George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Neke uloge su vec podeljene, prema mojim saznanjima. Npr: Edarda Starka bi trebao da glumi Sean Bean. Nisam siguran za ostale uloge, ali mislim da ce Tiriona da igra Peter Dinklage.

Imas gotovo sve to na Martinovom blogu. Da Sean Bean ce glumeti Neda i mislim da je kao rodjen za tu ulogu. Inace, za one koji ne znaju o kojem je glumcu rec, igrao je Boromira u Gospodaru prstenova. :))))

Martinov NE blog - Vishe informacija o Kastingu - http://grrm.livejournal.com/

Inace, juce je bio Martinov 61 rodjendan, mislim bar da je 61, :think: Tako da ja mu zelim da pozivi josh toliko ali da knjigu odnosno serijal zavrsi mnoooooooogoooooooooo ranije. :mrgreen:

Ja iskreno sumnjam da ce film biti iole dobar u poredjenju sa knjigom... :think:

A sto se Martina tice, izludeo me je covek, definitivno.
Bude li umro pre nego sto zavrsi knjige, ubicu se. :confused:

Nista ne moze da bude bolje od pisane reci. A nadam se da ce serija zaziveti i ispuniti "ocekivanja". Da bude josh bolja od Rima recimo. :mrgreen:

Sve nas je izludeo, nisi jedina. :)

boromir?
mislim sean bean...ne znam...nisam tako zamisljala Neda... XD valjda ce ga dobro odglumiti!!

Ja mislim da su izabrali pravog glumca za tu ulogu. Videces. Sto kaze Lovac verovatno su ga unajmili prilicno jeftino jer posle Gospodara nista posebno nije snimio. Ali, to ne umanjuje njegove glumacke kvalitete. :))))

evo link za trejler .) ako vec nema

Hm, to bas i nije trejler za ASoIaF, nego odlomci iz raznoraznih filmova koji su tako uredjeni da deluju kao trejler, i ima ih gomila na youtube-u..

Da, Fanmade. Dobro je odradjen Trejler, i da, ima ih vishe. :mrgreen:

:dash:
Da li je on bar poceo da pise Dance?

Pise ga od 2000 odnosno 2005. Naime knjiga je podeljena 2005 godine i izbaceno je pola likova koji su prebaceni u Dance a druga polovina je izasla u sklopu Gozbe. Tada je Martin rekao da je dotad napisao vec pola Plesa. Ali, uvek ima ono ali... :mrgreen: Kako sada stvari stoje, Martin je u svom blogu vishe puta navodio da ima problema da zavrsi odredjene POV odnosno poglavlja nekih likova. (Mirski cvor na primer, koji ima veze sa Deni, Tirionom, Mestrom Marvinom, Viktarionom, Kventinom, itd.) Takodje, non stop putuje na Konove, izdaje i uredjuje Wild Cards Serijal, napisao je nekoliko drugih knjiga zajedno sa nekim autorima, ucestvuje simultativno u nekoliko projekata vezanih za komercijalizaciju i izradu suvenira PLIVA kao supervizor... Dosta toga radi. Samo knjigu izbegava kao kugu. :mrgreen: Naveo je u svom blogu nedavno da je zavrsio POV lika od dva poglavlja i da mu to ostavlja josh 38 POV odnosno likova ili poglavlja da sredi. :mrgreen: :PPPPP Ja vishe ne znam sta da mu verujem, da je neozbiljan, jeste. Da je neodgovoran, jeste, ali zato pishe fenomenalno pa mu sve ovo oprastam. I nadam se da ce uskoro zavrsiti knjigu. Takodje, uzeo je ucesce u snimanju i reziranju ove nove PLIV serije. :mrgreen: U novembru ponovo putuje u Irsku. :roll: Smiluj nam se Boze, da zavrsi josh neka poglavlja do tada. :mrgreen: :p:p:p

Moram da priznam da nisam nesto odusevljen. Ajde ovi stariji jos i nekako. Ali ovi mladji - Arya, Sansa, Jon, Deni... Tamzin vec vidim kao pogresan izbor, Jon takodje, Sansa mozda prodje, a Arya - tu ako promase, bolje i da ne prave seriju...

slazem se

mada npr, ni ovo nije 100% lose, ali HBO bi bankrotirao...verovatno

naravno, ima promasaja...ali jako zanimljiv izbor je u svakom slucaju...

slazem se

mada npr, ni ovo nije 100% lose, ali HBO bi bankrotirao...verovatno

naravno, ima promasaja...ali jako zanimljiv izbor je u svakom slucaju...

A joj Starbakica. :hahaha:

Dobro malo su preterali. Ali ima tu nekih dobrih momenata. Recimo Ed - i ja sam razmishljao o Gerard Butleru, a setio sam se i Femke ali u drugoj ulozi.... Dobar izbor Joffreya...;)

U principu mislim da mogu da skupe dobru ekipu odraslih, ali deca su veliki problem. Ili su Dizni ili Hari Poter pa su preskupi ili nisu ni jedno ni drugo ali su AnnaSophia Robb pa su opet preskupi. AnnaSophia bi bila idealna Arya, ali sad je vec suvise stara da bi je glumila tako da i to treba pogoditi.

Necemo znati za mnoge glumce da li su bili pravi "izbor" dok se ne "pokazu" u seriji. A ovo je ipak HBO produkcija tako da tesko da mogu sve da use.ru. Mozda i ne poklope bas sve glumce 100 posto, ali 70 odsto hoce. :mrgreen:

Inace, imam neki opasan osecaj da ce ova serija napraviti VEEEEEEELIIIIIIIIKIIIIIIIIIII BUUUUUUUUUUUUUUUUUM!!! :super: :super: Ali, ono BASH! :mrgreen:

A joj Starbakica. :hahaha:

Dobro malo su preterali. Ali ima tu nekih dobrih momenata. Recimo Ed - i ja sam razmishljao o Gerard Butleru, a setio sam se i Femke ali u drugoj ulozi.... Dobar izbor Joffreya...;)

U principu mislim da mogu da skupe dobru ekipu odraslih, ali deca su veliki problem. Ili su Dizni ili Hari Poter pa su preskupi ili nisu ni jedno ni drugo ali su AnnaSophia Robb pa su opet preskupi. AnnaSophia bi bila idealna Arya, ali sad je vec suvise stara da bi je glumila tako da i to treba pogoditi.

da da, mislim da su deca ovde bolje pogodjena...mada za aryu ga pretera, ono chedoviste izgleda mnogo mlado...
a nikol kidman za cercei, pa znaci, nikad...!!!
a catelin mi je mnogo mlada na HBO izboru, i bolji izbor mi je od ovog divljaka, i tako...
bas ima o cemu da se diskutuje...

ako urade bar 70% efektno kao sto je u knjizi, vec ce biti BOOM... :mrgreen:

Ma samo da oni izaberu glumce vec jednom i da krenu da snimaju. Mozda ce to malo da pokrene Martina da zavrsi serijal.

Nadajmo se. :mrgreen: Ma ja mislim da kada izda Ples, sve ce lakse da ide. Smatram da mu je ovo bila dosad jedna od najtezih i najobimnijih knjiga u serijalu. Mora da u 6 knjizi pobije bar trecinu likova pa da ima manje da pise. :mrgreen: Recimo nek rokne sve Grejdzoje, osim Viktariona. Semvela nek ubije, onda recimo Sansu, pa Stanisa i Davosa. Uglavnom, likove bez kojih prica moze kvalitetno da se nastavi. :mrgreen: A da budu u pitanju POV. :)))) :PPPP

ja se trudim da ne citam to sto on napise u najavama...
u pocetku (a vidim i dalje je tako) je bilo bas mnogo najava, i idi-mi-dodji-mi stvari, i koliko vidim od reakcija ovde, jos uvek je tako.
jedina novost je to za seriju...iako sam u pocetku bila skeptik (i jos uvek samo ali manje), jer postoji mogucnost da to ne lici ni na sta...

bilo bi mi zao da se lik proda...ukratko...

Back