George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

msm.jeste dug proces ali i on malo zebava,te ide na utakmice te na snimanja ma coek ne zna sta oce a mi smo gladni
Pa on je prvo COVEK, pa tek onda pisac. Nije masina za pisanje. To mu je posao i strast, ali covek ima i druge projekte koje zeli da radi, kao i hobije. Voli da pise za televiziju, zato se i ukljucio u seriju (radio je kao pisac za TV tokom 80tih). Drugo, pise takodje Dunk and Egg novele, kao i Wild Cards serijal.

Martin takodje uziva u citanju stripova i igranju tablicnih drustvenih igara, tako da treba i to da upraznjava. Mislim, generalno sto hocu da kazem, covek hoce da zivi malo, a ne samo da radi.

Ritam pisanja, naravno, zavisi od obaveza. Martin je majstor svog posla, a upravo to ne treba da se zaboravi - posao. Čitaocima se žuri, hteli bi da sve pročitaju odmah, sada, ma - juče, ali.. ritam objavljivanja ne zavisi samo od autora.
Usput, pisanje jednog poglavlja od desestak stranica, kada su ti misli jasne, traje oko sat, sat i po u vrh glave. Skribomani bi mogli i brže od "jedna knjiga za mesec dana", ali Martin sigurno ima i poslovne razloge zašto ovoliko "oteže" sa pisanjem nastavka Pesme leda i vatre

580727_10151372145436909_793390758_n.jpg

Не, постоје Туђини, Бели шетачи - они су нељудска "врста", која обитава на далеком северу и они су највећа претња за човечанство.
А они са плавим очима су Утваре, њих Туђини дижу из мртви' људи.

Не, постоје Туђини, Бели шетачи - они су нељудска "врста", која обитава на далеком северу и они су највећа претња за човечанство.
А они са плавим очима су Утваре, њих Туђини дижу из мртви' људи.
To sam hteo da kazem ali nisam mogao da se setim.Ovi sto se dizu iz mrtvih su utvare ,a Tudjine su valjda divljani slucajno probudili dok su trazili rog.Cini mi se.:think:

da li ti tudjini su vanzemaljci sta to mi nije bas cisto
Ovo je epska fantastika. Ne postoje vanzemaljci. The Others su rasa koja ima motive koje jos niko nije uspeo da prokljuvi. Toliko je poznato.

Ali ajde da su starkovi negativci ali oni najpozitivniji
Zato je serija toliko popularna. Postoji pravilo u pisanju koje se zove "Kill your darlings", i to investira citaoca u pricu. Tera te da mrzis lika koji je to uradio, i da navijas za one koji traze osvetu ili pravdu. Martin se tu dalje igra sa ovim, zato sto daje likovima koje trebas da mrzis pozitivne osobine ili izaziva simpatiju kod citaoca tragicnim pricama. Zato je serijal toliko popularan.

Pa stvarno je preterao.Najgore je sto je ubio Dzona.Nadam se da ce nekako da ozivi.
Sta mislite,hoce li se Arja vratiti u Vesteros u sledecoj knjizi i hoce li naci Bendzena Starka?
Dzon nije mrtav. Previse je postavio price Martin za njega da bi je tek tako bacio u smece. Vratice se u nekom obliku, ako je uopste mrtav, posto nije receno da jeste.

Sto se tice Arye, ona ima jos stogod da nauci u Bravosu. Moze to mozda zavrsiti u sledecoj knjizi, ali ne verujem da ce se vratiti u Vesteros u istoj. Martin ce mozda morati da napise jos jednu knjigu, ako nece da zbrza sve ovo.

Back