Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 39.166
Stepinac je radio za katolicku crkvu, a Germogen za nacisticko - ustaski projekat HPCsve sto si naveo je radio i stepinac samo u jos vecoj meri od germogena !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stepinac je radio za katolicku crkvu, a Germogen za nacisticko - ustaski projekat HPCsve sto si naveo je radio i stepinac samo u jos vecoj meri od germogena !
Imas u uvodnom tekstumeni to sasvim lici na stepincevo delovanje sa ustasama ali jel ima neki izvor infomacija da se vidi o cemu se tacno radi ?
HPC je osnovana da se zataskaju ustaski zlocini.kako da unisti srbe kad srba u toj crkvi nije bilo ?
eLucic je objasnio da je i Stepinac trebao da bude streljan, ali su njaga hteli da iskoriste protiv pape i vatikana i odvoji katolicku crkvu od njih.tu je vec poznata logika koriscena.
stepinac je bio njihov, em katolik em podzavao ustase.
germogen je bio pravoslavac ...znaci kriv je.
a stepinac nije radio za ustaski projekat ndh ?Stepinac je radio za katolicku crkvu, a Germogen za nacisticko - ustaski projekat HPC
"harangirao je na sastancima formacije čerkeza na pokolj mirnog i nevinog stanovništva. "Imas u uvodnom tekstu
i stepinac je to podrzao kao stari dobri ustaski vikar!HPC je osnovana da se zataskaju ustaski zlocini.
Ko kaze da nije ?a stepinac nije radio za ustaski projekat ndh ?
a kako to da uradi kad je u zatvoru ?eLucic je objasnio da je i Stepinac trebao da bude streljan, ali su njaga hteli da iskoriste protiv pape i vatikana i odvoji katolicku crkvu od njih.
pa sto je onda germogen veci zlocinac od stepinca kad su radili iste stvari , samo stepinac jos vise?Ko kaze da nije ?
Po tebi je nemoguce da su cerkezi koji su dosli 44 imali kontakt sa Germogenom koji je bio prisutan u isto vreme u Ndh ?"harangirao je na sastancima formacije čerkeza na pokolj mirnog i nevinog stanovništva. "
gde to moze da se vidi , ko je to otkrio kad se zna da su ti cekezi dosli u ndh tek 44-e
Ko je rekao da treba da uradi to dok je u zatvoru ?a kako to da uradi kad je u zatvoru ?
Stepinac je protestvovao protiv Pavelca i spasao neke ljude, a ovaj nije.pa sto je onda germogen veci zlocinac od stepinca kad su radili iste stvari , samo stepinac jos vise?
Јесте и то неколико словеначких свештенка треба да наговести преко хиљаду хрватских који су учествовали директно или индиректно у злочинима.U Jasenovcu je bilo zatvoreno i nekoliko katoličkih svećenika koji su se ili direktno sukobili s režimom, ili surađivali s partizanima – od devet slovenskih svećenika deportiranih u logor samo je jedan preživio. Na vijest o likvidaciji svećenika, nadbiskup Stepinac je u pismu poglavniku Paveliću napisao kako je „čitav Jasenovac sramotna ljaga za NDH”.175
Škiljan, Politički zatvorenici u logorima Jasenovac i Stara Gradiška, 176-185; Krišto, Katolička crkva, II, 255.
Goldstein je pročitao pismo Stepinca Anti Paveliću u kojem Stepinac podiže glas protiv ubijanja Srba bez da im se dokaže krivnja zbog koje su zaslužili smrt. Pavelić mu ništa nije odgovorio, a Stepinac nije dalje inzistirao, a Goldstein smatra da je mogao i morao više. Kao drugi primjer Goldstein je naveo drugo pismo Paveliću u kojem Stepinac traži da se humanije postupa s ljudima, naročito sa starijima, ženama i djecom, koji se odvode u logore; a nije bilo niti jedne riječi o tome koliko je nehumano djece i ženu voditi u logore. To je ono što ja tvrdim da nije učinio dovoljno. Trebao je to javno reći, smatra Goldstein.
Kao najbolje djelo koje je Stepinac učinio Goldstein ističe omogućavanje ljudima u staračkom domu da prežive zadnje dvije godine holokausta na crkvenom imanju kod Brezovice.
https://www.hrt.hr/309702/vijesti/otvoreno-sto-mislite-o-kanonizaciji-kardinala-stepinca
mene zanima kako si ti to dokazao a ne da li je moguce ? i to sam te i pitao .Po tebi je nemoguce da su cerkezi koji su dosli 44 imali kontakt sa Germogenom koji je bio prisutan u isto vreme u Ndh ?
a gde je bio ? pet godina u zatvoru i posle na kucnom pritvoru !Ko je rekao da treba da uradi to dok je u zatvoru ?
protestvovao protiv pavelica i ovaj ga odlikovao ?Stepinac je protestvovao protiv Pavelca i spasao neke ljude, a ovaj nije.
Ti katolicki svestenici se ne racunaju kao zrtve Jasenovackog logora.Јесте и то неколико словеначких свештенка треба да наговести преко хиљаду хрватских који су учествовали директно или индиректно у злочинима.
Још ми ниси дао извор за Гермогена и оне Черкезе?
Imas presudu u uvodnom tekstu.mene zanima kako si ti to dokazao a ne da li je moguce ? i to sam te i pitao .
Ko je rekao da nije ?a gde je bio ? pet godina u zatvoru i posle na kucnom pritvoru !
Stspinac je spasio neke ljude, i postoje dokazi da je protestvovao protiv Pavelica.protestvovao protiv pavelica i ovaj ga odlikovao ?
stepinac je bio ustasa celim svojim bicem i tako od pocetka rata do svoje smrti.
germogen nije ucestvovao u ideoloskoj ustaskoj borbi ni na isti nacin ni istom merom kojom je to cinio stepinac a opet je osudjen na smrt dok je stepinac pomilovan.
i to je cela istina, sve drugo su tvoji neuki pokusaji manilulisanja nekakvim licnim stavovima koji nisu poduprti nikakvim cinjenicama .
Ko je izvor Samardzic ?

Не него то не аболира Степинца од онога што је радио.Ti katolicki svestenici se ne racunaju kao zrtve Jasenovackog logora.
Ja sam tebi dao dokaze, ako se tebi ti dokazi ne svidjaju, sta ja da ti radim.
Po ko zna koji put, Stepinac je osudjen kao saradnik ustaskog rezima, to sto je spasio nekoliko ljudi, spasio srpsku decu i pisao protesna pisma Pavelicu moze da se uzme kao olaksavajuca okolnost, ali ga ne abolira kako ti kazes.Не него то не аболира Степинца од онога што је радио.
Питам последњи пут где је извор да је Гермоген тражио од Черкеза да ликвидирају цивиле па га зато сматраш већим злочинцем од Степинца?