Geografski fakultet?

Pa nije u tom pravougaoniku nego dole u tekstu gde se isto pominje lepenski vir:(
Videla sam da mislis na Etnu hehe:D
468.Ja sam nasla nesto posle prvog svetskog rata,pa i ti meni napisi kako si ti stavila.
421.800-1400m
332.jeste
448.Ja sam tu stavila Kostolacki jer on jedini ima jednu termoelektranu,a u jednini je napisano,ovi ostali imaju vise:confused:

390,523,524?

....to za Kostolac znam...i ja sam prvo to pomislila ,ali sam napisala kolubarski zato sto sam na netu nasla da je on ima NAJVECI kop lignita....pa sam se zbunila...ima toliko retardiranih pitanja :rtfm:....
za 468...i ja sam prvo napisala posle prvog sv rata...ali je linija tako mala kao da treba da se napise neka godina...a u tekstu se hiljadu puta ponovi-ZA RAZVOJ TURIZMA JE VEOMA ZNACAJNO-..tako da...nem pojma...:eek:...
390-meni je sve Vojvodina
523- 300.000
524-100.000
380-1-2?

Pa za ove basene u knjizi pise "najveci baseni lignita su"nisu ni jedan konkretno izdvojili kao najveci,ja sam ipak za kostolacki,ali ti pisi koji ti mislis da treba:D
468.ovo za prvi svetski rat je jedini mesto gde se bas pominje razvoj,za ove ostale se to ne pominje,pa sad.....ne znam:confused:
U 390 je meni pod 2) srbija,a za 1) i 3) vojvodina
380.grckoj
381.jadranskom primorju
382.u unutrasnjosti balkanskog poluostrva

Koliko je tebi ispao rezultat u 224?

...i meni je ispalo 1.190 miliona......:)
...je l' 520 i 521 isti odgovor-18 vek posle Turaka?
...e da...odgovor na 245 pitanje ti je na 91 stranici u knjizi za drugu godinu...nasla sam-i ovo se tacno uklapa....
p.s...srecno sutra.....:)....!!!!...

Poslednja izmena:
Hey ljudi, voleo bi da postanem turisticki vodic, pa da li je bolje da upisem geografski fakultet ili visu turisticku??? :\
Колико сам ја упозната за туристичког водича се завршава посебан курс након кога се полаже испит.
Са географским факултетом добијаш звање туризмолога, а са вишом туристичком економисте туризма.

Hey ljudi, voleo bi da postanem turisticki vodic, pa da li je bolje da upisem geografski fakultet ili visu turisticku??? :\

Pa bolje visu turisticku.Sa geogr.fakultetom dobijas diplomu dipl.geografa.
Ali iskreno receno najbolje odaberi neku drugu profesiju,u turizmu para nema.
Ovo ti kazem kao neko ko je zavrsio geografski fakultet a radio i u turizmu.

Pa bolje visu turisticku.Sa geogr.fakultetom dobijas diplomu dipl.geografa.
Ali iskreno receno najbolje odaberi neku drugu profesiju,u turizmu para nema.
Ovo ti kazem kao neko ko je zavrsio geografski fakultet a radio i u turizmu.

Bas sam gledala koji se obrazovni profili u oblasti turizma najvise traze i turisticki vodic se gotovo nigde ne spominje. Uglavnom su to kuvari i konobari. Ali, ako se malo bolje pogleda, danas nista nije sigurno, nijedan fakultet nam ne garantuje sigurnost zaposljavanja nakon zavrsetka.
Posto ove godine zavrsavam srednju, a planiram da upisem turizam, ili bar nesto sto je u toj oblasti, zanima me koji je smer najbolji, odnosno gde je ponuda poslodavaca veca.
Ako neko moze da mi kaze par smerova, pa da ih pretrazim. Hvala unapred!

Za dobijanje licence turistickog vodica treba da se prijavis na konkurs koji izlazi svake godine pri Ministarstvu ekonomije, polozis nekoliko ispita, odradis praktican deo i mozes da radis kao turisticki vodic. Za to je dovoljna i samo cetvorogodisnja srednja skola.
Ako bas zelis i fakultet da zavrsis onda je na tebi da oducis koji ces. Ali treba da znas da ti nijedan od njih nece dati diplomu turistickog vodica. Mada, svakako je bolje danas imati i neko visoko obrazovanje pa ti preporucujem da pored tog kursa za vodice ipak upises nesto ;)

Zanima me sta se polaze za prijemni za turizmologiju, tj. odakle se uci? Iz kojih knjiga? Negde sam cula da se uci iz geografije za 1. 2. 3. godinu gimnazije...
Da li je prijemni mnogo tezak i kakva je konkurencija? Ja inace idem u turisticku, pa to ne bi trebalo da mi predstavlja toliki problem, ali opet... :S

Back