Ghosting? Sta je to?

Kakav je to nick "Belgradeboy"?
Jesi li ti neki furnundzija?

OT - pojma nemam sta je ghosting.
Немој се зајебавати, опасни су Белграђани.

А гоустинг ти је нешто у фазону када неко одједном прекине са тобом сваки вид комуникације.

U prevodu bezobrazluk
drag.gif

kod sebicnih a samozivih ljudi
drag.gif

А гоустинг ти је нешто у фазону када неко одједном прекине са тобом сваки вид комуникације.
Drugim rijecima, nekome je puna kapa redikulka i odlucio ih je ukloniti iz svog zivota.
Podrzavam ghosting.
Budalama porucujem - jedite govna.

Evo, googlala sam malo..sad znam sta je to..:lol:

“Ghosting” predstavlja jedan od najsurovijih oblika mentalnog zlostavljanja koje ljudi mogu doživeti. Ovakav tretman ćutanjem (1) je manevar, najčešće narcisoidnih struktura ličnosti, koje žele da tako izmuče “žrtvu”, obezvrede je i prikažu svoj osećaj moći i superiornosti nad njom. U suštini, ovaj postupak “žrtvu” čini nemoćnom i ostavlja mogućnost beskonačnog postavljanja pitanja ili dobijanja informacija koje bi pomogle da se emocionalno obradi ovo iskustvo. Osobe su “ućutkane” i sprečene da izraze svoje emocije, što je važno za održavanje njihovog samopoštovanja...

https://tensilen.com/blog/kada-osoba-iznenada-nestane-da-li-znate-sta-je-ghosting/

Poslednja izmena:
predstavlja jedan od najsurovijih oblika mentalnog zlostavljanja koje ljudi mogu doživeti. Ovakav tretman ćutanjem (1) je manevar, najčešće narcisoidnih struktura ličnosti, koje žele da tako izmuče “žrtvu”, obezvrede je i prikažu svoj osećaj moći i superiornosti nad njom. U suštini, ovaj postupak “žrtvu” čini nemoćnom i ostavlja mogućnost beskonačnog postavljanja pitanja ili dobijanja informacija koje bi pomogle da se emocionalno obradi ovo iskustvo. Osobe su “ućutkane” i sprečene da izraze svoje emocije, što je važno za održavanje njihovog samopoštovanja...

https://tensilen.com/blog/kada-osoba-iznenada-nestane-da-li-znate-sta-je-ghosting/https://tensilen.com/blog/kada-osoba-iznenada-nestane-da-li-znate-sta-je-ghosting/ https://tensilen.com/blog/kada-osoba-iznenada-nestane-da-li-znate-sta-je-ghosting/
https://tensilen.com/blog/kada-osoba-iznenada-nestane-da-li-znate-sta-je-ghosting/
Ovu gore definiciju, kao da je pisao osamnaestogodisnji trustafarijanac koji zivi u Boulder, Colorado, pije sok organski od paradajza, nosi eko-sandale i ima umotanu yoga-prostirku na ledjima.

Sere mi se... jako...

“Ghosting” predstavlja jedan od najsurovijih oblika mentalnog zlostavljanja koje ljudi mogu doživeti. Ovakav tretman ćutanjem (1) je manevar, najčešće narcisoidnih struktura ličnosti, koje žele da tako izmuče “žrtvu”, obezvrede je i prikažu svoj osećaj moći i superiornosti nad njom. U suštini, ovaj postupak “žrtvu” čini nemoćnom i ostavlja mogućnost beskonačnog postavljanja pitanja ili dobijanja informacija koje bi pomogle da se emocionalno obradi ovo iskustvo. Osobe su “ućutkane” i sprečene da izraze svoje emocije, što je važno za održavanje njihovog samopoštovanja...

Zamislite "Ghosting", ali uzivo, i od strane svih sa kojima se druzis, i odjednom.
To praktikuju jehovini svedoci prema bivsim clanovima.

🥺
Nisam namerno...JA sam u ovom slučaju osoba koja je nestala kao duh. Pa, DUH.
Nikad mi ne bi palo na pamet da nekoga mogu baš toliko da povredim.
U ovom slučaju šta sad da radim? Šta je bilo, bilo...mostovi su spaljeni a ako se neko osetio "žrtvom" zbog mog "ghostinga" stvarno nije namerno.
Da, tačno je što piše u tekstu da nemam osećaj da te neke osobe pate, a možda i pate.
Ovo mi je prvi slučaj gde sam se pronađoh krivcem.
Stvarno više nikad neću iznenada nestati posle ovog teksta, obećavam. A šta je bilo teško da mogu da ispravim, sve i da hoću. Do sad su se valjda navikli da me nema.
Žao mi je ...:(

Nije u pitanju samo nestajanje, nego namerno i svesno ignorisanje radi postizanja nekog cilja.
Čak i više ovo drugo. I užasno je manipulativno i ponižavajuće za žrtvu ghostinga.

Druga je stvar prekinuti neki odnos i nestati.
Ovo se odnosi na takvo ponašanje u odnosu koji nije okončan.
Uh dobro je...tj bar malo bolje.
Rekoh nisam namerno, odnosno nije mi bio cilj da pravim "žrtve" iza sebe
Što ne znači da neko nije povređen ali meni savest čistija...

Nije u pitanju samo nestajanje, nego namerno i svesno ignorisanje radi postizanja nekog cilja.
Čak i više ovo drugo. I užasno je manipulativno i ponižavajuće za žrtvu ghostinga.

Druga je stvar prekinuti neki odnos i nestati.
Ovo se odnosi na takvo ponašanje u odnosu koji nije okončan.
Potpisujem.
U principu jedna od najgorih stvari koje ti se mogu desiti, jeste kad dobiješ "tretman ćutanjem". To može bukvalno da izludi čoveka, ali nije toliko gadno kao kad su u pitanju ljudi s kojima živiš, s kojima si u odnosu koji, kako kažeš, traje i nije okončan.
Totalno ignorisanje nekoga s kim si prekinuo sve odnose iz kojeg god razloga meni nije naročit problem, jer to ide u rok službe - ako sam prekinula sve odnose, onda bi bilo čudno očekivati da i dalje kontaktiram s tobom na bilo koji način. To su gluposti, jer kad radiš radikalne rezove, svako s iole mozga u glavi može da shvati da si ih napravio. Ko ne shvati, tvoje ignorisanje bi ga trebalo naučiti, vrlo brzo.
Međutim, a kao što rekoh, to uopšte nije način na koji bi se trebali odnositi s ljudima koji su i dalje u našem životu. To je onda pokvarenost prve vrste. Ljudi, ma koliko ti odlučio da više ništa s njima nemaš, zaslužuju da im se to kaže i pokaže. Nakon toga je tvoje ignorisanje njih samo njihov problem.
Naravno, zavisi i ko ti je šta u životu uradio. Ako te je otac silovao, teško da treba da mu objašnjavaš zašto prekidaš odnose s njim. Onda prosto prekineš, jer ta osoba ne zavređuje ama baš nikakvo objašnjenje. Međutim, to su posebni slučajevi.
Inače, ljudi koji rabe "tretman ćuitanjem" uvek imaju agendu, neki cilj koji žele postići, u pravu si, ali to je ubedljivo jedan od najgorih načina koje možeš izabrati da ma šta postigneš. To su gluposti i nikad na dobro ne izlaze.

@Susan Sto Helit bravo za ovo: Ljudi, ma koliko ti odlučio da više ništa s njima nemaš, zaslužuju da im se to kaže i pokaže. Nakon toga je tvoje ignorisanje njih samo njihov problem.
Što se mene tiče ja čak i na društvenim mrežama uvek kažem i objasnim pa posle blokiram osobu.

(A to za "tretman ćutanjem"...još uvek imam psihičke posledice majčinog to se zove "pasivno-agresivno" ponašanje, vrv znaš ali da napišem zbog drugih koji čitaju, i u pravu si, to stvarno može "da izludi čoveka".
I u detinjstvu čak (akamoli sad) lakše mi je bilo da me otac udari ma koliko jako nego da otac i ne zna da sam u nekoj vrsti "kazne" a majka je mogla da ćuti i po tri dana.
Hajde što ćuti, neko bi rekao "blago tebi, moja zvoca non stop 😂) nego na neki poseban način ćuti, to bi osetilo i drvo akamoli dete, ona tenzija "u vazduhu"...
Mrzim pasivno-agresivno ponašanje, dan-danas, radije neka mi psuju sve redom...

@Susan Sto Helit bravo za ovo: Ljudi, ma koliko ti odlučio da više ništa s njima nemaš, zaslužuju da im se to kaže i pokaže. Nakon toga je tvoje ignorisanje njih samo njihov problem.
Što se mene tiče ja čak i na društvenim mrežama uvek kažem i objasnim pa posle blokiram osobu.

(A to za "tretman ćutanjem"...još uvek imam psihičke posledice majčinog to se zove "pasivno-agresivno" ponašanje, vrv znaš ali da napišem zbog drugih koji čitaju, i u pravu si, to stvarno može "da izludi čoveka".
I u detinjstvu čak (akamoli sad) lakše mi je bilo da me otac udari ma koliko jako nego da otac i ne zna da sam u nekoj vrsti "kazne" a majka je mogla da ćuti i po tri dana.
Hajde što ćuti, neko bi rekao "blago tebi, moja zvoca non stop 😂) nego na neki poseban način ćuti, to bi osetilo i drvo akamoli dete, ona tenzija "u vazduhu"...
Mrzim pasivno-agresivno ponašanje, dan-danas, radije neka mi psuju sve redom...
Apsolutno, ali apsolutno sam imala istu situaciju u svojoj kući, tako da te 100 % razumem.
Slažem se, radije me tuci, nego da me tretiraš ćutanjem, ebote, kad se samo setim... Fuj.

• Tužan
Reactions: DUH
@Susan Sto Helit
Ne znam, milion puta pomislim za svoju majku najgore pa posle tih misli sledi obavezna griža savesti.
Ona žena bila uvek kulturna, mirna pred svetom. U stvari, i prema meni je bila "mirna i povučena" mada je baš u tome problem.
Ja uopšte nisam ni zna da je to dijagnoza sve do nekog rutinskog razgovora sa psihijatrom u srednjoj školi, na pitanje kakvo mi je bilo rano detinjstvo, ja onako veselo odgovorim: "Super, majka mene nije tukla, moja mama je sa mojih 3 godine starosti glumila da pakuje kofere i govorila da će da ode, i tako ja počnem da plačem i hvatam je za članke i preklinjem da ne ide, hahaha".
Na to je Dr. izbečio oči, bukvalno se udario šakom po čelu i rekao: "Joooooj, bože! EMOTIVNE UCENE"

znači...keva me siebala verovatno iz najbolje namere. Možda samo negiram i neću sebi da priznam ali ja zaista verujem da je ona verovala u to da će me manje oštetiti glumom da odlazi nego da me bije.
"Put do pakla je popločan dobrim namerama".

Back