Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoji li mogucnost da se nekako sazna sta se desava sa spiskovima za vantelesnu oplodnju u Visegradskoj, prijavila sam se telefonom a sad nece da mi kazu sta dalje.Kazu bicete pozvani, ali kad!

Postovana Dr,

Dobila sam kod ginekologa Macmirror vaginalete zbog V grupe sekreta. Stavila sam do sada 7 komada, ali sam onda dobila menstruaciju. Posto imam zakazanu kontrolu tek posle cele terapije, zamolu Vas za savet.
Nisam sigurna, ali mislim da mi je doktorka rekla da stavim 10 vaginaleta. U pakovanju ima 12, pa se pitam da li mozda treba da stavim svih 12 zbog pauze koju pravim 4-5 dana dok traje menstruacija?

Jos nesto, da li i kada (odmah ili posle vaginaleta) treba da popijem neki lek koji se zove triagil ili tako nesto, posto je urolog rekao decku da i ja treba da ga popijem obavezno!?

Hvala!

VincentVega:
Pitanje (glupo je ali moram da budem siguran...):
Da li za vreme mece (trechi dan,da budem precizan),devojka mozhe da zatrudni ?!?

Ne bi trebalo, s obzirom da su to neplodni dani...NO...kako kazhu doktori, u medicini nikad 2+2 nisu 4, i mozhda sve zavisi od toga dali su ti dani kod tvoje devojke isto tako neplodni. Ja sam ostala u drugom stanju u "neplodnim" danima, iako ne za vreme ciklusa, ali bili su dani kada ne bih po "pravilu" ostala trudna tako da...sve je to individualno.

Poštovani, jedno pitanje vezano za kontracepcijeske pilule Diane 35.
Koristim ih već 3 mjeseca radi reguliranja ciklusa. Da li je "normalno" da u vrijeme kada se koriste pilule( 21 da) dojke bole ( sa strane) , a u pauzi od 7 dana i dok traje ciklus ne bole. Unaprijed hvala!!

pilić:
Poštovani, jedno pitanje vezano za kontracepcijeske pilule Diane 35.
Koristim ih već 3 mjeseca radi reguliranja ciklusa. Da li je "normalno" da u vrijeme kada se koriste pilule( 21 da) dojke bole ( sa strane) , a u pauzi od 7 dana i dok traje ciklus ne bole. Unaprijed hvala!!

Sasvim je normalno(ja ih pijem vec duze vreme), vremenom ces se navikavati pa ce se i te smetnje smanjivati.

Postovani,molim Vas za vase misljenje.
Svaki put kad odem na pregled kod ginekologa ona mi konstatuje postojanje obilnog sekreta, mada subjektivno ja nemam nikakvih tegoba.
Vaginalni sekret mi je IIIa grupa, papa II grupa, bakterosloski nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa su negativni, kao i test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Za IIIa grupu su mi prepisivane kantarion vaginalete ili ginodaktanol i posle njih mi je i dalje sekret IIIa grupa. Doktorica mi je objasnila da imam veliku kolicinu vaginalnog sekreta od neredovne stolice. I to sam regulisala , ali i dalje je sve isto.
Zanima me da li je to za neredovnu stolicu tacno i da li sekret moze da mi oteza ostajanje u drugom stanju i kako da ga se resim? Hvala unapred

gocili:
dali je neko pio primolut nor za pomeranje ciklusa? ja sam ga koristila pre 2 meseca i sad sam kao pubertetlija,lice mi je puno bubuljica.Dali se nekom desilo nešto slično i šta raditi?
Ja sam ga koristila, nisam imala nikakvih promena na kozi, osim sto mi se menstruacija odlozila (ne na par dana) nego na 18 meseci! Ostala sam turdna. ha ha

Ono sto mene zanima jeste da li ti papilomi mogu da se prenesu na bebu prilikom vaginalnog porodjaja, jer moja sestra svaki cas treba da se porodi (termin joj je 15.10.), a ima papilome. I zanima me kaoja je verzija tacna, jer ima razlicitih objasnjenja...te da su papilomi virusni i da se prenose, te da je to beningni tumor sluzokoze koji se moze javiti na bilo kojoj sluzokozi...te da se vremanom mogu preobraziti u kondilome...??? Stvarno vise ne znam ni sama sta je tacno od svega toga! HVALA Unapred!

I tu ima i za jedno i za drugo detaljnija obajsnjena ali bih onda usla u jos kompleksniju pricu stoga....preskacem.
Sestra moze slobodno da se poradja vaginalnim putem, bez brige.

colie:
Moze li neko da mi kaze da li je potrebno raditi mikrobioloska ispitivanaja ukoliko su PA i VS II grupe?
Da li su oni dovoljni pokazatelji postojanja/nepostojanja infekcije?
Da, iz razloga sto se grupa vaginalnog sekreta cesto tumaci na osnovu svog licnog dozivljala koliko to ima leukocita u vidnom polju...da te ne zbunjujem, ukoliko si ikada imala III grupu sekreta ili u nekom trenutku su koristila neke vaginalete a imas ili si imala odnose bez zastite zarad svog zdravlja i mirnog sna, prekontrolisi se.

flopica:
Postovani,molim Vas za vase misljenje.
Svaki put kad odem na pregled kod ginekologa ona mi konstatuje postojanje obilnog sekreta, mada subjektivno ja nemam nikakvih tegoba.
Vaginalni sekret mi je IIIa grupa, papa II grupa, bakterosloski nalaz vaginalnog i cervikalnog brisa su negativni, kao i test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu.
Za IIIa grupu su mi prepisivane kantarion vaginalete ili ginodaktanol i posle njih mi je i dalje sekret IIIa grupa. Doktorica mi je objasnila da imam veliku kolicinu vaginalnog sekreta od neredovne stolice. I to sam regulisala , ali i dalje je sve isto.
Zanima me da li je to za neredovnu stolicu tacno i da li sekret moze da mi oteza ostajanje u drugom stanju i kako da ga se resim? Hvala unapred
Jesi li radila bris za bakterijsku vaginozu?Mikoloski bris?
Ako nije izolovan nijedan mikroorganizam ne vidim razloga da to bude problem za trudnocu.
Licno smatram da su povidon jod za tvoj problem prava stvar.

goca22:
procitala sam na sajtu da je moguce da se kod osobe koja ima kondilome, pojave neki izrastaji na jeziku.
ja sam otkrila nedavno da imam kondilome, a takodje imam na dnu jezika neke, ne znam kako da ih nazovem, "plihove" na jeziku, ali oni su se pojavili pre 2 godine. Bila sam kod lekara (uho, grlo, nos) i rekao je da nije to nista strasno, ali da ipak treba da se ukloni, nekim bezbolnijim metodama kao sto su soda bikarbona, zatim neka ljubicasta tecnost...To nije pomoglo, a meni smeta samo kada pijem nesto gazirano, pa se valjda iziritira i "naraste", pa imam utisak kao da mi je dlaka u ustima, tako da na neke drasticnije metode nisam isla.
pozdrav!
Nisam sa tim upoznata(mislim na izrastaje, kondilomi se mogu nalaziti i u ustima ) ali bih ti savetovala da potrazis savet stomatologa, specijaliste za bolesti usta, mislim da je to vise njihov domen nego orl.

Molim za hitan odgovor!
Terapija za ureaplazmu mi je deset dana doksiciklina i onda jedanaestog dana hemomicin 4 tablete odjednom. E, sad u pakovanju hemomicina ima 6 tableta pa me je to skroz zbunilo, da nisam slucajno zaboravila da mi je doktorka rekala da li i one dve preostale pijem sutradan ili ih uopste ne pijem?!? Dakle, da li se moja terapija zavrsava sa one 4 tablete odjednom? To je standardna terapija za ureaplazmu (kako rece doktorka) pa verujem da cete mi pomoci

pocela sam da pijem logest od drugog dana menstuacije i popila sam ga u 5 popodne,sutradan sam popila u 10 ujutru i tako sada svaki dan (uvek oko 10) interesuje me da li sam zasticenja i koliko je vremena potrebno da bi pilule delovale.

hvala.

Postovana dr, imam 22 godine, posto mi je ginekolog za VI grupu sekreta dao terapiju, Cansen III vaginalete i Nistatin mast ujutru i uvece tri dana i da nakon ciklusa ponovim vaginalete. Prvi put se susrecem sa bilo kakvom vrstom infekcije u tom predelu pa me zanima da li je terapija odgovarajuca posto citajuci postove na ovoj temi svako ima razlicitu terapiju, ne bih vise da davim hvala unapred.

sara-key:
Postovana dr, imam 22 godine, posto mi je ginekolog za VI grupu sekreta dao terapiju, Cansen III vaginalete i Nistatin mast ujutru i uvece tri dana i da nakon ciklusa ponovim vaginalete. Prvi put se susrecem sa bilo kakvom vrstom infekcije u tom predelu pa me zanima da li je terapija odgovarajuca posto citajuci postove na ovoj temi svako ima razlicitu terapiju, ne bih vise da davim hvala unapred.
Da, odgovarajuca je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back