aha,ali mi ostaje jos neodgovoreno pitanje u vezi gradske straze tj ako je barateon na prestolu zar kraljevska luka nije njegov posed?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Severnjaka i nije toliko malo. Mislim, jeste u odnosu na velicinu teritorije, ali inace ih nije bas toliko malo.Просто, поред тога што имају највише злата, имају и највише вазала, уз Тиреле.
Док је на пример северњака баш мало.
Targarjeni su zapoceli gradsku strazu. Zato izgledaju tako kako izgledaju - tradicija. A i sam Robert je delom Targarjen, a da ne pricamo o istoriji kuce Barateon sa Targarjenima (kao i svim krvim vezama).aha,ali mi ostaje jos neodgovoreno pitanje u vezi gradske straze tj ako je barateon na prestolu zar kraljevska luka nije njegov posed?
Да, болдовано је суштина.Severnjaka i nije toliko malo. Mislim, jeste u odnosu na velicinu teritorije, ali inace ih nije bas toliko mali
Severnjaka je bilo 20.000 samo sa Robom, koji ih je skupio od 5-6 banermena koji su bili blizu u tom trenutku. Rob je skupljao vojsku u zurbi da bi sto pre dosao do Edarda kojeg su osudili. Sever je ogroman i pred pragom zime putovanje nije brzo. Ostalo je jos barem 10 severnih lordova koji nisu ucestvovali u tom trenutku. Dodaj tome jos severne planinske klanove kojih je 4000-5000. Sve u svemu tu je jos 30.000 vojnika, mozda i vise. Lanisteri i Starkovi imaju otprilike isti broj vojske, ali su Lanisteri mogli u svojoj manjoj, toploj teritoriji da ih mnogo brze skupe i da sa parama dokupe placenike, koji su uvek blizu njima.dobro severnjaka je oko 20 000hiljada ali lanistera ispada mnogo vise.
To je izmisljeni svet.
A za ovo drugo. To nema veze sa velicinom teritorije i stanovnicima. Vec sa parama. Ko ima najvise para, moze da plati najvise vojnika, najamnika, da kupi najbolje oruzje, sagradi najvise brodova... Primer Venecija - imali su najvecu flotu i bili gospodari sredozemlja u srednjem veku iako su imali neuporedivo manju teritoriju i broj stanovnika od svih ostalih - Turaka, Francuske, Spanije...
eh da izgleda je martin kada je smisljao kraljevsku luku imao na umu carigrad i to po velicini kako po gradskoj strazi
Knjiga izazi najranije 2015, a izbacio je dva chaptera, od kojih ce Theonov verovatno biti pomeren za narednu knjigu.Procitao sam sve knjige iz serijala do sad napisane.Jel zna neko kad ce da zavrsi sledecu knjigu i da li je objavio neko poglavlje do sad?
Knjiga izazi najranije 2015, a izbacio je dva chaptera, od kojih ce Theonov verovatno biti pomeren za narednu knjigu.
Meni smeta, ali razumem apsolutno sa cime se bori covek, i zasto ne treba da zuri.tolika sporoca u pisanju je neoprostiva kod martina
Na Martinovom BloguHvala.Gde mogu da nadjem ta poglavlja?