Ger masina, gde kupiti

Metla na vestici

Zaslužan član
VIP
Poruka
121.016
valjda je temi mesto ovde :)

elem gde ima da se kupi ger masina, ali neka manja, portabl, i da nije skupa, mehanicka, znaci rucno se pomera testera, ne treba mi ona elektricna masinerija :lol:

na ovu foru

pre dve godine na buvljaku na nb je bila za 2500 din ali plasticno postolje i ne uzmem je zbog toga, a posluzila bi pa dokle izdrzi, zaeb :roll: posle sam isla nije vise bilo nikakve, baksuz

Препоручио бих бувљак на аутопуту. Доносе Руси и Украјинци пристојан алат за мале паре.
Код ових стварчица важи "колико пара - толико музике" па за неки мањи једнократни посао и не треба да се упушташ у велике трошкове.

ma za sve vazi ta deviza :lol:

a koji buvljak kod autoputa?
molim te preciziraj mi lokaciju pa da odem da vidim

hvala u napred :D
Ма мислио сам на Бубањ-поток па ми стао мозак.
Суботом, не мораш ни да пораниш, око 9 је довољно.
То што си "насликала" би требало да буде изливено од гуса, па дорађено. Не рече за шта ти треба?

Ма мислио сам на Бубањ-поток па ми стао мозак.
Суботом, не мораш ни да пораниш, око 9 је довољно.
То што си "насликала" би требало да буде изливено од гуса, па дорађено. Не рече за шта ти треба?

za ramove
e znam za taj na bubanj potoku al nikako da saznam gde je tacno

za ramove
e znam za taj na bubanj potoku al nikako da saznam gde je tacno

Мислиш на обраду дрвета? Онда ти је једноставније да купиш оне пластичне у Укради сам или Меркуру, тестерицу и лагано.
Мислим да је овај са слике више за метал.
Али ако ти је то посао, можда би било паметније да уложиш у гер за дрво?
Бубањ поток је када се крене аутопутем за Ниш па пре наплатне рампе, пар десетина метара, скренеш десно, одатле не можеш да промашиш.

Мислиш на обраду дрвета? Онда ти је једноставније да купиш оне пластичне у Укради сам или Меркуру, тестерицу и лагано.
Бубањ поток је када се крене аутопутем за Ниш па пре наплатне рампе, пар десетина метара, скренеш десно, одатле не можеш да промашиш.

znam de je bubanj al mislila sam za pijucu gde je tacno, ok skontala sam
ma za ramove za slike da se seku pod uglom od 45 stepeni

Ma jeste za drvo ali to ništa ne valja...bačene pare. To ja kupio pre par godina i eno vata prašinu. Sve se klima, nema šanse da pogodiš 45 stepeni...ma ne možeš ni pod 90 da isečeš kako treba. Mnogo je bolje kupiti najprostiji ger...ima ih za stotinak evra...

Ma jeste za drvo ali to ništa ne valja...bačene pare. To ja kupio pre par godina i eno vata prašinu. Sve se klima, nema šanse da pogodiš 45 stepeni...ma ne možeš ni pod 90 da isečeš kako treba. Mnogo je bolje kupiti najprostiji ger...ima ih za stotinak evra...

Ја сам мислио на оне шаблоне од пластике где имаш исечене, ваљда три опције, 45, 60 и 90 степени.
То је око 350 динара а завршава посао.
Може да се направи и шаблон од дрвета или метала са тим углом, то је за неког бравара 5 минута посла и литар пића.

Evo jednog saveta :
Ja se profesionalno bavim uramljivanjem dugo godina. Iz ličnog iskustva NE PREPORUČUJEM onu masinu (alat) za bilo kakav posao jer je netačna i neće moći da se ram lepo spoji. Takođe ne preporučujem ni one jeftinije električne ger mašine. Mom prijatelju se je desilo da mu je pukla osovina koja nosi testeru i zamalo nije nastradao. Sa takvim mašinama se nije zezati jer im je alat TESTERA koja ima veliki broj obrtaja !!! Preporuka je kupiti jeftiniju ali proverenu mašinu-novu i koristiti je SAMO za sečenje lajsni (jer će jedino tako ostati precizna) !!! :rtfm:

Back