George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Procitao sam samo prvi deo i nije mi se svideo. Ne mogu da kazem da nije zanimljivo, jeste(procitao sam u dahu) ali mi se cini da fali nesto. Jednostavno ne vidim ni pocetak ni kraj price, igra prestola se desavala davno u proslosti i desavace se i u buducnosti, kakav god na kraju ishod bude bio(jedino ako zmajevi ne popale citavo covecanstno i ne ostane niko da se bori oko prestola). Fali taj vezujuci motiv, ako mogu tako da ga nazovem(kao recimo u Lotr). E sad, neko moze da kaze da prica prati porodicu Stark, ali opet ni to nije u potpunosti tacno, jer prati jos gomilu likova.

Jedino su mi se svidela desavanja koja prate Ajru i Sema. :)

:think::think:
Nesto ne mogu da se setim semovih poglavlja u prvom delu.

Odlazi na Zid. Tamo stice prijatelje i obucava se. Postaje clan Nocne straze. Hm...ubija jednog tudjina(ili kako se vec zovu one sablasti), i krece u potragu za svojim ujakom. To je sve cega se secam.

Da, sad kad pogledam mozda ih nema toliko mnogo, ali su mi definitivno bili interesantniji od onih poglavlja sa Deni ili Kejtlin.

Edit:

Jao, tek sada sam sam skapirao da sve vreme mislim na Dzona, a ne Sema...ko je Sem btw?xD Nije bitno.:)

Poslednja izmena:
^ Dzon upoznaje Sema na Zidu, to je bio onaj mali debeli koga su svi zezali i maltretirali ..
Procitao san prva dva i trecinu treceg dela, jeste kniga zanimljiva i cita se u dahu , ali ne svidja mi se sto moji favoriti stradaju disproporcionalno u odnosu na ostale.
Ned mrtav, Sansa zarobljena (udace se za Tirijona ?!), Bran , Rikon i Arija izgubljeni, Winterfall .... Rob u kratkom izgubio saveznistvo Frejovih i Karstarkovih, a sve mi se cini da ce ga mlada supruga kostati glave ... Dok Lanisterovi postaju sve jaci i jaci
Ok i u realu postene naivcine stradaju vise od ovih drugih , ali ovo je previse. Nadam se da ih cekaju bolji dani.

^ Dzon upoznaje Sema na Zidu, to je bio onaj mali debeli koga su svi zezali i maltretirali ..
Procitao san prva dva i trecinu treceg dela, jeste kniga zanimljiva i cita se u dahu , ali ne svidja mi se sto moji favoriti stradaju disproporcionalno u odnosu na ostale.
Ned mrtav, Sansa zarobljena (udace se za Tirijona ?!), Bran , Rikon i Arija izgubljeni, Winterfall .... Rob u kratkom izgubio saveznistvo Frejovih i Karstarkovih, a sve mi se cini da ce ga mlada supruga kostati glave ... Dok Lanisterovi postaju sve jaci i jaci
Ok i u realu postene naivcine stradaju vise od ovih drugih , ali ovo je previse. Nadam se da ih cekaju bolji dani.

pa i nemoj baš da se nadaš nešto previše

Čitaj i dalje.
Biće tu još kul ljudi, lako ćeš naći favorite!
To je Martin, nije Holivud, meni je zbog toga i kul.

naprotiv, bukvalno jest holivud, al bukvalno :lol:

Ni blizu.
U Holivudu glavni junaci ne ginu kao na traci.
Vide Ramba, Rokija, nindžu američkog...ne može im niko ništa.

Ned Stark napravi pogrešan potez - ode glava.
Nema popravnog, nema pomilovanja, ostavi on kosti u svetilištu Belorovom.
Mladi Vuk hteo da ebe...plati sine cenu što se dogovora ne pridržavaš!

Realno!

Ni blizu.

Realno!

"During the 1980s Martin also began to write for television while continuing his career as a series book editor. For television, he worked in Hollywood on the revival of Twilight Zone and the dramatic-fantasy series Beauty and the Beast. "

http://en.wikipedia.org/wiki/George_R._R._Martin

missim, bukvalno, ali bukvalno :lol:

Ni blizu.

Realno!

da i meni bi čudno u početku glavnim akterima su letele glave ko sa pokretne trake :mrgreen:

"During the 1980s Martin also began to write for television while continuing his career as a series book editor. For television, he worked in Hollywood on the revival of Twilight Zone and the dramatic-fantasy series Beauty and the Beast. "

Dosao u Holivud sa 4 banke i uradio 20 epizoda nekih serija. I to ga sad kao definise.

:confused:

Bukvalno ali bukvalno ne znaš šta pričaš.

Šta je bre ovo, kakva Zona i Ljepotica...budalaštine!

Jedan Spilberg napravi genijalnu "Šindlerovu listu" i smehotresno loš "rat svetova" ili kako mu se već zove ona gluparija sa Kruzom !

Niđe veze.

pa sad...nidje veze
sve je to dio tog istog Spilberga; iz njega je izaslo...
mada, rezisere i pisce, scenariste
tesko mozes na taj nacin usporedjivati
ali ako si bas navalio - taj isti Spilberg ima novi
serijal o dinosaurusima...izgleda se navuko
na pare ili na lajtmotiv...sta mislis? :lol:

pa sad...nidje veze
sve je to dio tog istog Spilberga; iz njega je izaslo...
mada, rezisere i pisce, scenariste
tesko mozes na taj nacin usporedjivati
ali ako si bas navalio - taj isti Spilberg ima novi
serijal o dinosaurusima...izgleda se navuko
na pare ili na lajtmotiv...sta mislis? :lol:

Terra Nova je serija o ljudima, ne o dinosaurusima. Dinosaurusi su potpuno sporedni i pojavljuju se usput u svakoj trecoj epizodi. Inace, ovo je nesto najbolje sto je Spilberg napravio u poslednjih 10 godina.

Terra Nova je serija o ljudima, ne o dinosaurusima. Dinosaurusi su potpuno sporedni i pojavljuju se usput u svakoj trecoj epizodi. Inace, ovo je nesto najbolje sto je Spilberg napravio u poslednjih 10 godina.

i to slucajno...missim, mogli su bit i strumfovic ili redovi
polica s knjigama, al
su eto relisticni dinosaurusi i okolina
iz mezozoika bili rentabilniji...:lol:

Ne pratim ja lik i delo Martinovo!
To što on radi i na drugim projektima i što hoće da zaradi pare je sasvim legitimna stvar!

Muljaš, muljaš, praviš nekakve verbalne lupinge....koji veze sa vezom nemaju!

nemam sta da muljam
niti za tim ima potrebe
Martin je ono sto jeste, a ne ono sto bi ti volio da bude
isto vrijedi i za njegove price, romane i scenarije
svi su...njegovi i "svud je holivud" ili kako vec to ide... :lol:

i to slucajno...missim, mogli su bit i strumfovic ili redovi
polica s knjigama, al
su eto relisticni dinosaurusi i okolina
iz mezozoika bili rentabilniji...:lol:

Svaka dobra serija je dobra ne zbog efekata ili lokacije gde je smestena, vec zbog likova i njihovih medjusobnih odnosa.

Terra Nova je mogla biti i serija o advokatima, lekarima, policajcima, i sa istim likovima i glumcima bi opet bila jednako dobra. Ali takvih serija ima mali milion. Serija sa dinosaurisima je bila samo Dinotopija. A i ta Dinotopija je bila odlicna serija ne zbog dinosaurusa vec zbog dobrih likova, odlicne glume, lude Lize Zejn...

Tako da je to bilo sasvim legitimno sto je Spilberg uradio.

Back