Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moci ce da se leci, kao sto je dr rekla prisustvo ovih bakterija otvara daleko vece mogucnosti da se izgubi plod u odnosu na to kad one ne postoje, ali sad sta je tu je. Neophodno je da sa ginekologom napravite strategiju sta i kako dalje, pitanje nije za forum vec za ordinaciju.

andjella_m:
Postovana dr.
Po vasem savetu sam uradila kolposkopiju( ranica, mozaicno polje). PAPA II grupa, briseve i nasli su mi eserihiju coli u cervikalnom i vaginal., hlamidija negativna, ali imam ureaplasma urealytica POZITIVAN. Dobila sam antibiotike, medjutim u medjuvremenu sam imala par dana mucninu, pa sam resila da uradim test na trudnocu koji je ispao pozitivan, sto je i analiza krvi potvrdila. Sad sam u haosu jer ne znam da li nalaz ureaplasme i eserihije moze da mi ugrozi trudnocu.I da li ce to sad uopste moci da se leci?

Ja sam lechila ureaplasmu godinu dana...svi ostali nalazi su bili ok, ali, ureaplasma je uvek bila tamo.
Konsultuj se sa tvojim ginekologom za lechenje, zna biti jako opasna u trudnoci.

A jos opasnije je sto lek koji se koristi u terapiji ureaplasme , dovicin,doksicilin, ne sme da se koristi u trudnoci.Javi se pod hitno svom ginekologu i ne uzimaj taj lek!!!
Sto se tice lecenja, ne brini ,postoje lekovi koji smeju da se koriste u trudnoci i koji lece oba uzrocnika infekcije.

Ginja... i ja sam imala probojna krvarenja kad sam pocela da koristim Legravan. Mozda ovo nije primenjivo kod tebe, ali: napravila sam pauzu u uzimanju tableta od par meseci- izmedju 1 i II deckog i posto sam ta probojna krvarenja prijavila prethodni put on mi je kao pripremu dao endometril. Kad sam dobila pocela sam da koristim Legravan i nikad mi se vise nije javilo probojno krvarenje.

Bila sam kod moje ginekologistice, u 7.nedelji trudnoce sam, i zbog eserihije i ureaplazme dala mi je eritromicin. Bebica je o.k., trebalo bi da sve bude u redu jer mi je beta HCG 105082.3 mIU/mL, nadamo se da nece doci do spontanog. Brinem se da li je u redu Eritromicin sada? Jel moze da steti bebi?

Silvie:
Ginja... i ja sam imala probojna krvarenja kad sam pocela da koristim Legravan. Mozda ovo nije primenjivo kod tebe, ali: napravila sam pauzu u uzimanju tableta od par meseci- izmedju 1 i II deckog i posto sam ta probojna krvarenja prijavila prethodni put on mi je kao pripremu dao endometril. Kad sam dobila pocela sam da koristim Legravan i nikad mi se vise nije javilo probojno krvarenje.

Ali ja ih imam stalno sa raznoraznim varijantama hormona, sem na početku sa Dijanom koja ima mnogo veći procenat hormona od ostalih. Prvo je doktorka mislila da kad Dijana spusti nivo hormona, nastavi sa nekim slabijim da ga održava i onda su se prvi put javila ta probojna krvarenja. Pa je mislila da mi ne prija baš ta kombinacija, pa smo isprobavale sa drugim i ništa. Izgleda da sa tim slabijim dozama hormona, testosteron ipak malo skače i izaziva krvarenja. Na kraju smo zaključile da je ipak Dijana najbolje rešenje, pa smo se vratile na nju. Ali ona i dalje postoje! I baš me nerviraju. Ja ne pravim pauzu sa pilulama, jer kad sam je pravila (u dva navrata) odmah mi je testosteron skakao i ciklusi kasnili.
E sad, ako za 6 meseci ni sa Dijanom ne prestanu (a po svoj prilici neće,jer je prošlo već 5), spominjala mi je neku drugu kombinaciju valjda sa dva leka, pa ću da vidim.Thanks na savetu.

andjella_m:
Bila sam kod moje ginekologistice, u 7.nedelji trudnoce sam, i zbog eserihije i ureaplazme dala mi je eritromicin. Bebica je o.k., trebalo bi da sve bude u redu jer mi je beta HCG 105082.3 mIU/mL, nadamo se da nece doci do spontanog. Brinem se da li je u redu Eritromicin sada? Jel moze da steti bebi?
Sto se tice toga da li eritromicin sme da se koristi kod trudnica odgovor je da, sme da se koristi.
Druga je stvar sto eritromicin apsolutno ne deluje na e. coli a bogami ni na urepalazmu,bojim se da bi ti to mogla da pijes dugo, dugo i da nista ne uradis.
Jesi li alergicna na peniciline?Za lecenje e.coli to bi bila najadekvatnija terapija a sto se tice ureaplazme, tu je hemomycin zakon,i sme da se koristi u trudnoci.

Mozda sam trebala da spomenem da je uradjen i antibiogram, i da na penicilin stoji R- rezistentan a pored hemomicina i eritromicina I- intermediaran. Po tome je doktorka gledala. Onda mi izgleda da je svejedno koji cu od ta dva da pijem kad oba imaju verovatno slabiji uticaj.

To ti je krvarenje usred ciklusa, znači između menstruacija, i slabog intenziteta, npr kao poslednji dan menstruacije (mada je to individualna stvar). Nekad se javlja kod potpuno zdravih žena u periodu ovulacije, a često kod onih koje imaju povišen testosteron.

dr:
Sto se tice toga da li eritromicin sme da se koristi kod trudnica odgovor je da, sme da se koristi.
Druga je stvar sto eritromicin apsolutno ne deluje na e. coli a bogami ni na urepalazmu,bojim se da bi ti to mogla da pijes dugo, dugo i da nista ne uradis.
Jesi li alergicna na peniciline?Za lecenje e.coli to bi bila najadekvatnija terapija a sto se tice ureaplazme, tu je hemomycin zakon,i sme da se koristi u trudnoci.

Kod mene je ureaplasma bila rezistentna na hemomycin....uzhas! A prvo shto sam pila je bio isto eritromicin (davno je to bilo) ali na svaki sledeci antibiogram sve lekove koje sam koristila postali su rezistentni. Ali bukvalno kako bi proshla jednu terapiju, na sledeci antibiogram TE tablete koje sam pila vec su bile "neupotrebljive" ... Dosta sam chitala o ureaplazmi, mikoplazmi i hlamidiji...i Boga mi nauchila sve o njima! Nemaju opno, pa se "usade" u organ i tamo zhive prilagodjavajuci se sredini, da se veshto uspeju "sakriti" od lekova, da imaju vec i "kolektivnu intelegenciju" (ovo mi je bilo najchudnije!?!), da mutiraju..
Ja sam je izlechila Sumamedom...tri tablete po 500mg, pila ih u dva dana...To je bilo verovatno krajnje reshenje. Ali, tad nisam bila trudna, pa verovatno i nije bilo strashno shto sam primila te silne antibiotike.Mada na uputstvu pishe da nije dokazano da je shtetno po trudnocu...ipak, to doktor zna, ne ja :) Ali pili smo i ja i partner, zar u tvom sluchaju andjella nisu dali terapiju i tvom partneru???
Esherihiju moja sestra je isto u trudnoci imala, izlechila je penicilinom.
Kako god, zhelim ti uspeshno lechenje te gadosti....

pitanje za dr.: jel moguce da od ASCUS celija moze se razviti CIN 1. na pocetku sam imala samo ASCUS celije, posle 6 meseci izaslo mi je CIN 1, uradjen mi je laser na grlicu materice, i dobila sam terapiju nekih vaginalete, posle 4 meseci meni je ranica zarasla ali jos uvek mi izlazi CIN 1 na papa testu. da li moze i ovo stanje da se pogorsava? da li moze da mi se razvija u CIN 2...

sad mi traze da radim HPV tipizaciju pa da vidimo posle toga sta cemo dalje... kakve mogucnosti imam, sto se tice lecenja?

unapred zahvalna,

Hopkirk:
Kod mene je ureaplasma bila rezistentna na hemomycin....uzhas! A prvo shto sam pila je bio isto eritromicin (davno je to bilo) ali na svaki sledeci antibiogram sve lekove koje sam koristila postali su rezistentni. Ali bukvalno kako bi proshla jednu terapiju, na sledeci antibiogram TE tablete koje sam pila vec su bile "neupotrebljive" ... Dosta sam chitala o ureaplazmi, mikoplazmi i hlamidiji...i Boga mi nauchila sve o njima! Nemaju opno, pa se "usade" u organ i tamo zhive prilagodjavajuci se sredini, da se veshto uspeju "sakriti" od lekova, da imaju vec i "kolektivnu intelegenciju" (ovo mi je bilo najchudnije!?!), da mutiraju..
Ja sam je izlechila Sumamedom...tri tablete po 500mg, pila ih u dva dana...To je bilo verovatno krajnje reshenje. Ali, tad nisam bila trudna, pa verovatno i nije bilo strashno shto sam primila te silne antibiotike.Mada na uputstvu pishe da nije dokazano da je shtetno po trudnocu...ipak, to doktor zna, ne ja :) Ali pili smo i ja i partner, zar u tvom sluchaju andjella nisu dali terapiju i tvom partneru???
Esherihiju moja sestra je isto u trudnoci imala, izlechila je penicilinom.
Kako god, zhelim ti uspeshno lechenje te gadosti....
Sumamed je isto sto i hemomycin,prvi pravi Pliva,drugi Hemofarm a u sustini isti lek.

*the_goddess:
pitanje za dr.: jel moguce da od ASCUS celija moze se razviti CIN 1. na pocetku sam imala samo ASCUS celije, posle 6 meseci izaslo mi je CIN 1, uradjen mi je laser na grlicu materice, i dobila sam terapiju nekih vaginalete, posle 4 meseci meni je ranica zarasla ali jos uvek mi izlazi CIN 1 na papa testu. da li moze i ovo stanje da se pogorsava? da li moze da mi se razvija u CIN 2...

sad mi traze da radim HPV tipizaciju pa da vidimo posle toga sta cemo dalje... kakve mogucnosti imam, sto se tice lecenja?

unapred zahvalna,
Mogucnosti lecenja cega?

dr:
Sumamed je isto sto i hemomycin,prvi pravi Pliva,drugi Hemofarm a u sustini isti lek.
Kako je onda moguce ako je isti lek da prvi put je antibiogram pokazao da ne reaguje na taj?
Dali onda ima veze to shto sam Hemomycin pila u nekoj manjoj dozi? Ne secam se tachno ali bile su 6 tablete pa po jednu dnevo, a ove mi je rekao tadashnji moj d-r da popijem dve od po 500 u jedan dan, a drugu sledeci?

Sema lecenja hemomycinom je 4 tbl od 250 mg odjednom pa naredna dva dana po jednu.Sumamed je u dozi od 500 mg,ako si pila dve to je to,gram odjednom.
Prvi put si bila subdozirana, nisi bila lek u pravoj dozi,kao da ga nisi ni pila.
Ali sustina je da je to isti lek razlicitih farmaceutskih kuca.

E da, bila sam subdozirana...sve shto je pisalo na antibiogramu sam pila i na svakom sledecem je taj lek koji sam pila bio rezistentan :? Pa sam posle neke pauze od tri meseca uzela Sumamed i tek tada je nestala..
S obzirom da je andjella trudna, verovatno bi trebala da se konsultuje sa svojim lekarom, da bih izbegla puno antibiotika (ovo samo kazhem iz svog iskustva-kod mene je lechenje trajalo od Decembra 2004 do Decembra 2005).

Moram da se požalim. :( Bila sam mirna mesec dana (posle lečenja E.coli II grupa, sve super) čak je i menstruacija prošla bez problema a onda sam spavala sa momkom, koristili smo kondom ali me je dirao rukama. I hop, eto mene ponovo sa tegobama a vaginalni bris pokaže veliku količinu enterokokusa.

Inače tuširala sam se pre odnosa ali očigledno nije vredelo. :( Može li se enterokokus dobiti od prljavih ruku? Jer ako je autoinfekcija onda ne znam šta da radim, ne mogu izmestiti analni otvor. :lol: :? Doktorka mi je prepisala ciprocinal-nistatin vaginalete narednih 10 dana...opet idemo Jovo nanovo...

neupucena:
Moram da se požalim. :( Bila sam mirna mesec dana (posle lečenja E.coli II grupa, sve super) čak je i menstruacija prošla bez problema a onda sam spavala sa momkom, koristili smo kondom ali me je dirao rukama. I hop, eto mene ponovo sa tegobama a vaginalni bris pokaže veliku količinu enterokokusa.

Inače tuširala sam se pre odnosa ali očigledno nije vredelo. :( Može li se enterokokus dobiti od prljavih ruku? Jer ako je autoinfekcija onda ne znam šta da radim, ne mogu izmestiti analni otvor. :lol: :? Doktorka mi je prepisala ciprocinal-nistatin vaginalete narednih 10 dana...opet idemo Jovo nanovo...
Dovoljno je da se malo motao oko tvog cmara pa onda jel,na drugo mesto i eto problema.

Ma divno, šta sve ljudi rade pa im ne bude ništa a ja ne mogu sama od sebe da se sačuvam...:( što je najgore to "motanje" je bilo slučajno.

Za ubuduće, vredi li nešto da posle nekog "kritičnog" odnosa stavim povidon jod ili kad se jednom unesu bakterije samo ih antibiotik može izbaciti?

Pre svega...Dobro jutro! Pokusala sam da na ovoj lepljivoj temi pronadjem porukicu sa slicnim problemom, ali bezuspesno! Prosto se pitam...Da li sam ja jedina medju devojkama sa problemom ove vrste? Naime, nakon sto smo moj decko i ja bili intimni otisla sam da se istusiram i svatila, a ubrzo zatim i videla, da mi se jedan deo "dole" na ulazu (na mestu gde se nekada nalazio himen) naduo! Bas smo se uplasili, jer nam se nikada pre nista slicno nije desilo. Sutradan, ujutru, sve se vratilo u normalu i otok se potpuno povukao. Zakazala sam pregled kod ginekologa za sledecu nedelju, ali ne znam kako da se ponasamo do mog pregleda (Da li smemo da vodimo ljubav ili ne?). Oboje smo uplaseni! Cak pocinjem da mislim da nisam mozda postala alergicna na lateks...mada cisto sumnjam, jer prezervativ koristimo stalno vec tri godine. Zamolila bih vas za savet...uskoro, bar dok ne odem na pregled, jer cu umreti od radoznalosti i brige. Unapred zahvalna(i)!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back