Geografski fakultet?

Pozdrav, zanima me kako funkcioniše test na prijemnom?
Da li su pitanja po principu samo na zaokruživanje ili su po principu iz informatora (da se dopiše na crtu, da se popuni rečenica...)?

- - - - - - - - - -

I zanima me za koliko mesta se pomera rang lista nakon prozivke? Koliko ljudi odustane od smerova i ostalo?

Pozdrav, zanima me kako funkcioniše test na prijemnom?
Da li su pitanja po principu samo na zaokruživanje ili su po principu iz informatora (da se dopiše na crtu, da se popuni rečenica...)?

- - - - - - - - - -

I zanima me za koliko mesta se pomera rang lista nakon prozivke? Koliko ljudi odustane od smerova i ostalo?

Pitanja na prijemnom su ista kao u informatoru. Takodje, ne menja se ni redosled odgovora.
Sto se tice pomeranja rang liste, konkretno za proslogodisnji upis, lista za moj smer se dosta promenila. Bila sam poslednja na rang listi za budzet zeljenog smera, a upisala sam se kao cetvrta. Razlog pomeranja je, sto dosta ljudi uplati prilikom prijave vise smerova, da bi se da kazem osigurali ako ne uspeju da upisu zeljeni smer. Ne znam da li je neko odustao od upisa jer je bilo manje od 310 prijavljenih kandidata. Svi su mogli da se upisu. :)

Za 16. nisam 100% sigurna. Pod v, geofizika jer je ona naucna disciplina koja proucava fizicka svojstva Zemljine unutrasnjosti. 20. Pod g Karl Lajal jer se nije bavio hipotezama vezanim za nastanak Zemlje. :)

Blagodarim :worth:, ja sam pronašao ovaj odgovor: Geofizika proučava unutrašnju toplotu i gravitaciju zemlje dok su biogeograf. hidrografija i klimatologija nauke koje proučavaju geografske omotače zemlje.

Back