Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet ja.....
Isla sam na pregled i utvrdjena mi je III grupa V.S.Dobila sam neo-penetren(ili tako nekako) vaginalete.Imaju sirok spektar dejstva.
..Mene zanima da li se iza III v.s. krije bas uvjek neka infekcija bakterijom ili gljivicom,ili to prosto moze biti neko prolazno stanje,koje ce samo od sebe nestati.Sve ovo pitam jer u mom gradu rade nalaze samo od nekih infekcija...za neke dvije moram ici u drugi grad...a HPV uopste ne rade u Crnoj Gori (makar ja imam takve informacije).Sve ovo mi je vrlo neobicno...jer sam tokom trudnoce na redovnim ginekoloskim pregledima uvjek imala urednu II grupu v.s.
Sada sam vec preopsirna.....ali da skratim.....jeli treca grupa obavezno i infekcija ,koja zahtjeva terapiju???
Caoo...

Prvi post na ovoj temi!!!!

Evo opet mene, 4 put mi se vraca kandida, svaki mesec. Pored antimikograma(antibiograma), jel treba jos nesto da trazim od svog ginekologa da mi uradi?(pored pregleda)
Hvala na strpljenju:lol:

To ne radi ginekolog nego mirobioloska laboratorija, sve to lepo pise u prvom postu.
Te analize se rade u laboratoriji, kod ginekologa (osim ako u sastavu klinike nema i laboratoriju) osim papa nalaza i grupe vaginalnog sekreta ne mozete uraditi nijednu mikrobiolosku analizu.

da pise na nalazu, tacnije ovako:
vaginalni sekret- III stepen nadjeno prisustvo leukocita u direktnom preparatu dominira nalaz normalne bakterijske flore roda loctobacilius
vaginalni bris- candida spp. nadjeno prisustvo clue celija i kuturom nisu izolovane patogene bakterije
Ovaj nalaz je radjen kao kontrolni nakon terapije mycoril i gino-daktanol vaginaletama. Da li je stvar ozbiljna?

zaboravih dodat da je ovaj nalaz jos od prije mjesec dana a za tih mjesec dana nije bilo nikakvog lijecenja, zbog cega me i najvise strah, sjutra idem vadit opet bris, sekret i antibiogram ali pretpostavljam da nalaz moze biti samo gori jer nije bilo nikakvog lijecenja. Nalaz radjen u biohemijskoj laboratoriji KBC Podgorica

Posto je izolovana candida onda terapija nije bila bas uspesna.(Navodis da je to kontrolni bris)
Ne bi bilo lose da se pored bakterijskog i mikoloskog brisa,trazi bris na hlamidiju,mikoplazmu i ureaplazmu,i bakterijsku vaginozu.

svakako cu traziti. s obzirom da nisam imala zasticene odnose da li je potrebno da se i partner pregleda iako nema nikakve simptome, i da li je moguce da dodje do zaceca sa ovim gore navedenim problemima. Nec vas vise gnjaviti, bar do gotovog nalaza :) . Hvala puno

p.s ali posto su mucnine neocekivane i moguce je da dodje do povracanja ponekad, onda da vas pitam da li stoji da moram koristiti dodatnu zastitu samo ako sam povracala unutar nekoliko sati nakon uzimanja yasmina ili cak i ako sam povratila npr.14 sati nakon uzimanja?
(znam malo blesavo pitanje,ali sad bih da budem sigurna.hvala)

svakako cu traziti. s obzirom da nisam imala zasticene odnose da li je potrebno da se i partner pregleda iako nema nikakve simptome, i da li je moguce da dodje do zaceca sa ovim gore navedenim problemima. Nec vas vise gnjaviti, bar do gotovog nalaza :) . Hvala puno
Za pocetak ti uradi analize, i da ,moze da dodje do zaceca.

p.s ali posto su mucnine neocekivane i moguce je da dodje do povracanja ponekad, onda da vas pitam da li stoji da moram koristiti dodatnu zastitu samo ako sam povracala unutar nekoliko sati nakon uzimanja yasmina ili cak i ako sam povratila npr.14 sati nakon uzimanja?
(znam malo blesavo pitanje,ali sad bih da budem sigurna.hvala)

Da li znas zasto imas mucnine i zasto povracas?
Pitam jer reglan nece resiti uzrok tih tvojih tegoba, on samo u periodu delovanja blokira mucninu.
Dodatna zastita je potrebna unutar nekoliko sati od povracanja.

Imala sam izostali pobacaj u desetoj nedelji trudnoce.Rezultati sa patologije su stigli,ali mi moj doktor nije rekao uzrok.Patolosko histoloska dijagnoza je"decidualno tkivo u inflamaciji i horionske resice sa hemoragijom (itervilusnom),a nalaz makro "dobijen je srednje obilan krupno tkivan opnast delom i cistican sadrzaj,uzet skoro u celini". Mozete li da mi kazete sta sve to znaci i treba li da radim nesto od analiza za sledecu trudnocu?

Znam, hvala .ja i uzmem reglan samo kad je to neophodno, ne kao terapiju.
samo sam zaboravila da pitam za reglan i yasmin (jako pazim na to inace, da li lekovi koje uzimam imaju interakcije sa pilulama),a ostatak situacije je pod kontrolom doktora :)
hvala velika jos jednom!

Imala sam izostali pobacaj u desetoj nedelji trudnoce.Rezultati sa patologije su stigli,ali mi moj doktor nije rekao uzrok.Patolosko histoloska dijagnoza je"decidualno tkivo u inflamaciji i horionske resice sa hemoragijom (itervilusnom),a nalaz makro "dobijen je srednje obilan krupno tkivan opnast delom i cistican sadrzaj,uzet skoro u celini". Mozete li da mi kazete sta sve to znaci i treba li da radim nesto od analiza za sledecu trudnocu?

Da li si ikada radila mikrobiolosko ispitivanje, ako nisi trebala bi.
Prvi post na ovoj temi.

Dobar dan, moje postovanje,
Imam sestricinu koja ima 12 godina i pre par meseci je pocela da dobija menstruacije koje su usledile neredovnoscu (dobija cesto) i izlivima. Ginekolog joj je prepisala prvo injekcije a zatim hormonsku terapiju Orgametril. Zanima me da li je potrebno uraditi neko ispitivanje hormona pre odredjivanja terapije i moze li Orgametril imati neka nezeljena dejstva. Za sada ima pojacan apetit sto je i tipicno za pubertet. Dr. kaze da je ovaj lek blag i da ne moze imati posledice od koriscenja. Da li treba uraditi i ultra zvuk?
Hvala unapred.

Ko je pregledao dete i gde? Tako malu decu treba da pregleda iskljucivo deciji odnosno adolescentni ginekolog (u Beogradu na Institutu za majku i dete imate i takvu ambulantu i odlicne decije ginekologe, od kojih je Kaca Sedlecki jedan). Nije neobicno da se kod mladih devojcica koje prvi put dobijaju ciklus javi i nere4dovnost i odlivi, prosto je potrebno neko vreme da se organizam navikne i ustali u ovoj za njega novoj hormonskoj funkciji. Ovo moze da traje i celu prvu godinu od pocetka dobijanja ciklusa, tako da nema mesta uzbudjivanju niti strahu - nista se nenormalno ne desava i sledite uputstva ginekologa koji je dete pregledao i prepisao terapiju. POzdrav

Hvala,
Dete je pregledao ginekolog u domu zdravlja. Nije imala klasican pregled, jer je mala. To je doktorka koja vodi mamu, mislim da joj je uradila ultra zvuk.
Da li je potreban uput da bi dosla na Institut?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back