Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce je , sta da ti kazem.
Topli savet je da odes na mikrobiologiju i uradite oboje sve one briseve koje ponavljamo stotinama postova vec.
Kod tebe nikada nije uradjena pristojna mikrobioloska dijagnostika a kao sto sam vec pisala analiza sekreta nije dovoljna.
Dakle, pod ruku sa deckom pa na mikrobiologiju.(analize se placaju).
Hlamidija, mikoplazma, ureaplazma,bakterioloski cervikalni, mikoloski vaginalni bris, bris na trichomonas vaginalis.Za decka uretralni bris(bakterioloski i mikoloski) i analize na hlamidiju ,mikoplazmu i ureaplazmu .

Ginekolosko akuserske klinike se bave malo slozenijom problematikom nego sto je klasican pregled.
Osnovni pregled se da uraditi sasvim ok i u domu zdravlja, samo je potrebno naci dobrog ginekologa sa kojim ces uspostaviti odnos pun poverenja.

Jedno pitanjce, izvinjavam se ako se ponavlja.
Na vaginalnom brisu su mi izolovane Escherichia coli i Klebsiella-Enterobacter. I naravno candida. Pre ovoga me je ginekolog lečila na osnovu grupe sekreta, poprilično bezuspešno, ja tek sad to ukapirala i taako... Dobila sam neku terapiju i biće valjda ok, ali me interesuje da li sad i partner treba da uradi neki bris ili nešto slično?

("Uci, Radosave - uci!" :):):) )

Posto se radi o dve razlicite strukture fizioloski (jedna je u penisu muskarca a druga deo materice zene) svakako da se radi i o dva razlicita brisa. Cervikalni bris radi se zenama, a uretralni muskarcima.

Moja menstruacija je najcesce faktor iznenadjenja 28, 30, 34 dana u poslednja 3 meseca. Ovog meseca sam 15 dana osetila bolove kao kada treba da dobijem, i pocetkom 16 dana mi se pojavio braonkasto-rozikasti iscedak koji je trajao 2-3 dana. Sve to mi je licilo na ovulatorno krvarenje koje do sada nisam nikada imala. Zbunilo me je to sto sam imala utisak na osnovu sekreta da mi je ovulacija bila 12 ili 13 dana menstruacije. E sad pitanja:
1.Ovulacija ili implantacija za vreme obojenog iscedka?
2. Da li je pojava blagog ovulatornog krvarenja dan ovulacije, dan nakon ovulacije ili dan pre ovulacije?
Hvala unapred

Vec sam imala kondilome,i skidala sam ih laserom pre tri godine.
na zadnji redovan pregled sam isla pre 8 meseci.
moj predmet zabrinutosti je to sto sam primetila da imam u gornjem predelu vagine belicaste tackice u nivou koze(vise malih jedna do druge,u duzini od 1cm) odnosno u ovom slucaju sluzokoze.zanima me da li to mogu da budu kondilomi jer sam citala da po pravilu kondilomi budu ruzicaste izrasline?ili ovo ipak moze da bude znak iritirane sluzokoze?
molim vas za hitan odgovor

Vec smo rekli da se promene moraju videti. (ne znam kako si uspela da vidis gornji predeo vagine i koji je to deo anatomski).

Ice land, vrlo je individualno.

Stmirjana, ako je krvarenje 2 do 3 dana onda je i pre, i za ,i posle ovulacije posto ista traje 24h.
Da je u pitanju implantacija oplodjenje jajne celije, blago krverenje bi islo pred sam ciklus.(ako si na to mislila).

Stmirjana, ako je krvarenje 2 do 3 dana onda je i pre, i za ,i posle ovulacije posto ista traje 24h.
Da je u pitanju implantacija oplodjenje jajne celije, blago krverenje bi islo pred sam ciklus.(ako si na to mislila).[/QUOTE]

Hvala na brzom odgovoru! Znaci za vreme tih dana na posao ako zelimo bebu!? :wink:

quote:Moguce je , sta da ti kazem.
Topli savet je da odes na mikrobiologiju i uradite oboje sve one briseve koje ponavljamo stotinama postova vec.
Kod tebe nikada nije uradjena pristojna mikrobioloska dijagnostika a kao sto sam vec pisala analiza sekreta nije dovoljna.
Dakle, pod ruku sa deckom pa na mikrobiologiju.(analize se placaju).
Hlamidija, mikoplazma, ureaplazma,bakterioloski cervikalni, mikoloski vaginalni bris, bris na trichomonas vaginalis.Za decka uretralni bris(bakterioloski i mikoloski) i analize na hlamidiju ,mikoplazmu i ureaplazmu :quote

Gde? Imas preporuku?PP mi je pls.
HVALA!

želim da prestanem sa Logestom, već posle ove kutije (zadnja tabletica mi pada u sredu), međutim, ne mogu stići ( a ni finansijski ne bih mogla sad) da odem kod ginekologa pre nego što odlučim (za desetak dana) da li nastavljem sa sledećom kutijom ili ne. Da li je pogrešno da prestajem tek tako? svakao, planiram da kasnije odem na redovnu kontrolu (pregled, ultrazvuk, papa test, vag. sekret, hlamidija, bakteriološki). u suštini, očekujem da je sve ok, imam stalnog partnera već par godina.

Zdravo svima,imam pitanje vezano za vakcinu protiv raka grlica matericem - gardasil.Da li je moguce nabaviti je?Da li je tacno da se prima u dvanaestoj godini?Koliko dugo stiti?ako neko zna nesto neka napise.Hvala unapred.

Dobro jutro,
Pitam se da li je normalno imati sekret konstantno, ukoliko je kompletan ginekoloski pregled uredan (brisevi-papa i vaginalni, pregled i ultra zvuk)? Trazila sam i kolposkopiju, medjutim doktor je rekao da nema potrebe, jer je sve savrseno u redu, da ima promena pokazao bi papa ili bi ih video golim okom.
Unapred hvala.

Pila sam Logest do kraja oktobra i dobila sam menstruaciju drugog dana pauze (kao i inace). Ovog meseca sam prekinula sa pilulama, a iste sam pila od septembra prosle godine. Jako sam se iznenadila kada sam dobila menstruaciju posle samo 15 dana od pocetka prethodne, sto mi se nikada nije desilo ni bez pilula. Da li je to normalno, ili hormoni sada luduju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back