George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

E, da, uzgred, jl zna neko gde mogu da skinem sa neta engleske verzije prva 4 dela? Ja trazio ali nigde nema. Jel moguce da sam toliki duduk pa ne znam gde da trazim ili stvarno nema.

Probaj na projectw.org i katz.cd (guglaj ovo dvoje i izacice ti linkovi) ili preko MirCa na Undernetu kanal bookz, ja bih odande skinuo da skidam pirateriju i krsim zakon, i onda bih imao knjige na Engleskom na kompu. Ali ja postujem zakon i ne radim takve stvari. :mrgreen:

Gdin Martin je postovao na svom blogu novi update o napretku u vezi Plesa, i optimističan je. :super:

----> http://grrm.livejournal.com/

Kaže upravo je prešao 1100 stranu scenarija prevedeno na strane knjige to znači negde grubo oko 730 strana s obzirom da se 1,5 strana scenarija računa kao jedna strana u knjizi. Kaže da je sada po dužini Ples nadmašio Igru prestola i Gozbu za vrane ali se nada da će ga završiti pre nego što nadmaši Oluju mačeva odnosno 1521 stranu scenarija. Naveo je da i pored ovih 1100 strana ima još dosta toga napisanog ali je sve isfragmentirano i još uvek u izradi... Takođe, rekao je da je završio još jedno Džonovo poglavlje i da će još malo "ostati" na Zidu a možda svrati i do Zimovrela. :mrgreen:Mirski čvor će prema njemu još malo morati da sačeka... Ali, doćiće i on na red.

Bože, hvala ti što je dobro raspoložen... :super: :mrgreen:

Mislim da je Deni prema nekim teorijama sa Fan foruma bila na prvom mestu sa 12 poglavlja, a Džon na drugom sa oko 9 svojih POV poglavlja. Nakon njega usledio je Tirion sa 5 ili 6, pa svi ostali sa u proseku po 4 poglavlja ili 3. Vodeći protagonisti Plesa su u svakom slučaju bili Deni i Džon. ;)

Naravno, i ja bih to uradio, ali i pored toga što fluentno govorim i čitam Engleski, i znam odakle da skinem kad izađe, i mogu da čitam sa kompjutera, nikada to ne bih uradio jer ja poštujem zakon. :mrgreen: Ko zna ko ovo sve čita, znači da ponovim ja knjigu neću nezakonito skinuti. To što ću znati celu knjigu napamet je zato što... :think: Pa zato što ću čitati utiske sa Fan foruma. :hahaha: :mrgreen:

Naravno, i ja bih to uradio, ali i pored toga što fluentno govorim i čitam Engleski, i znam odakle da skinem kad izađe, i mogu da čitam sa kompjutera, nikada to ne bih uradio jer ja poštujem zakon. :mrgreen: Ko zna ko ovo sve čita, znači da ponovim ja knjigu neću nezakonito skinuti. To što ću znati celu knjigu napamet je zato što... :think: Pa zato što ću čitati utiske sa Fan foruma. :hahaha: :mrgreen:
A ja mislio da je u pitanju neki Fan made projekat, koji sasvim slucajno mnogo lici na knjigu :D Uostalom otkud da zanam sta je dok ne pogledam ;)

Opa znaci tako...
skoro kraj knjige, a cuo sam negde da ce se zavrsiti do 29 oktobra.
Tako da ce kod nas tek izaci u januaru i to ako se prevodioci
bas potrude...;):D:D:D

Kraj će uskoro, ali ne tako skoro kao što je to kraj oktobra. Ja se nadam, a uvek sam optimistilčan do granica ludila, negde oko Nove godine. :mrgreen: Inače, i da je završi sada ne bi mogla da izađe u narednih šset meseci u Americi na Engleskom jer toliko otprilike traje uređivanje knjige ove veličine kad se preda rukopis a kamoli još i naš prevod. Realnija je procena da ćeš čitati Ples na Srpskom negde u januaru 2011. godine, a upamti da sam ja optimista. :mrgreen:

Mislim, i verovatno sam to i ovde već napisao, da mu je ovaj deo bio i jeste najkritičniji i najteži za pisanje. Naime, u ovom delu dolazi do konačnog usmeravanja priče i vezivanju i raspletu priče pojedinih likova. Tako da mislim da će mu 6 i 7 deo biti mnogo lakše napisati. Svi smo svesni činjenice da je počeo previše novih POV da ubacuje i sam Martin je jednom prilikom izjavio da je preterao u tom pogledu i da će morati da "skreše" određene likove. Sad da li to znači da na primer Sersei neće više imati svoj POV ali će ostati živa, ili to znači da će da .... Znate već šta, ne znam. :mrgreen: Ostaje nam da čitamo i saznamo. :)

Back