George R. R. Martin-Pesma Leda i Vatre

Postoji i teorija da je majka Ned Starka ziva na Skagosu, i da ce se vratiti sa ser Davosom i malim Rikonom u odlucnom trenutku da ujedini ceo sever protiv Boltonovih i njihovih satrapa, kao sto su Karstarkovi.

Menderli je kljucan u celoj igri, jer ima najvise vojnika i najveci grad, a on je na strani Stanisa i Rikona.

Vidjecemo.

Први пут чујем за то,мада не би било лоше.А ово за Мендерлија и ја мислим,мада не знам како би се Старкови договорили са Станисом.

Први пут чујем за то,мада не би било лоше.А ово за Мендерлија и ја мислим,мада не знам како би се Старкови договорили са Станисом.

Pa, s obzirom na to da su skoro pa izumrli (ostali su jos samo Rikon i Sansa, za Ariju cisto sumnjam da ce se vratiti u Westeros, svakako ne normalna, a Bran je invalid a uz to mislim da ce imati sudbinu Trooke Vrane), mislim da bi Starkovi bili presrecni da posle rata opet budu gospodari Winterfella i Wardeni Severa, a i vecina kuca na Severu bi bila srecna sa takvim poretkom, jer je odlicno funkcionisao hiljadama godina, a i Ned i Rob su vecini ostali u dragom secanju. A Stanisu bi to odgovaralo jer je Rikon dete i ne bi imao problema na Severu.

E da, takodje ima jos jedna teorija koja mi se svidja, a to je da je Bran the Builder, prvi Stark, tvorac Zida i Winterfella, nekako povezano krv Starkovih i Winterfell. Zato ona recenica koju su stalno ponavaljali Ned i Rob "There must always be a Stark in Winterfell" mozda nije samo prazna prica, nego mozda ima i neku magijsku pozadinu.

U prilog ovome ide tvrdnja da otkad u Winterfellu stoluju Boltonovi, cela ta regija se promenila, veju strasni snegovi koji ometaju cak i dolazak Stanisove armije. Kao da se Winterfell brani od uljeza.

E da, takodje ima jos jedna teorija koja mi se svidja, a to je da je Bran the Builder, prvi Stark, tvorac Zida i Winterfella, nekako povezano krv Starkovih i Winterfell. Zato ona recenica koju su stalno ponavaljali Ned i Rob "There must always be a Stark in Winterfell" mozda nije samo prazna prica, nego mozda ima i neku magijsku pozadinu.

U prilog ovome ide tvrdnja da otkad u Winterfellu stoluju Boltonovi, cela ta regija se promenila, veju strasni snegovi koji ometaju cak i dolazak Stanisove armije. Kao da se Winterfell brani od uljeza.

То ми се свиђа.

А Џон Снежни?Не верујем да је стварно мртав.

Dzon je kopile, on nikad nece moci da vlada bilo cime, jer cak i da ga Stanis kao kralj legalizuje i proglasi za Starka, Rikon bi opet imao prvenstvo, jer po zakonima Westerosa oni rodjeni kao legitimni imaju primat nad kasnije legalizovanim.

Osim ako se ne ispostavi da je tacna popularna teorija po kojoj su roditelji Dzona princ Regar i Lijana, koji su se vencali u tajnosti.

U tom slucaju, Dzon bi imao pravo na Iron Throne, sto bi i bilo najpostenije.

Inace mislim da Deneris ne bi trebalo ni da dolazi u Westeros.

Osvajanje gradova po Essosu joj ocito ide odlicno.

Najpametnije bi bilo da unisti robovlasnicke gradove i tamo stvori jednu humanu kraljevinu, kojoj bi mogla da doda i Dortrakije, jer ne sumnjam da ce ih zmajevi zaplasiti i impresionirati.

Essos je njen dom, u njemu je odrasla, cak joj je i Valyrian maternji jezik.

Deni jos uvek juri duhove svog ludog brata.

Mislim da u Westerosu ne bi mogla da se navikne ni na toliku travui zelenilo, kamoli na zamrsene politicke intrige o kojima nema pojma.

@Nosferatu, jako si me iznervirao sa svojom pojavom tipa "Ja sam Stanis... Ja sam Stanis..." ali jako mudro zboriš. Sviđaju mi se ovi tvoji zadnji postovi... Mada, teorija za Starkove i tu krv zvuči savršeno ali je nekako previše Deus Ex Machina, a Martin od toga beži... Ali zaista sjajno zvuči...
I nažalost, slažem se za Deni što si rekao; Bila mi je omiljeni lik ali kao da je Martin namerno usmerava baš u tom pravcu - Da osvaja samo Esos (verovatno nenamerno) i verujem da će ona izgubiti glavu po dolasku u Westeros; Ponaša se previše glupo i nepromišljeno - ako ćemo iskreno, Džora je jedini koji je usmeravao u dobrom pravcu što je i sama priznala na kraju Plesa...

Najpametnije bi bilo da unisti robovlasnicke gradove i tamo stvori jednu humanu kraljevinu, kojoj bi mogla da doda i Dortrakije, jer ne sumnjam da ce ih zmajevi zaplasiti i impresionirati.

Mislim da u Westerosu ne bi mogla da se navikne ni na toliku travui zelenilo, kamoli na zamrsene politicke intrige o kojima nema pojma.

+ za razmisljanje o severu i kuci stark , ali tesko da je Dzon stvarno kopile , ne verujem da je zavrsila njegova prica .
A Deneris super ide :roll: podlegla je pritiscima harpijinih sinova , a bog zna sta ce joj onaj kalasar na samom kraju knjige uraditi , posto se onom njenom zmaju totalno yebe za nju :lol:

@Nosferatu, jako si me iznervirao sa svojom pojavom tipa "Ja sam Stanis... Ja sam Stanis..." ali jako mudro zboriš. Sviđaju mi se ovi tvoji zadnji postovi... Mada, teorija za Starkove i tu krv zvuči savršeno ali je nekako previše Deus Ex Machina, a Martin od toga beži... Ali zaista sjajno zvuči...
I nažalost, slažem se za Deni što si rekao; Bila mi je omiljeni lik ali kao da je Martin namerno usmerava baš u tom pravcu - Da osvaja samo Esos (verovatno nenamerno) i verujem da će ona izgubiti glavu po dolasku u Westeros; Ponaša se previše glupo i nepromišljeno - ako ćemo iskreno, Džora je jedini koji je usmeravao u dobrom pravcu što je i sama priznala na kraju Plesa...

Болдовано: колико си сигуран, ипак нам се појављује Егон у петој, прилично ниоткуда.

Poslednja izmena:
+ za razmisljanje o severu i kuci stark , ali tesko da je Dzon stvarno kopile , ne verujem da je zavrsila njegova prica .
A Deneris super ide :roll: podlegla je pritiscima harpijinih sinova , a bog zna sta ce joj onaj kalasar na samom kraju knjige uraditi , posto se onom njenom zmaju totalno yebe za nju :lol:
Ne verujem da ce joj ista lose uraditi. Otkud oni znaju da se zmaju yebe za nju :D

Болдовано: колико си сигуран, ипак нам се појављује Егон у петој, прилично ниоткуда.
Mislim da nije pravi, rekla je Quaithe Deneris da se pazi laznog zmaja ili tako nesto.

I mnogo me interesuje uloga Viktariona Grejdzoja u daljoj prici.

Ја бих баш волео да дође у Вестерос са змајевима, и уништи Ланистере и њима сличне сплеткароше и да покаже онима што не верују у змајеве и магију.Мислим да би она врло лако освојила гвоздени престо(кад би се сетила да треба тамо да дође и да јој Есос уствари не треба ,иако не би било лоше да влада и тамо),мада не знам како би га задржала поред свих оних лордова.
Такође ме занима шта ће јој каласар урадити и шта ће бити са Грејџојем.:)

Pa doooobro... Recimo onda da beži od toga ali nije preterano brz...zbog kilaže predpostavljam...:D
A možda kada završim 5. knjigu mogu bolje da sudim (tačnije, sigurno kada završim knjigu mogu bolje da sudim)...

Let me get this straight -> ako Bran može da bude greenseener a oni su valjda bili vođe dece šume, zar to ne znači da će možda Bran biti kralj iza zida, odnosno da će on vladati decom iza zida, i verovatno da će voditi rat na severu protiv zaleđenih šnicli... Tako se meni čini; trebalo bi neko bolje upoznat sa tematikom da me ispravi ako grešim...

Ја бих баш волео да дође у Вестерос са змајевима, и уништи Ланистере и њима сличне сплеткароше и да покаже онима што не верују у змајеве и магију.

Ne verujem da ce Martin pribeci bilo cemu sto ima previse veze sa magijom.On vise, bar je do sad to pokazao, voli magiju bez magije. Kad nesto navracaju, a onda se to i desi al izgledao kao da nema veze sa tim vec je splet nekih dogadjaja koji su poceli da se odvijaju jos pre te vradzbine. Kao na primer kad je Melisandra bacila one pijavice u vatru i onda poginuli onaj sa gvozdenih ostrva, Rob i Dzofri al prvi bio nesrecan slucaj, a ostala 2 ubistva su vec bila isplanirana jos od ranije.
U svakom slucaju samo da Martin ovo privede kraju na pravi nacin da nesto ne zbrza mada meni lici na sf da on sve ovo zavrsi u 2 knjige. A niko da pomene Sansu i Maloprsticeve planove (kako se bese on ono stvarno zove :D ) sa njom. Sigurno ce i ona odigrati neku ulogu. Pa onda i onaj jos jedan Targarjan ili koji je vec sto je unajmio Zlatnu cetu. Davno sam citao malo sam se i ja pogubi u svim ovim dogadjajuma moracu jos jednom da prelistam pre nego sto izadje sesti deo.

Ne verujem da ce Martin pribeci bilo cemu sto ima previse veze sa magijom.On vise, bar je do sad to pokazao, voli magiju bez magije. Kad nesto navracaju, a onda se to i desi al izgledao kao da nema veze sa tim vec je splet nekih dogadjaja koji su poceli da se odvijaju jos pre te vradzbine. Kao na primer kad je Melisandra bacila one pijavice u vatru i onda poginuli onaj sa gvozdenih ostrva, Rob i Dzofri al prvi bio nesrecan slucaj, a ostala 2 ubistva su vec bila isplanirana jos od ranije.
U svakom slucaju samo da Martin ovo privede kraju na pravi nacin da nesto ne zbrza mada meni lici na sf da on sve ovo zavrsi u 2 knjige. A niko da pomene Sansu i Maloprsticeve planove (kako se bese on ono stvarno zove :D ) sa njom. Sigurno ce i ona odigrati neku ulogu. Pa onda i onaj jos jedan Targarjan ili koji je vec sto je unajmio Zlatnu cetu. Davno sam citao malo sam se i ja pogubi u svim ovim dogadjajuma moracu jos jednom da prelistam pre nego sto izadje sesti deo.
Ti si bas davno citao :lol: To sa pijavicama i melisandrom ima samo u seriji :roll: , Petir je uzeo Eyrie za sebe a Sansa je glumila njegovo kopile . Imao je vrlo vest plan za vracanje Sanse u Winterfell , ali sam i ja zaboravio detalje .
A onaj preziveli targaryen je Aegon . Tu mi se Varis pokazao kao mnogo vise od "pauka" kad je rekao : "Aegon has been trained in matters of military tactics by Jon Connington [30], arms by Rolly Duckfield, in the Faith of the Seven by Septa Lemore, and history and languages by Haldon Halfmaester.[3] [5] He was taught to read and write, and studied history, law, and poetry. He lived with fisherfolk, worked with his hands, swum in rivers, and mended nets. He learned practical things such as washing his own clothes, fishing, cooking, and binding up wounds. He was familiar with hunger, and the fear of being hunted. His education was intended to teach him that kingship was a duty, not a right"
Zadnji pasus 5. knjige .

Ima i u knjizi sigurno ovo sa pijavicama posto seriju nisam gledao. U drugom ili trecem delu nisam siguran. Ovo sa Egonom se secam to sam skoro citao kad je knjiga izasla (pre godinu dana cini mi se).
Secam se i za Varisa da je ispao mnogo vise od pauka. Onaj konington je cini mi se zaradio i neku bolistinu.

Definitivno ima pijavica i u knjigama, a Konington zaradio greyscale, mnogo zahebana i koliko sam razumeo zarazna bolest. Valjda nece napraviti i epidemiju u Vesterosu pored svih sranja sto ih cekaju...

Onda sam zaboravio pijavice :lol: Jedino gde ih se secam je kad opisuju Boltona , on voli da ih koristi . A grayscale je zarazna samo dodirom , glup covek nece da odsece sebi prste da ga ne bi drugi pitali sto mu fale :roll: Bolje da smisli neku laz nego da umre od toga . I Stanisova cerka ima istu bolestinu , samo je kod nje u hibernaciji

Let me get this straight -> ako Bran može da bude greenseener a oni su valjda bili vođe dece šume, zar to ne znači da će možda Bran biti kralj iza zida, odnosno da će on vladati decom iza zida, i verovatno da će voditi rat na severu protiv zaleđenih šnicli... Tako se meni čini; trebalo bi neko bolje upoznat sa tematikom da me ispravi ako grešim...

Отприлике да. Он је продужена рука Старих богова.
~~~
Пијавице су у другој књизи, али сви "краљеви" умиру природно (Белона Грејџоја је убио Фејслес мен).
~~~
Било би стварно добро да буде епидемија.

Poslednja izmena:
У Мартиновом стилу би било: побеђују Туђини и карају Серсеи у залеђеној Краљевој Луци.

~~~
Иначе коначно сам одгледао 6. епизоду и могу да кажем да су све бољи и бољи. Немам замерки, чак су и измишљене сцене одлично уклопљене. Поготово она са Мелисандром и Торосом и њен однос са Арјом који даје даље наговештаје и у самој књизи. Надам се да ће Џендри само да "нахрани" пијавице.
Напокон су се искобељали са радњама које сами замршавају. Одличне сцене су са Тивином и бабом Тирелком, Џејмијем и Болтоном,
А шугави Фреји су испали праве ласице.

hehe :)

Мислим да није иста болест у питању,код њих двоје,јер(сад нисам сигуран мрзи ме да проверавам) у случају Конингтона,болест је заразна и он је крије,док код Станисове ћерке(не могу да се сетим како се зове)колико се сећам није заразно и сви је сажаљевају док оне попут Конингтона прогањају и изолују.Волео бих да ми неко ко се добро сећа овог каже да ли сам у праву.

И само да питам за крај пете књиге.Колико се сећам на крају се најамници искрцавају на различитим местима у Вестеросу и освајају места где су стигли,а Егон није заједно са Конингтоном већ је негде другде са најамницима?Подсетите ме.

Back