi... Nikad je nisam imala u mokraci, a u dijelu foruma o tome sam bila, i ziva se isprepadala... A i stalno mi 'curi' sekret, ne providan, kako kazu da treba da bude...
Sta mi je? Valjda cu se izvuci citava...
dr, molim Vas za komentar...

Dat odgovor na pp, ubuduce Vas sve molim ako vec postavite post na temi ginekologija nema potrebe da mi saljete privatne poruke, i obrnuto.
U oba slucaja cete dobiti odgovor.

Najpre da se izvinim Dr Moderatoru, nova sam ovde, pa sam zbog toga napravila gresku sa postavljanjim teme na pogresno mesto. A sada prebacujem temu ovde (nadam se da je ovo sada ispravno).
Prvu menstruaciju sam dobila sa 15 i po godina (inace sada imam 22). Od tada su mi ciklusi totalno neredovni, nekad bi se javili posle 2,3 meseca, nekad posle 10!
Obratila sam se ginekologu i on mi je ustanovio policisticne jajnike i prepisao Logest, radi regulisanja ciklusa. Jajnici su postali normalni i ciklus se stabilizovao.Pila sam logest 4 godine uz analize krvi na svakih godinu dana. Ginekolog je produzavao terapiju jer je bila efikasna. Inace, u medjuvremenu sam prekidala logest misleci da ce se ciklusi stabilizovati, ali kad god bih to uradila, do menstruacije ne bi doslo mesecima, pa bih ponovo nastavljala terapiju.
Medjutim, u januaru 2007. mi je otkriveno kamenje u zucnoj kesi (jer sam imala bolove u abdomenu)i preporucena je operacija, koju sam obavila krajem septembra (laparoskopska holecistektomija). Pored toga uocena je i promena na jetri. Lekari smatraju da mi je logest prouzrokovao ove probleme. Kazu da nikako nije trebalo toliko dugo primenjivati hormonsku terapiju. Prekinula sam da pijem logest i od septembra nemam menstruaciju. Samo da napomenem da su mi ultrazvucno pregledani i ostali organi (bubrezi, pankreas..) i da su u redu (radila sam cak i magnetnu rezonancu abdomena (zbog jetre).
Promenila sam ginekologa. Sadasnji ginekolog se slaze da je logest uziman suvise dugo. Preporucio mi je da uzimam vitamin E i da pocnem sa fitoterapijom, pa ako to ne sredi situaciju, onda da se rade dalje analize- hormonalni status. Misljenje ginekologa je da je materica mnogo mala (kaze-kao kod devojcice!), pa zato ne dolazi do proizvodnje hormona. Kaze i to da materica moze da se razvije, ali da je potrebno da uticem na to (!) (uz odgovarajuci rezim ishrane, tj. povecani unos vitamina E).
Rezultati poslednjeg ultrazvucnog pregleda (16.11.2007.)su sledeci:
Uterus: polozaj AVF, duzina 51mm, anteroposteriorni promer 15mm, transverzalni promer 27mm, endometrijum 4.
Ovarijumi: levi 27X18mm, desni 33X13mm.
Opis nalaza: Uterus hypoplasticus

I sta sad ja da radim? Nekako mi deluje da se sve vrti u krug. Od kako sam pocela da uzimam logest, pocelo je i variranje telesne mase. Bila sam mrsava (170cm, 52kg), a varijacije mase su dostizale vrednosti do 65kg (doduse, sad imam 172cm i 60kg). Stres je takodje u mnogim situacijama prisutan, kao i kod svih ljudi.Inace, nikada nije bila prisutna povecana maljavost.
Interesuje me sta bi sve moglo da bude uzrok mog problema? Zasto je materica nerazvijena?!
Najvise bih volela da postoji neka alternativna metoda lecenja jer mi je vise muka od sintetickih lekova koji ocigledno da jedno lece (a cak ni to, jer je kod mene logest delovao samo dok sam ga koristila), a drugo unistavaju! Svi saveti su dobrodosli!

Imam vazno pitanje koje me brine vec nekoliko meseci...ja uopste nemam sexualne zelje ili pak zelju i potrebu za sexom!!Da li je to normalno,spremam se dugo da idem ginekologu ali me sramota kako to da mu kazem!!Ja se izvinjavam ako ovo pitam na pogresnom mestu,ali od skoro sam ovde pa se ne snalazim!!

Imam vazno pitanje koje me brine vec nekoliko meseci...ja uopste nemam sexualne zelje ili pak zelju i potrebu za sexom!!Da li je to normalno,spremam se dugo da idem ginekologu ali me sramota kako to da mu kazem!!Ja se izvinjavam ako ovo pitam na pogresnom mestu,ali od skoro sam ovde pa se ne snalazim!!

Imas li partnera?

Ginekolog ti je rekao da probas uz pomocna lekovita sredstva sa sredis stanje stvari, ako ne bude islo onda ces biti upucena na dalju dijagnostiku.
Sva prica o tome sta bi mogao biti uzrok tvog problema bez kompletne dijagnostike je naklapanje, sta bi bilo kad bi bilo.
Jedino sto mozes da uradis je da razgovaras sa svojim ginekologom na temu toga da se sto pre rade potrebne analize.

Sutra bih trebalo da uradim HSG. Znam otprilike sta me ceka, ali mi ne znam da li smem da imam odnose pre toga, tj. koliko moram da se suzdrzavamo od toga. Zapravo, imali smo odnos sinoc. (Uf, jako sam zbunjena i konfuzna). Da li to moze da smeta? Molim da mi odgovorite sto pre!!!
Hvala unapred!

to je trebao da ti kaže ginekolog! Odnos niste trebali da imate samo zbog mogućnosti da u tom odnosu dodje do trudnoće, jer bi ako bi kojim slučajem zatrudnela morala na kiretažu. Ako je odnos bio zaštićen onda budi bez brige.DA li radiš naživo ili pod anestezijom?? Srećno

Postavih novu temu i dobih odgovor..pitanje mi je bilo:

koristim terapiju za infekciju (tablete + vaginalete) i zanima me da li je u redu da stupam u seksualne odnose dok to trosim... sta je dopusteno, sta ne? oralni sex - da/ne? sex "rukom"? kontakt mog spolovila i spolovila partnerke?

odgovor je bio da nikakav vid seksualnog odnosa nije dopusten... popratno pitanje: zasto? zasto me recimo ne bi neko mogao "dotaknuti" (ni u vaginu ni po klitorisu)? Je li to ima veze sa delovanjem leka ili na mogucnost infekcije partnerke ili nesto trece? a mislim da ne bi nikako imalo smisla da ja ne smem nista raditi nekome jer to nema veze sa mnom i mojim lekom...je li tako?

To ne odgovara na moje pitanje "zasto". Kad nesto radim, volim to raditi s razlogom. Ako pijem tablete, znam zasto ih pijem. Ako se suzdrzavam od seksa, zelim znati zasto to cinim. Nije problem suzdrzati se, samo zelim znati zbog cega to cinim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back