Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да, баш тако. Све је имунологија тј. она нам даје објашњење за много тога.
Жао ми је што се та суштинска грана медицине не вреднује код нас као у свету.

Ajde po 100.ti put isto pitanje: koliko i da li alkohol umanjuje dejstvo pilula za kontracepciju? Kad kažem alkohol ne mislim na svakodnevno opijanje i ostalo maltretiranje jetre već na par piva na žurci ili beer festu? :mrgreen:
I, ako utiče, zašto ni na jednim pilulama to nije istaknuto?

Алкохол се разграђује у јетри као и анти-беби пилуле.
Свакодневно конзумирање алкохола би преоптеретило јету (смањило њену функционалност) и сама разградња анти-беби пилула чијом добијамо активну супстанцу (која уствари спречава сазревање фоликула у јајнику и сам чин овулације) би се почела смањивати- код неког више, код неког мање.

То што ти пишеш је занемарљиво. ;)

Алкохол се разграђује у јетри као и анти-беби пилуле.
Свакодневно конзумирање алкохола би преоптеретило јету (смањило њену функционалност) и сама разградња анти-беби пилула чијом добијамо активну супстанцу (која уствари спречава сазревање фоликула у јајнику и сам чин овулације) би се почела смањивати- код неког више, код неког мање.

То што ти пишеш је занемарљиво. ;)

Hvala puno, tako sam pretpostavila, ali na nekim sajtovima piše izričitno :roll: pa me onda zbunjuje zašto u uputstvu nije spomenuto :think:

Теорија је једно, пракса је друго.
Могла бих ти навести још гомилу супстанци и навика које као смањују дејство пилула, а у у пракси од тога нема ништа. Никотин на првом месту- замисли да би свака девојка која пуши добила ултиматум ''или цигарете или пилуле''...мислим, мало је нереално....али као што рекох, теоријски веома оправдана забрана....код сто девојка неће бити штете, али код сто прве ће бити. ;)

Теорија је једно, пракса је друго.
Могла бих ти навести још гомилу супстанци и навика које као смањују дејство пилула, а у у пракси од тога нема ништа. Никотин на првом месту- замисли да би свака девојка која пуши добила ултиматум ''или цигарете или пилуле''...мислим, мало је нереално....али као што рекох, теоријски веома оправдана забрана....код сто девојка неће бити штете, али код сто прве ће бити. ;)

Što se pušenja tiče - ja ultimatum dobila :mrgreen: Ali pošto je to bio već treći lekar koji postavlja isti ultimatum onda je bilo lako ;)

Da li neko zna koliko traje produzena ali oskudna menstruacija koja se javlja kada se krene prvi put sa kontacepcijom, jer mi je danas vec 13. dan od pocetka ciklusa i 13 pilulica, a za neki dan idem na more pa me zanima da li ce ovo prestati uskoro ili ce trajati sve dok ne dobijem ponovo, tj. kada prestanem sa uzimanjem pilula?

Da li neko zna koliko traje produzena ali oskudna menstruacija koja se javlja kada se krene prvi put sa kontacepcijom, jer mi je danas vec 13. dan od pocetka ciklusa i 13 pilulica, a za neki dan idem na more pa me zanima da li ce ovo prestati uskoro ili ce trajati sve dok ne dobijem ponovo, tj. kada prestanem sa uzimanjem pilula?

Meni i sa Logestom i sa Diane 35 je trajala normalno 4-5 dana, tako da niko ne zna kada će tebi prestati...

U ponedeljak mi je radjena amniocenteza... Sve je proslo ok, lezala sam dva dana a treci onako- malo lezim, malo sedim, malo nesto raduckam... To sto me zanima jer sam zaboravila da pitam je kada se smem upustiti u seksualne odnose? Inace, trudnoca je normalna, bez teskoca, bez krvarenja...

Imam i ja jedno pitanje vezano za trudnocu.
Koliko su stetna energetska pica u ranoj trudnoci ( 8 nedelja trenutno )? Za sada to je jedino sto mi koliko-toliko ublazava mucnine, a trudim se da ih sto manje pijem, maksimalno malu casu dnevno, ili jednom u 2 dana.
Inace sam tezak slucaj sa tim mucninama, prva trudnoca-spontani zbog dehidracije u 17.nedelji, druga trudnoca-pola provela u bolnici na infuzijama, i evo ovo je sada 3. trudnoca opet sa jakim mucninama ali za sada bez povracanja.

Imam i ja jedno pitanje vezano za trudnocu.
Koliko su stetna energetska pica u ranoj trudnoci ( 8 nedelja trenutno )? Za sada to je jedino sto mi koliko-toliko ublazava mucnine, a trudim se da ih sto manje pijem, maksimalno malu casu dnevno, ili jednom u 2 dana.
Inace sam tezak slucaj sa tim mucninama, prva trudnoca-spontani zbog dehidracije u 17.nedelji, druga trudnoca-pola provela u bolnici na infuzijama, i evo ovo je sada 3. trudnoca opet sa jakim mucninama ali za sada bez povracanja.

energetska pića izbaci iz upotrebe! :D

U ponedeljak mi je radjena amniocenteza... Sve je proslo ok, lezala sam dva dana a treci onako- malo lezim, malo sedim, malo nesto raduckam... To sto me zanima jer sam zaboravila da pitam je kada se smem upustiti u seksualne odnose? Inace, trudnoca je normalna, bez teskoca, bez krvarenja...
Obično se preporučuje da u seksualne odnose ne stupate od 48 do 72 sata posle aminiocenteze, mada možete sačekati 24 sata, kada bi grčevi trebalo da prestanu.

Radila sam briseve,cervikalni i vaginalni i sve je ok.medjutim na nalazu pise da su uocene blastospore kandide(po vidno polju).Sta to znaci?
I ako mozete da mi objasnite sta znaci papa II diskarioza dok je vag.s II grupa.Hvala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back