George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Мислим да је позитивно за цели пројекат да је сам Мартин дугогодишњи сценариста те да очигледно има осећаја за визуелност игране серије.
Додао бих да ми се чини и да је цели серијал и његова форма као књижевног дела (довољно је поменути начин нарације - по ликовима) као створена за игране програме било филм било серију.

И мени се допало, мислим да ће делови о зиду и Ноћној стражи бити убедљиво најбољи.

Највеће разочарење - место где Џејми и Серсеи воде љубав, лакше би им било да су отишли у подрум.

Мислим да ће серију носити Ноћна стража и прича о зими која долази, а и Ајра ми се изузетно допала.
Једва чекам да видим како ће се улога језовука развијати у серији.
Мени лично глумац који игра Џофрија одише злом, ххехе.
некако ми је и тирион мало одбојан али надам се да ће у наставку доћи све на своје место.

Мислим да ће серију носити Ноћна стража и прича о зими која долази, а и Ајра ми се изузетно допала.
Једва чекам да видим како ће се улога језовука развијати у серији.
Мени лично глумац који игра Џофрија одише злом, ххехе.
некако ми је и тирион мало одбојан али надам се да ће у наставку доћи све на своје место.

Pa Noćna straza,prvenstveno Džon Snežni,predpostavljam da će veliku ulogu da ima i Deneris sa svojim Zmajevima i ogromnom vojskom koju prikuplja.
Za Tiriona,mislim,nisu mogli naću boljeg glumca,za Edarda i Roberta takodje.
Martin kada je pisao,moguće da je zamišljao njih. :)
Džejmi je totalno razočaranje,po meni njegovoj ulozi bi odgaovarao jedino Bred Pit.
Očigledno da je tu falilo kinte,jer veći deo novca je uložen u 3 glumca,kako bi se probio led.

Poslednja izmena:
Covece, koliko je iscekivana serija, vec ima da se skine i to dvdrip :) kao i gomila prevoda, i srpski i hrvatski :) Meni se dopada, samo me je malo razocaralo sto jezovuci uopste nemaju tako bitnu ulogu kao u knjizi. Kapiram da im je tesko to da snime, ali ipak... :( Tirion mi je super, samo sto sam ga ja uvek zamisljala mnogo groznije, a Sersei...hmmm...sta znam, nekako mi ne deluje da ova glumica moze da iznese tu ulogu, nije mi ubedljiva... Ali su mi Viseris i Deni zato odlicni. Svidja mi se i sto je scenografija i kostimografija nekako realisticna, nije sve sjajno i zlatno... I samo jos nesto, mozda se ja ne secam dobro, ali zar magistar Ilirio nije debeo?

Jeste, i to bas debeo, ali ocito prethodno odabrani glumac nije mogao da odradi - e to je bio pravi Ilirio Mopatis.
Po meni scena na gozbi razgovaraju Kejtlin i Sersei pokazuje da je glumica usla u ulogu, sve one primedbe i pohvale su odlicna slika Martinove Sersei.
Valjalo bi da sacekamo ceo opus ove prve sezone pa cemo onda videti kako jezovuci glume. Po onom dokumentarcu o seriji, jezovucima se daje dosta prostora.

mali dzofri je pun pogodak...iz njega stvarno kulja zloba :D
deneris je mozda matorija nego sto sam ocekivao (ali da je mladja ne bi bilo onih scena :D)...
dzejmi lanister je promasaj...on je valjda trebalo da bude neki bred pit, seksi, privlacan...a i sersei je trebalo da bude malo...hm...lepsa...zamiljsao sam je kao 'zlu' monuku beluci u blondy varijanti...
samo jos da se naviknem na tiriona...

Тај утисак о Џејмију је готово генералан код свих мојих другара поштоваоца, а ја мислим супротно - на страну изглед - мислим да му је понашање тј. глума пун погодак.

Тај утисак о Џејмију је готово генералан код свих мојих другара поштоваоца, а ја мислим супротно - на страну изглед - мислим да му је понашање тј. глума пун погодак.

ne pricamo o glumi i ponasanju vec o samoj pojavi...nikolaj koster valdau nikako ne moze da ponese dzejmijev lik...moze da bude talenat poput al pacina, hopkinsa, de nira...ok..ovima bih oprostio neodgovarajucu pojavu ali ovom liku ne mogu :mrgreen:

Мислим да не смеш изгубити из вида даљи развој Џејмија Ланистера, нарочито после сусрета са Лакрдијашима :D и боравка у тамници. Мислим да ће се тада показати да је Николај прави избор.

То не би био лош избор бар појавно, али нисам сигуран да би он могао да изнесе драмску тежину лика. Он може бити Краљеубица али да ли може бити и Златна рука Краљевске гарде?

Мислим да не смеш изгубити из вида даљи развој Џејмија Ланистера, нарочито после сусрета са Лакрдијашима :D и боравка у тамници. Мислим да ће се тада показати да је Николај прави избор.

pa...posle tamnce bi trebalo da se 'vidi' razlika...a..nesto se nece videti zato sto bi dzejmi prvo trebalo da dominira pojavom (kao npr bred pit u troji) - a to ovde nije slucaj...
ne znam koji glumac ce nositi seriju posle neda starka...

Тачно, мислим да је то питање на које сви траже одговор јер већина гледалаца, наравно није прочитала књигу, види Едарда као главног лика.
Лично верујем да ће Мартин то на неки волшебан начин да осмисли - мој пик је Снежни а и Тирион, бар у Вестеросу. Искуство са Мартином нас учи да очекујемо не очекивано.:D

Не знам да ли си гледао серију Џон Амстердам, ако се не варам, Николај има изванредну моћ трансформације.
Можеш ли замислити да Бред Пита заробе :mrgreen:, ма он би посекао све лакрдијаше на челу са Кибурном.

Тачно, мислим да је то питање на које сви траже одговор јер већина гледалаца, наравно није прочитала књигу, види Едарда као главног лика.

martin nas je sve zeznuo u pocetku :mrgreen:

Лично верујем да ће Мартин то на неки волшебан начин да осмисли - мој пик је Снежни а и Тирион, бар у Вестеросу. Искуство са Мартином нас учи да очекујемо не очекивано.:D

ne znam za martinove namere ali posle starka mi je jedino tirion iskristalizovan kao lik i delovi sa njim su me odrzavali da iscitam...mislim da se martin malo pogubio u ubijanju svojih hm...nosioca delova serijala...

Не знам да ли си гледао серију Џон Амстердам, ако се не варам, Николај има изванредну моћ трансформације.
Можеш ли замислити да Бред Пита заробе :mrgreen:, ма он би посекао све лакрдијаше на челу са Кибурном.

pa...ja sam b. pita zgotivio posle 12 majmuna i kalifornije a i bio je odlican u fight club-u...nije on samo lepuskasta i zgodna pojava...zna i da odglumi...

u svakom slucaju - nikolaj ne odgovara mom vidjenju dzejmija. jesam subjektivan ali..dozivljaji epske fantastike i jesu takvi...sto se tice transformacije..ako je ovo najbolje sto moze da postigne kao dzejmi (dok je 'sijao')...slabo mu ide :mrgreen:

Jeste, i to bas debeo, ali ocito prethodno odabrani glumac nije mogao da odradi - e to je bio pravi Ilirio Mopatis.
Po meni scena na gozbi razgovaraju Kejtlin i Sersei pokazuje da je glumica usla u ulogu, sve one primedbe i pohvale su odlicna slika Martinove Sersei.
Valjalo bi da sacekamo ceo opus ove prve sezone pa cemo onda videti kako jezovuci glume. Po onom dokumentarcu o seriji, jezovucima se daje dosta prostora.

ne znam, meni Sersei nekako deluje vise tuzna i zamisljena, nego da besni u sebi... Dzejmi mi je odlican, mislim da ce nas tek iznenaditi... A dzofri...hmmm...jeste zloban, odmah se to vidi, ali mi nije dovoljno lep, nije dovoljno "zlatan" decak... Mislim da su mnogo omasili sa Lanisterima, jer je u knjizi mnogo naglasena njihova fizicka lepota koja je svima vidljiva i nasuprot njoj, unutrasnja grozota, koju pokazuju kroz situacije. Jedino za Tiriona je obrnuto, ali na tim kontrastima se zasnivaju likovi Lanistera.Auf ala sam ga objasnila :)

Слажем се да је епска фантастика и њено поимање крајње субјективно што је бар за мене супер, тако да би било невероватно да свако од нас има исти доживљај свега.
А Бред Пит је одличан глумац, само тешко да би он снимао Тв серије, хехе његова плата је трећина буџета Игре престола.
Али узмимо да је одабран Бред Пит, ко би онда могао да буде Серсеи? Плавокоса Анђелина :)?

Слажем се да је епска фантастика и њено поимање крајње субјективно што је бар за мене супер, тако да би било невероватно да свако од нас има исти доживљај свега.
А Бред Пит је одличан глумац, само тешко да би он снимао Тв серије, хехе његова плата је трећина буџета Игре престола.
Али узмимо да је одабран Бред Пит, ко би онда могао да буде Серсеи? Плавокоса Анђелина :)?

andjelina? ne bas......ona je previse...nafurana...oduzmes joj usne i sta ostane? nema sta da pući... plavokosa monika beluci bi bila savrsena (ok...jeste malo zgazila u godine ali njoj bih sve oprostio...:mrgreen:)
andjelina moze da odglumi zlobu i sersei ali nema tu vrstu lepote koju sam ja npr zamisljao kod sersei...

i ne kazem ja da je bred pit jedini mogao da 'odradi' dzejmija ali...nikolaj mi jednostavno nije za to...nebitno...bolje i nikolaj nego da seriju nisu ni poceli da snimaju...:lol:

Back