Geografski fakultet?

Iskucaću vam kasnije odgovore od 400-600, pošto odgovore od 300-400 radimo tek sutra :) Svako pitanje je po bod, nema bodovanje po pola poena, što znači ako pogrešiš i jedno slovo u zadatku ili zaboraviš da navedeš neku od stavki, ode ceo poen :)

ee jel zna neko..449,481,495? :)

449.Najdominantiniji faktori klime u Srbiji su: Geografski polozaj (sirina i duzina), reljef, raspored kopna i mora, vegetacioni pokrivac, uticaj coveka i meteoroloski procesi,
481.Najveci melioracioni sistem je hidrosistem Dunav-Tisa-Dunav, sa ukupnom duzinom kanalske mreze 929km.
495.Najveci sumski kompleksi u starovlaskoj grupi planina su na Tari, Zlataru i Goliji.

Evo ja ću. :)
505-Boroštica u Pešterskom polju, 12,5 km.
506-Stara planina, Vidlič, Ruj i Miljevska planina,
510-Velika droplja, u severnom delu Banata,
519-Uslovi geografske sredine (reljef, klimatski uslovi, izvori i vrela, rečna mreža, plodnost zemljišta, saobraćajna povezanost s lokalnim centrima i dr.) Ali ovaj proveri.
521-Primarni i sekundarni grupišu proizvodne, a tercijarni i kvartarni neproizvodne.

Ja imam posebno za pšenicu, posebno za kukuruz.
Pšenica: Srem, Banat, Bačka, Posavina, Stig, Timočka krajina, Donje Pomoravlje, Leskovačka, Niška i K i M kotlina,
Kukuruz: Srem, Banat, Bačka, Mačva, Posavina, Stig, Pomoravlje, Timočka krajina...

Back