Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
coeur:
20godina, trudnoca nije 90% (onih 10% za svaki slucaj), nisam na dijetama, pod stresom manje- vise, a zanima me samo hormonski disbalans je u stvari...
da jos da dodam imam neko zapaljenje ne znam tacno naziv na srpskom, ali pise Cervicitis chr. Colpitis Echopron, lecim vec sest meseci, bezuspesno
Imas infekciju koju da bi izlecila prvo mora da znas sta je uzrokuje.
A hormonski disbalans se ispituje kada ciklusa nema duze vreme.

kolacicka:
Da.u pitanju su policisticni janjnici,menstruacija kasni vec dva meseca.
Nisam ginekolog i ne znam bas kako ta cela prica oko izazivanja ciklusa ide, ali znam da se daje dexamethason kod jednog broja pacijentkinja sa PCOS.
Nazalost ne mogu ti nista vise o tome reci jer ni sama ne znam.

Juče sam se sat vremena ubeđivala sa drugaricom i njenim dečkom oko toga koliko je Logest uspešan u sprečavanju trudnoće! Oni tvrde da i ako piješ logest pravilno, svaki dan u isto vreme, ne koristiš ništa što bi moglo da umanji njegovo dejstvo i dalje postoji mala verovatnoća da zatrudniš... Na kraju smo se skoro posvađali pa molim dr ili nekog ko to zna u detalje da objasni kako funkcionišu pilule za kontracepciju pa da vidim ko je bio u pravu i da im oboma zabijem glavu u monitor! :)

Planiram ovih dana da odem u Dr Subotica da uradim sve potrebne briseve, jer moj ginekolog se sam nece setiti da mi to predlozi dok na mene ne isproba sve ikad proizvedene vaginalete. Imam samo jedno pitanje. Juce mi je bio poslednji dan menstruacije (1. je bio u subotu) i interesuje me da li je u redu da vec dana-sutra odem da uradim te briseve ili je bolje da sacekam jos par dana? Kada je u stvari najbolje uraditi ih? Ili je svejedno? Hvala

Maslachak:
...evo, info za sve zainteresovane....
...kao sto je dr rekla, u institutu je moguce uraditi sve analize bez uputa, ali samo ponedeljkom, utorkom i sredom.
...za ostale brisove nisam sigurna, ali test za bakterije hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu za pacijente koji dolaze bez uputa, se radi samo za 5 osoba dnevno (i to gore odredjenim danima), pri chemu se dolazak zakazuje telefonom. trenutno su u toku zakazivanja za maj, s obzirom da su svi termini za april puni. cena testa je 2250 dinara. Papa je oko 500, chini mi se.
....koliko sam shvatila, uputom se samo dolazi na red brzze, ali se test placa ionako?
...svejedno.... eto. da znate. :) nadam se da ce ova informacija nekom znachiti.
pozdrav.
...evo belcici... da ne kucam ponovo...:)

Maslachak jesi li sigurna, da ne zovem kolege odmah sutra a imam dosta kandidata za posetu toj ustanovi.
Do skoro se sa uputom zakazivalo jer su neki od briseva, tipa bakterioloskog i mikolskog isli na trosak zdravstvenog a ako hoces da platis uradi se odmah analiza.
Nesto mi nema logike u tom sto si napisala.

...ne...
...gore opisana procedura vazzi samo za one osobe koje zzele da urade briseve BEZ UPUTA.

znachi, ja sam htela na svoju ruku da odradim briseve, a po vashoj preporuci sam zzelela da to odradim u institutu i tamo, na licu mesta sam dobila gore pomenute informacije... zzao mi je shto nisam zapisala telefone na koje se vrshi zakazivanje. koliko se meni uchinilo to je novija praksa (sestra me je izbacila iz ambulante i rekla "danas je glavna sestra napisala uputstvo i zalepila na vrata - izadjite napolje i procitajte.:smajlisamrkimpogledom:"). :)

inache, sa uputom se valjda ide regularno - cheka se samo red... :)... ko i svuda. :)

belcici:
Juce mi je bio poslednji dan menstruacije (1. je bio u subotu) i interesuje me da li je u redu da vec dana-sutra odem da uradim te briseve ili je bolje da sacekam jos par dana?
I ja sam otisla tamo dan pred menstruaciju, pa su me vratili i rekli da dodjem kad prodje i to da sacekam 4-5 dana. Isto se vazi i posle menstruacije- treba da se saceka, jer je onda previse osetljivo sve unutra. Tako su meni rekli :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back