George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Pa ja mislim da nije logicno, zato sto je Stanis sav cvrst i pravedan i nepokolebljiv. Prosto mu moralni imperativ ne dozvoljava da prevari zenu, pa ni zarad viseg cilja.

pa na vise mesta se pominje da ga melisandrina magija isisava i iscrpljuje..
kad kovac kuje mac on ga ne kuje da bude krut vec gibak..krut mac se lako polomi

enivej secas se da je mac od valerijanskog celika koji je dzon snou dobio od starog mormonta .."izvadjen iz vatre" kad se dzon sukobio sa onim andedom mac je izgoreo pa mu je mormon izradio novi rukohvat i korice sa glavom vuka mesto medveda..mac ima i ime nesto sa kandzom ali zaboravih

pa na vise mesta se pominje da ga melisandrina magija isisava i iscrpljuje..
kad kovac kuje mac on ga ne kuje da bude krut vec gibak..krut mac se lako polomi

enivej secas se da je mac od valerijanskog celika koji je dzon snou dobio od starog mormonta .."izvadjen iz vatre" kad se dzon sukobio sa onim andedom mac je izgoreo pa mu je mormon izradio novi rukohvat i korice sa glavom vuka mesto medveda..mac ima i ime nesto sa kandzom ali zaboravih

Pa jeste, iscrpljuje ga, ali to vise kapiram kao da energiju izvlaci iz njega, a ne bas da ga zajahuje.

Pa i zove se Kandza :D

sto to ne bi bila sexualna energija ? i po knjizi ona radja senku koju salje da ubije renlija

cini mi se da ima jos nesto u nazivu ..u originalu..ripclaw ili tako nesto

Mislim da se zove Medvedja kandza, a posle samo Kandza, ali nisam sigurna.

Ma znam da u knjizi ona radja seenku, i Kejtlin vidi tu senku i podseti je na Stanisa, ali sta znam, ne ide mi nikao da Stanis svojevoljno se seksa sa njom, jedino ako ga ona nekako iskoristi, a on ni ne zna. Amnezira ga :D Pa on to ipak negde oseca, pa se zato susi i nestaje. Ali prosto on onako sav pravedan i nepopustljiv ne moze svesno da uradi nesto zbog cega druge osudjuje, kapiras.

Ma znam da u knjizi ona radja seenku, i Kejtlin vidi tu senku i podseti je na Stanisa, ali sta znam, ne ide mi nikao da Stanis svojevoljno se seksa sa njom, jedino ako ga ona nekako iskoristi, a on ni ne zna. Amnezira ga :D Pa on to ipak negde oseca, pa se zato susi i nestaje. Ali prosto on onako sav pravedan i nepopustljiv ne moze svesno da uradi nesto zbog cega druge osudjuje, kapiras.

pa i nije on pravedan..malo se tu brkaju pojmovi kod debelog
mada znas da sam ja na filozofiji..hahah tako da sve sto kazem uzmi s "ledom" haha

Sumnjam da između Stanisa i Melisandre ima nečega, kroz knjigu se non stop provlači kako Stanis nije baš lud za ženama i ne podnosi ih u svojoj blizini, bilo je delova u knjizi kako se Renli šali na račun Stanisa kako je uopšte napravio ćerku,
a sa druge strane je vrlo pravedan i častan tako da to sebi ne bi dozvolio.

Što se Plesa sa zmajevima tiče, dešavanja su najzanimljivija na Severu, ono sa Džonom na kraju je stvarno šok i očekivano je da Melisandra primeni svoju magiju, ali kao što neko reče, možda je Martin odlučio da nas iznenadi. :(

,ono sa Džonom na kraju je stvarno šok i očekivano je da Melisandra primeni svoju magiju, ali kao što neko reče, možda je Martin odlučio da nas iznenadi. :(

Sta, Dzon je mrtav na kraju petog serijala:dontunderstand: :besna:?

Ovo je zadnja recenica u Dzonovom poglavlju: Jon fell to his knees. He found the dagger’s hilt and wrenched it free. In the cold night air the wound was smoking. “Ghost,” he whispered. Pain washed over him. Stick them with the pointy end.

Ne mora znaciti da je umro. ... Aaaaa, GRRM ne radi miiii toooooooooooooooooooo!

Poslednja izmena:
A ne! Nece Dzon tako lako nestati. Koliko znam Starkovi su zerobrazi (valjda dobro rekoh). Mada,drazi mi je Dzon sa dve noge :(
Kaze se Zverobrazi. Posto ulaze u zveri.

Mac se zove Longclaw. Ne znam kako su nasi preveli.

Inace mislim da Jon nije mrtav. Tj, ne moze biti mrtav. Martin je previse stvari pripremio za njega da bi ga sada ubio.

12 je objavio za zivota. Ako racunas i New Spring.

Posle smrti je napisao jos 2 knjige, a treca mu izlazi u januaru sledece godine.

Cek bre, ja mislim na Tocak vremena serijal. Ja koliko znam, napisao je 11 knjiga, i u 12oj je trebalo sve da se resi, i on covek umro. I onda je kao trebalo neki njegov prijatelj, sin, ili ko vec, da napise taj poslednji deo koristeci njegove beleske. Pa je l' izdat taj 12ti, poslednji deo?

Cek bre, ja mislim na Tocak vremena serijal. Ja koliko znam, napisao je 11 knjiga, i u 12oj je trebalo sve da se resi, i on covek umro. I onda je kao trebalo neki njegov prijatelj, sin, ili ko vec, da napise taj poslednji deo koristeci njegove beleske. Pa je l' izdat taj 12ti, poslednji deo?

koliko ja znam ima tih 11 knjiga i cak 3 koje su prequel za serijal :think:

Back