George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Serija mi se generalno nije dopala, i pokvarila mi je utisak o ovom serijalu.
Mnogi likovi odudaraju od onoga kakvim sam ih ja zamisljao, npr Baristan Selmi bi valjda trebalo da ima dugu sedu kosu i dugu bradu, Dzejmija bi bolje bilo da je glumeo Bred Pit (mada bi to bilo nemoguce s obzirom na budzet, Renli i ne izgleda bas snazno kao Robert u mladjim danima, kako je opisano u serijalu, a ima i dosta scena koje su nepotrebne, npr kad Maloprstic uci onu crvenokosu kurvu kako da se je.be, mislim da toga nema u knjizi, kao ni scene u kojoj Sem i Dzon diskutuju o ribama.
Nadam se da ce 2. serijal biti bolji, ne kapiram zasto je Martin uopste dozvolio da HBO snima jednu ovakvu seriju. :D

Mnogi likovi odudaraju od onoga kakvim sam ih ja zamisljao, npr Baristan Selmi bi valjda trebalo da ima dugu sedu kosu i dugu bradu, Dzejmija bi bolje bilo da je glumeo Bred Pit (mada bi to bilo nemoguce s obzirom na budzet, Renli i ne izgleda bas snazno kao Robert u mladjim danima, kako je opisano u serijalu, a ima i dosta scena koje su nepotrebne, npr kad Maloprstic uci onu crvenokosu kurvu kako da se je.be, mislim da toga nema u knjizi, kao ni scene u kojoj Sem i Dzon diskutuju o ribama.
Nadam se da ce 2. serijal biti bolji, ne kapiram zasto je Martin uopste dozvolio da HBO snima jednu ovakvu seriju. :D
Martin ne samo da je dozvolio, nego je i savetnik na svim epizodama, a jednu je kompletnu sam napisao. I sve sto pisci napisu prvo prodje negovo odobrenje. Martin je nekada pisao za televiziju koja i inace ima puno poteskoca u adaptaciji knjiga. Ne moze se sve preneti na TV i nesto se mora izbaciti, nesto dodati, da bi serija imala smisla kao samostalna celina.

Селми носи браду тек након што га избаце из гарде, да се маскира док штити Денерис.
Да.
Имајући у виду колики је утицај дебелог на саму серију рекао бих да је ово његова визија, оваква каква је. Верујем да би свако од нас направио или поправио различите ствари.

^ Apsolutno. :ok:
Lepota knjiga je sto svako zamislja stvari kako se njemu svidja, koristeci "najmocniju graficku karticu na svetu-ljudski mozak" (sto bi reko dr Sheldon Cooper :lol:), a u seriji ili filmu ti neko servira svoju virziju koja je pride ogranicena raznim prakticnim faktorima, budzetom, izborom dostupnih glumaca i lokacija itd. Cak i ako je to sam pisac originalnog dela.

Poslednja izmena:

Eh sad...tesko da bi od 100 ljudi koji su citali knjigu nasli dvoje koji imaju istu viziju kako neke stvari i likovi zaista treba da izgledaju....A za Breda Pita...ma daj stvarno :))...Bolje je za ovakve serije uzimati relativno nepoznate glumce (pod uslovom da su dobri glumci naravno)...Meni se na primer nije u startu svidela glumica koja timaci Kejtlin Stark, al zena RAZVALI sa glumom...
A generalno mislim da je besmisleno insistirati da sve bas mora biti prepisano iz knjige kao da je sveto pismo...Vaznije je da je serija kao serija dobra, uz naravno postovanje glavnog toka radnje

Na kraju krajeva, svima bi trebalo da bude jasno da je serija za Martina samo "teaser" da navuce vecu publiku za knjige. I uzgred, cini mi se da mu je tej plan potpuno uspeo. Gomila ljudi koji su gledali seriju sada uzima da cita knjige, ili prvi put ili ponovo. Evo ja uzeo po 3. put da citam, i jos uvek su mi prokleto zanimljive. :D

Na kraju krajeva, svima bi trebalo da bude jasno da je serija za Martina samo "teaser" da navuce vecu publiku za knjige. I uzgred, cini mi se da mu je tej plan potpuno uspeo. Gomila ljudi koji su gledali seriju sada uzima da cita knjige, ili prvi put ili ponovo. Evo ja uzeo po 3. put da citam, i jos uvek su mi prokleto zanimljive. :D

Ja ne bih mogao nakon serije da citam GOT, jednostavno bi bilo smorno jer bih znao radnju unapred. Tako je bilo i sa LOTR, prvo sam odgledao film, pa posle me i mrzelo da zapocinjem sa citanjem. Mada sam ja prvo procitao knjigu, ali i to je lose jer mi je serija pokvarila utisak o ovom delu, kao i vecini ljudi :P

Ja ne bih mogao nakon serije da citam GOT, jednostavno bi bilo smorno jer bih znao radnju unapred. Tako je bilo i sa LOTR, prvo sam odgledao film, pa posle me i mrzelo da zapocinjem sa citanjem. Mada sam ja prvo procitao knjigu, ali i to je lose jer mi je serija pokvarila utisak o ovom delu, kao i vecini ljudi :P

Lotr filmovi su najgora ekranizacija neke knjige svih vremena. Najgore od svega je sto je Dzekson umislio da je bolji pisac od Tolkina pa je poceo sam da izmislja neke nepostojece scene i delove i tako se sprdao sa Tolkinom. Poslednji deo je jedan od 3 filma koja sam gledao u zivotu gde sam hteo da izadjem iz bioskopa za vreme projekcije.

Evo lista PoVova:D....Njemci dobili greškom knjigu prije roka...Nadam se da će neki dobri Švabo skenirati knjigu:)

Varamyr Sixskins = 1 (prologue)
Tyrion = 12
Daenerys = 10
Jon = 13
Bran = 3
Quentyn Martell = 4
Davos = 4
Theon = 7
Jon Connington = 2
Asha = 3
Melissandre = 1
Areo Hotah = 1
Arya = 2
Jaime = 1
Cersei = 2
Barristan Selmy = 4
Victarion = 1
Kevan Lannister = 1 (epilogue)

Lotr filmovi su najgora ekranizacija neke knjige svih vremena. Najgore od svega je sto je Dzekson umislio da je bolji pisac od Tolkina pa je poceo sam da izmislja neke nepostojece scene i delove i tako se sprdao sa Tolkinom. Poslednji deo je jedan od 3 filma koja sam gledao u zivotu gde sam hteo da izadjem iz bioskopa za vreme projekcije.

Mislim da mnogo njih ne deli tvoje mišljenje sto se tiče LOTR-a,ali dobro svako ima svoje mišljenje,npr. ja suprotno od tebe mislim da su LOTR filmovi zapravo najbolja ekranizacija neke knjige.Mozda bi mogao da nam navedeš neku bolju :)
A što se tiče Igre prestola,sve u svemu serija nije loša s obzirom na budžet,najjednostavnije rečeno.Plesu po meni fali nekoliko poglavlja sa Džejmijem i Arjom.Ali videćemo.ZIMA DOLAZI :)

Mislim da mnogo njih ne deli tvoje mišljenje sto se tiče LOTR-a,ali dobro svako ima svoje mišljenje,npr. ja suprotno od tebe mislim da su LOTR filmovi zapravo najbolja ekranizacija neke knjige.Mozda bi mogao da nam navedeš neku bolju :)
A što se tiče Igre prestola,sve u svemu serija nije loša s obzirom na budžet,najjednostavnije rečeno.Plesu po meni fali nekoliko poglavlja sa Džejmijem i Arjom.Ali videćemo.ZIMA DOLAZI :)

Ako je ova najlosija onda je bilo koja druga bolja. Filmovi se svidjaju iskljucivo onima koji nisu citali Lotr.

Ako je ova najlosija onda je bilo koja druga bolja. Filmovi se svidjaju iskljucivo onima koji nisu citali Lotr.

Ako je ovo najbolja onda ne postoji bolja,mozemo i tako :D
Ali dobro, rekoh,svako ima svoje misljenje.
Čitao sam knjige nekoliko puta i mislim da su veoma zahtjevne,pa su neki delovi izbačeni ili izmenjeni.(I mislim da se to moze zanemariti)
Nadam se da Džekson neće zakazati sa Hobit filmovima.

Back