Geografski fakultet?

539: glavne proizvodne i uslužne funkcije: industrija, saobraćaj, uprava, trgovina, finansije, školstvo, zdravstvo i kultura.

jel može neko meni da pomogne oko 322? ja mislim da ima 7 rešenja (ako ne računamo rusiju), a dato je samo 6 praznina...

da li sam u pravu da su u 367 i 368 pitanju svi odgovori DA?

322.francuska,italija,hrvatska ,srbija,bosna i hercegovina i rumunija
za 367 i 368 su u pravu:ok:

trebala bi mi pomoc oko 560,561 i 582 pa ako neko zna.....unapred hvala:D

...Alex, hvala i tebi za one odgovore...mislila sam da niko nece odgovoriti.....ovako...
559. Senje, Soko, Resava, Ravna reka, Boljevac
560. Baljevac, Jarando, Tresibaba, Rtanj, Podvic, Vrska cuka
561. Iz Kine, Rusije, Rumunije, Libije (pise u knjizi i iz jos nekih arapskih zemalja...ali ja to ne bi pisala...:S)
.....e a za 582...ni ja nisam sigurna....u knjizi ih ima mali milion...pa valjda sve to...:S....

...sad ja opet da pitam-jesi siguran za 384...?...ja sam sarala nesto po netu i nasla neke 'ZADRUGE'....:confused:...je l' imas 224 i da li je 225. 1.862.000?....
e ja imam mali milion pitanja...pa cu malo po maloi pa ako imas zivaca da mi kuckas,,,HVALA......ili bilo ko drugi..:D
...za 48 pitanje stoji-najvisa planeta je??? A kako da upisem Himalaji kada su oni u mnozini????:eek:...a za 358 opet ima jedna vise linija a 5 odgovora...
ILI SE MENI CINI ILI ONI IMAJU PODOSTA GRESAKA U INFORMATORU...???...:rtfm:...hvala jo jednom...:D

Nema nacemu:D
za 559 i 560 sam i ja mislila kao i ti ali u knjizi postoji tabela pored teksta na kojoj su dodati jos neki rudnici pa zato ne znam da li i njh da pisem:(
582 u knjizi pise mali krajevi,a pitanje je poznati:(
I meni je ispalo 1 862 000,a za 224 1.190 miliona ali nisam sigurna da li je tacno
48 pitanje su sigurno himalaji tako da cu to da naposem pa sta bude hehehe
za 358 sam pitala jednog profesora geografije i on kaze da ima grad Krasnojarsk koji je noviji
Mene takdje zbunjuju ove delatnosti u 384.

A DEFINITIVNO SU PITANJA LOSE NAPISANA I NEKA NEMAJU ODGOVORE,verovatno samo da bi ljudi isli na pripreme zbog njih

Sta si napisala za 590?:confused:

Nema nacemu:D
za 559 i 560 sam i ja mislila kao i ti ali u knjizi postoji tabela pored teksta na kojoj su dodati jos neki rudnici pa zato ne znam da li i njh da pisem:(
582 u knjizi pise mali krajevi,a pitanje je poznati:(
I meni je ispalo 1 862 000,a za 224 1.190 miliona ali nisam sigurna da li je tacno
48 pitanje su sigurno himalaji tako da cu to da naposem pa sta bude hehehe
za 358 sam pitala jednog profesora geografije i on kaze da ima grad Krasnojarsk koji je noviji
Mene takdje zbunjuju ove delatnosti u 384.

A DEFINITIVNO SU PITANJA LOSE NAPISANA I NEKA NEMAJU ODGOVORE,verovatno samo da bi ljudi isli na pripreme zbog njih

Sta si napisala za 590?:confused:

...ma pazi da necu pored onih nekoliko rudnika da dodajem jos....i to je dovoljno....:D...a za 590. sam napisala-trgovina izmedju proizvodjaca i potrosaca unutar granica jedne drzave....pa sad...kako li je...:S......sta si napisala za 577 i 245???:eek:..i da-u 261 jel pisem TRINIDAD I TOBAGO ili samo Trinidad(posto pise u drzavama)?...i da-da ne bih zahvaljivala na kraju svake poruke za odgovore...od sada pa nadalje velika zahvalnost se podrazumeva...:D

577 ne znam ni ja:eek:
kod 245 su naveli 9 drzava u knjizi a stavili 8 praznina tako da cu ja svih 9 da stavim,a za 261 ako pise Trinidad tako cu i da stavim hehe:D

Znas li 569 jer godina ima u knjizi ali nepise gde,isto tako i za 576 ne pise za les(da li se tu stavljaju lesne zaravni ???):dontunderstand:

577 ne znam ni ja:eek:
kod 245 su naveli 9 drzava u knjizi a stavili 8 praznina tako da cu ja svih 9 da stavim,a za 261 ako pise Trinidad tako cu i da stavim hehe:D

Znas li 569 jer godina ima u knjizi ali nepise gde,isto tako i za 576 ne pise za les(da li se tu stavljaju lesne zaravni ???):dontunderstand:

...569...sarala sam na netu i mislim da je Bg.....msm, ja cu to da napisem..pa sad...:S...to za les ni meni nije jasno...spominje se u jednom delu da ga ima na Fruskoj Gori...ali tu su i lesne zaravni...to sam ja tebe htela da pitam...:dash:...550, 591, 535? Npr u 449 za naftu pise izmedju Kikinde Zrenjanina i Vrsca, a oni su stavili samo 2 crte...i da-za 538-je l' se misli i na seoska i na gradska naselja?Posto ne pise precizno?:think:..p.s...da li navodim Tamisku lesnu zaravan?ili....?

Poslednja izmena:
Pa to oko Fruske Gore bi trebalo da je sremska lesna zaravan...
550 je stvarno mnogo veliki ogdgovor i uopste ne mogu da ga zapamtim:dash:
591.Apatin,Beograd,Novi Sad,Smederevo i Prahovo
za 535 imas ako su nasilnim putem onda su to progoni,ratovi i pritisak vlasti,a imaju i one iz ekonomskih razloga i zelje za boljim zivotom,tako da bi ja to napisala...nista drugo nisu naveli
449.zrenjanin i vrsac stavis na jednu crtu i eto hehhe:D
Treba i za seoska i za gradska...ja bi navela i tamisku,ne znam sto ne bi....

26???

Ne znam kako je tebi,ali mene ova pitanja strasno nerviraju heheh...

..hehe...to sam i mislila da uradim za 449....veruj mi i mene ubijaju pitanja..imam toliko nejasnoca..mislim sve su to gluposti...ali opet....svi poeni su pozeljni....:confused:...
26- ocvrscavanjem sedimenata i kristalizacijom iz rastvora...
jel imas sve za 303-i ako imas nesto-daj:mrgreen:..ja sam to iz glave..:eek:...400-mediteranski, tursko-istocnjacki, panonski?jel?:neutral:

ja sam za 303 nasla u Atlasu da se ona struja zove Peruanska...:eek:...sve ostalo mi je isto...samo sto se i ja dvoumim oko jaguara...
485-U Vrbasu i Vrscu -32.6stepeni 1963.
486-Negotin 10.101955. 223 milimetara

338-Hitrou Sar de Gol i Frankfurt?:confused:
342, 339?

ja cu na geografiju,ako upadnem....nadam se hehe:( Napisala sam i demografiju mada to ne volim...ne znam ni sto sam je stavila
280.S. Arabija,Kina,Malezija,Indija i Indonezija
287.1)zona arapskog jezickog podrucja2)engleskog3)francuskog4)spanskog i portugalskog 5)juznoafricka zona

580,589?

...580-Zajecar, Negotin, Knjazevac, Bela Palanka i Djerdapska klisura....to je bilo napisano u nekom pravougaoniku pored texta...tako da nisam sigurna-ali ja to pisem...:)
...589-ovo sam ja izvukla iz texta-pa mi reci i ti svoje-prema kretanju gradjana iz svojih ka turistickim mestima, prema br ucesnika u turistickom kretanju, prema uzrastsu ucesnika, prema vremenu najpogodnijem za turisticka kretanja i prema vrsti turisticke vrednosti prema kojoJ se turisti upucuju....pa sad-nadam se da je dobro...
...ma upisaces...za to msm da nije velika navala za razliku od ovog....p.s...koliko bodova vuces iz srednje?
15-koja je dubina Moho sloja?50 km?
24-lakolit?
52 pod B?:eek:

u 589 ja nemam to prema kretanju gradjana iz svojih ka turistickim mestima:eek:a za ovo ostalo mi se poklapa s tim sto sam ja stavila i posebne vrste turizma i savremene vrste turizma mada sad ne znam da li to treba ili ne?
15.pise oko 50 km pa cu tako da stavim,avala je lakolit,a 52 je pod a)

Nemam mnogo 32:sad2:Zato se i plasim da necu upasti ni na ovo,ti?

..imam 37.44...ali sam videla devojke koje imaju mnogo veci prosek od mene...tako da....za kretanje gradjana-pa pise da postoji strani i domaci prema kretanju gradjana pa sam ja to navela kao jednu vrstu podele...pise na osnovu kojih kriterijuma, tako da...nem pojma....:S....za Avalu pise da ima vulkansku,a li ne precizira koju. ..pa sam ja mislila da je pod B...:S...a za 591-si mi vec napisala..ali ja imam i Bogojevo....i ono je valjda na Dunavu...O.o
163-Jel Volta najvece vestacko?
487?

Poslednja izmena:

Back