George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Pocelo je snimanje druge sezone. Ima dosta novih glumaca.

Carice van Houten ce glumiti Melisandru, sto odobravam. Carice je ok lik, a i lici sto bi se reklo. :D

Ostali su mi potpuno nepoznati. Gwendoline Christie kao Briana (visoka 1,91), Natalie Dormer iz The Tudors kao Margaery Tyrell, Stephen Dillane kao Stanis...

Zasto su korice srpskog izdanja tako lose dizajnirane? Mnoooogo mi se vise svidjaju ove

ASoIaFFiveBooks.JPG

:D

Pocelo je snimanje druge sezone. Ima dosta novih glumaca.

Carice van Houten ce glumiti Melisandru, sto odobravam. Carice je ok lik, a i lici sto bi se reklo. :D

Ostali su mi potpuno nepoznati. Gwendoline Christie kao Briana (visoka 1,91), Natalie Dormer iz The Tudors kao Margaery Tyrell, Stephen Dillane kao Stanis...

Brijena-los odabir,treba biti ruznija
Mardzeri nije toliko lepa kao sto sam zamisljao,Stanis dobar, Davos takodje/

Danas palim da kupim drugi deo Oluje Maceva..proslog puta nisu imali,sad cu majku da im osurim ako nema,..moram da lutam po gradu da nadjem prokleti deo :D

but it's worth

Dance with dragons je najbolje citati zajedno sa A feast for crows, da bi prica isla paralelno. Nekako je bzv da se vracas unazad, samo na likove koji nisu bili u 4 delu. U svakom slucaju zanimljivo iskustvo, nesto je razjasnjeno, novi putevi otvoreni, i svi imaju svoje teorije (a drago mi je da neki ljudi dele i moje), dok se igra nastavlja...

Najvise volim da citam Dzonova i Arjina poglavlja, Sansa me previse smara,taj njen "stav gospe" ,i stalno kukanje,a i podseca me na papagaja,prica samo ono sto su je naucili.
Kejtlin je pocela da smara u Oluji Maceva, dok sam se prijatno iznenadio Semvelovim poglavljem,koje nije toliko dobro u pocetku kakvo jeste kasnije ..Davos kul ,also

Ja jos malo pa zavrsio sa drugim delom Gozbe za vrane..
sveukupno,najbolja je "Oluja Maceva" a najdraza mi je druga , "sudar Kraljeva"

ovog leta sam sve procitao,pocevsi od Igre prestola ,naravno,iako sam odgledao seriju prvo..
Ljudi kazu da je martin nastavio dobro sa Plesom,jer je Gozba malo slabija,ali kapiram da je to kao neki predah ,malo inovacije(oni random likovi) i cisto produzetak price

Svih sest prevedenih kod nas sam procitala u jednom dahu.
Nista drugo nisam ni prstom taknula dok ih nisam iscitala sve...
Zahvaljujuci mom drugu sa Knjizevnosti sam dobila u el. formatu - A Dance with Dragons, malo sam pozaboravljala inace moj odlicni engleski, ali, snaci cu se valjda, a kada izadje iduce godine prevod iste na srpskom jeziku, naravno, procitacu opet.
Hvala druze jos jednom. <3
Nemam HBO pa nisam u mogucnosti da gledam seriju, bas mi je zao, jer sam likove vec samoj sebi docarala.
Sigurno bih se razocarala kada bih videla glumce, tako da... mozda je i bolje sto ne gledam, vec samo citam...

Svih sest prevedenih kod nas sam procitala u jednom dahu.
Nista drugo nisam ni prstom taknula dok ih nisam iscitala sve...
Zahvaljujuci mom drugu sa Knjizevnosti sam dobila u el. formatu - A Dance with Dragons, malo sam pozaboravljala inace moj odlicni engleski, ali, snaci cu se valjda, a kada izadje iduce godine prevod iste na srpskom jeziku, naravno, procitacu opet.
Hvala druze jos jednom. <3
Nemam HBO pa nisam u mogucnosti da gledam seriju, bas mi je zao, jer sam likove vec samoj sebi docarala.
Sigurno bih se razocarala kada bih videla glumce, tako da... mozda je i bolje sto ne gledam, vec samo citam...

sta ce ti HBO???
imas net ;)

inace ..meni se vecina likova ne svidja..jedino arja, tirion i ned (dok je jos bio aktuelan)...ostali...pa...moraju MNOGO da se dokazu...
deneris je...zadovoljavajuca...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Fala bogu pa sam prvo gledao seriju :mrgreen:
Tako lakse mogu da docaram likove,a posto cu pratiti svaku knjigu(sezonu) onda bar nece postojati mesanje likova ..

najvise sam zadovoljan tirionom,arjom,deneris,mladjim Starkovima(Dzon pogotovo) dok je Kejtlin predstavljena kao baba u seriji,sto me nervira..Navodno bi trebala da bude lepa,u srednjim godinama,a ne u drugoj polovini svog veka..

nije
zato su mudraci smislili jeftine
laserske printere
za ove sto ne vole ebooks...: )

uh tako sam citao, cini mi se, Lord of Chaos od Jordana i jos se gore smorio...ok..nisam koricio pa je verovatno to razlog ali...tada sma rekao da ili cu citati knjigu ili cu cekati dok ne dodjem do nje...
mislim...prokleto sam se smorio i od ukoricenih a4 formata jos iz doba studiranja :)

uh tako sam citao, cini mi se, Lord of Chaos od Jordana i jos se gore smorio...ok..nisam koricio pa je verovatno to razlog ali...tada sma rekao da ili cu citati knjigu ili cu cekati dok ne dodjem do nje...
mislim...prokleto sam se smorio i od ukoricenih a4 formata jos iz doba studiranja :)

ma kapiram ja to
mada, ruku na srce, odavno kupujem samo knjige koje zelim imati
a ovo...prolazno citam na telefonu ili padu...
ima super aplikacija za citanje, a osvjetljenje se odlicno podesi i milina...
e, sad ako mi se bas svidi, cekiram pa kupim : )

Back