Pitanje za dr. : Sta znaci u stvari diagnoza papilomatoza vulve? Da li je to nesto opasno? Moja doktorka je rekla da nije nista opasno, ali da dodjem na kontrolu posle 6 meseci, cisto da pratimo dalji tok, jer kaze da se ti papilomi mogu pretvoriti u kondilome kad mi bude pao imunitet! Isto mi je tako rekla da su ti papilomi nasledni

...sad stvarno ne znam sta se to desava?

Inace, danas su mi stigli i rezultati vaginalnog brisa (II grupa) i rezultati papa testa (II grupa). Izmedju ostalog sam je pitala da uradim i ostale briseve, koji su na ovom forumu preporuceni, na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, bakteriolosku vaginozu, itd...Ali mi je ona rekla da nema potrebe za tim, imajuci u vidu moje rezultate...kao i da oni obicno rade te briseve trudnicama i onda kada rezultati pokazu da treba. Sto se one nadutosti malih usmina tice, rekla je da nije nista opasno, kao sto smo decko i ja mislili, vec da se to desava retko, verovatno zbog neke iritacije ili nadrazaja...takodje je moguce i da je od kondoma. Pa sad videcemo kako ce se stvari dalje odvijati. I da, jos jedno pitanje za dr. : Kako je moguce da se papilomi pretvore u kondilome...zar kondilomi nisu polno prenosiva bolest? Zar je moguce da on neceg sto je nasledno, dobijem polno prenosivu bolest, a uvek koristim kondom (uvek od prvog puta!)? Bas me zanima...Unapred zahvalna!
Pozdrav !