Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba mi sto vise misljenja. U panici sam!! Menstruacija mi kasni 5 dana, inace je VRLO redovna na 30 dana, a imam sve simptome kao da cu dobiti: bole me jako grudi, imam glavobolje i osecam bolove u dnu stomaka. Jesam bila pod stresom, ali nikako ne mogu da zakljucim da li samo zbog toga kasni. Da li je moguce da su ovo ustvari znaci trudnoce, iako bi to bila trudnoca od 3 nedelje? Stvarno mi je bitno da dobijem odgovor! Imam 23 godine, nikad abortus, nikad radjala, sve ok.
bebi rapid. 230 dindzi. mozze prva mokraca, al` ne mora. pouzdan. nek` ti je sasrecom!

U 24. nedelji sam trudnoće i na poslednjem UZ je utvrđena dijagnoza placenta previa marginalis. Do sada nemam krvarenja ili bolove u stomaku. Dobila sam da pijem Gynipral kako bi se podigla posteljica. Čitala sam da do kraja trudnoće sa rastom materice i njenim podizanjem trebalo bi da se podigne i posteljica, u suprotnom obavezan je carski rez. Koliko je spuštena posteljica opasna, da li može da izazove komplikacije i da li je obavezno mirovanje i carski rez?

Novi sam clan ovog foruma i drago mi je sto Vam se mogu obratiti i dobiti informacije. Imam konkretan problem! Menstruaciju sam trebala da dobijem oko 10. ali pocetkom meseca 2-3 dana sam vrlo malo krvarila (to nikako nije licilo na menstruaciju, svega nekoliko kapi krvi dnevno). Menstruaciju jos nisam dobila a vec je 20. Nemam nikakve tegobe, jedino sto sam tih dana kada sam imala krvarenje bila prehladjena, imala blagu temperaturu i pila antibiotik. Zanima me da li prethodno krvarenje moze biti povezano sa ovulacijom i da li je normalno da zbog toga jos nisam dobila menstruaciju? Sta jos moze biti u pitanju? Malo sam se uplasila...Jos jedno pitanje- da li postoji mogucnost da se zatrudni iako se menstruacija dobije prvi dan posle odnosa?

Pozdrav svima...a narocito jedan srdacan pozdrav za dr.Za pohvalu je njeno strpljenje i zelja da odvoji vrijeme za ovaj forum i na taj nacin omoguci nama zenama da pitamo ono sto nas zanima,a nemoguce je pitati svog ljekara iz vise razloga.Neki se i ne upustaju u razgovore ,zene se pomalo ustrucavaju,a ponekad i od treme zaboravi se pitati ono sto nas interesuje.Ovdje sam saznala toliko toga...

Ono sto mene interesuje(izvinjavam se ako ponavljam necije pitanje),jeste..da li je svejedno,sto se tice rezultata papa testa.kog dana ciklusa se radi papa test.Ono sto znam je, da se test (normalno),ne radi za vrijeme menzisa,ali ne znam,kada ga je najpogodnije raditi..

Pozdrav svima...a narocito jedan srdacan pozdrav za dr.Za pohvalu je njeno strpljenje i zelja da odvoji vrijeme za ovaj forum i na taj nacin omoguci nama zenama da pitamo ono sto nas zanima,a nemoguce je pitati svog ljekara iz vise razloga.Neki se i ne upustaju u razgovore ,zene se pomalo ustrucavaju,a ponekad i od treme zaboravi se pitati ono sto nas interesuje.Ovdje sam saznala toliko toga...

Ono sto mene interesuje(izvinjavam se ako ponavljam necije pitanje),jeste..da li je svejedno,sto se tice rezultata papa testa.kog dana ciklusa se radi papa test.Ono sto znam je, da se test (normalno),ne radi za vrijeme menzisa,ali ne znam,kada ga je najpogodnije raditi..

Sama si sebi dala odgovor. Ne radi se za vreme ciklusa a posle toga je najpogodnije kada god imas vremena do sledeceg ciklusa. Pozdrav

Feferonka, Papa test moze da se radi bilo kada, osim, naravno, kad imas menstruaciju :)
dani ciklusa ne uticu na rezultat, koliko ja znam (to test na kancer).
Pozdrav!

Dobar dan.
Imam jedno pitanje za @dr
Bila bih vam veoma zahvalna ako bi ste mi odgovorili.
Da li ako sam popila 3 puta Postinor u jednom mesecu to mora da znaci da cu dobiti rak? Veoma sam uplasena i to mi se vise sigurno nece ponoviti. Tek sada shvatam neke stvari.

Dobar dan.
Imam jedno pitanje za @dr
Bila bih vam veoma zahvalna ako bi ste mi odgovorili.
Da li ako sam popila 3 puta Postinor u jednom mesecu to mora da znaci da cu dobiti rak? Veoma sam uplasena i to mi se vise sigurno nece ponoviti. Tek sada shvatam neke stvari.

Neces dobiti rak ali...zasto to radis svom telu?
Kontracepcija draga moja!!!

Hvala najlepse!
Papu treba raditi posle ciklusa ali tek nakon sto nestanu i poslednji tragovi istog.

Ne mogu da verujem! Ipak je sve "u glavi" ! Cim sam uradila test i procitala Vas odgovor, dobila sam! Evo, pre 5 minuta :-D Verovatno da mi je bilo potrebno da me neko ubedi da je sve u redu. Hvala Vam najlepse!

Opet ja.....
Isla sam na pregled i utvrdjena mi je III grupa V.S.Dobila sam neo-penetren(ili tako nekako) vaginalete.Imaju sirok spektar dejstva.
..Mene zanima da li se iza III v.s. krije bas uvjek neka infekcija bakterijom ili gljivicom,ili to prosto moze biti neko prolazno stanje,koje ce samo od sebe nestati.Sve ovo pitam jer u mom gradu rade nalaze samo od nekih infekcija...za neke dvije moram ici u drugi grad...a HPV uopste ne rade u Crnoj Gori (makar ja imam takve informacije).Sve ovo mi je vrlo neobicno...jer sam tokom trudnoce na redovnim ginekoloskim pregledima uvjek imala urednu II grupu v.s.
Sada sam vec preopsirna.....ali da skratim.....jeli treca grupa obavezno i infekcija ,koja zahtjeva terapiju???
Caoo...

Najplodniji dan za vreme ciklusa je dan ovulacije, a plodni dani su dva, tri dana pre ovulacije, dva, tri dana posle ovulacije i naravno sam dan ovulacije. E sada, sam dan ovulacije nije lako tacno odrediti, postoje nacini, ali ovako iz prve ruke nikad ne mozes da budes potpuno siguran/na kada se desava, bar je meni tako ginekolog rekla. Njacesce ovulacija bude sredinom ciklusa, ali koliko sam shvatila i kod toga moze da dodje do odstupanja cak i kod zena koje imaju izuzetno redovne cikluse. O samim tehnikama odredjivanja plodnih dana kao i o tome kolika je verovatnoca utvrdjivanja datuma istih mozes da saznas vise ako pazljivo iscitas ovu temu na forumu ili ako jednostavno ukucas plodni dani na googlu.

Postovana dr,
Imam 23 godine i koristim yasmin pilule i to samo za kontracepciju, nisam imala probleme sa ciklusom. Htela bih da radim kolposkopiju, kao i ultrazvuk, radi redovnog pregleda i interesuje me da li kolposkopski nalaz kao i ultrazvucni mogu da se razlikuju u odnosu na iste preglede ako bih ih radila, a da ne koristim pilule. Tj, zelim da znam da li se ovi pregledi kao i njihovi rezultati mogu razlikovati ako koristim ili ne koristim pilule. Pored ovoga interesuje me, da li prilikom zakazivanja pregleda treba da vidim racuna o danima ciklusa, buduci da koristim pilule. Znam da je pozeljno kolposkopiju raditi izmedju 9 i 13 dana ciklusa, da li treba da i sada posto koristim pilule zakazem kolposkopiju bas u tim danima. Hvala puno unapred!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back