Geografski fakultet?

Ja se razmišljam između demografije i turizmologije, ali svakako ću geografiju da konkurišem. Možete sa turizmologijom da budete turistički vodiči to je sigurno :D

28. Netačno, Vazdušne mase koje se kreću meridijanskim pravcem na severnoj polulopti skreću udesno, a na južnoj ulevo.
32. Netačo, Ugao ova dva zatvara ugao od 66,5 stepeni
70. rožnac, zato što su ostale metamorfne stene
80. Mezozoik
81. Kenozoik
82. Kvartar
83. Pleistocen
85. Kreda, ostale periode pripadaju starom dobu
90. Netačno, 2,3 miliona godina, a ne 2,3 milijarde godina
91. engogenih i egzogenih
95. ravnica, kotline, planine
101. Rihterova i Merkalijeva
104. Dolina, ostale su rečno akumulativni oblici reljefa
123. 22 stepena Celzijusa
127. Neće biti na prijemnom zbog gramatičke greške koju su napravili xD
136. Front, topli, hladni
137. Vreme, klima
148. 96,5% pa 2,5% pa 70%
155. Morska doba
156. netačno, Morska doba su najizrazitija u vreme punog i mladog Meseca
157. 3,5% pa 49,7% pa 48,6%
159. Gejzeri, ostali su izvori kraških voda
172. Trska, ostale biljke su enemične.
174. Biotički, orografski, nagib
213. 500 mm
214. 1km
215. 25 km
216. 1:2 000 000
217. 85 km
218. 100 mm
219. 400 mm
220. 90 km
223. 180, 180
224. 90, 60
226. 1) Na presecištu ekvatora i meridijana 2) na severnom i južnom polu 3) Na presecištu ekvatora i datumske granice
287. Poljoprivreda, industrija i saobraćaj
289. Brži i jeftiniji saobraćaj i primena rashladnih uređaja
358. bele i žute, bele i crne
366. Čile i Peru
382. Kanada, Kina i Meksiko
383. Kanada, Japan i Meksiko

Nema na čemu Mikice :)

Evo i za @varijacije

Nijedan smer ti ne obećava posao :D
Ja sam birao smer po tome šta najviše volim, mada ne bi bio problem ni da upadnem u demografiju ili turizmologiju.

22. Na severnom geografskom polu
55. Kontinentalna i okeanska
112. Vrtača, Škrale
125. Izoterme, Izobare, Izohijete
133. Izohele, Izonefe
227. da, da, da, da
232. više
312. Singapur, Maldivi, Bahrein
325. Bliski istog, Saudijska Arabija
491. Najveći je hidrosistem Dunav-Tisa-Dunav sa ukupnom dužinom kanonske mreže 929 km.
493. Stara planina, geomorfološki simboli su doline Toplodolske reke Visočice i Temštice, kanjon Rosomača i lokalitet Babin zub
523. Utiče udaljenost velikih vodenih površina kao i izvorišta vlažnih vazdušnih masa
540. od 450 do 1150m : Hrast medunac, crni jasen, hrast sladun, cer i belograbić, hrast kitnjak, brdska bukva
Od 1150m do 1550m : planinska bukva, mešovite šume bukve, smrče i jele
Od 1550m do 1750m : šume smrče i jele
Od 1750m do 1950m : niska kleka i borovnica
557. Doseljavaju se krajem 15. veka i početkom 16. veka iz Španije i Portugalije zbog progona (takozvani ''španski Jevreji'')

Demografija 86.92 i za budzet 93.6
Geografija 91.16 i 93.6
Zivotna sredina 93.6 i 97.34
Prostorno planiranje 93.9 i 97.64
Turizmologija 92.22 i 97.44

ee mislim da ovo nije tacno xD gledala sam na onoj konačnoj rang listi od prošle godine, poslednji, 310. ima negde oko 71, ni toliko, a ne 86
moj drug je imao 89 i bio je na budžetu za geografiju

Poslednja izmena:
- - - - - - - - - -

Jel moze neko da mi objasni 227 ovo drugo, samo da mi da argument zasto tj kako je moguce
meni je bilo zaokruženo ne, ali nam je na pripremama receno da, zato sto je logično- kaze profesor

- - - - - - - - - -

Nema na čemu Mikice :)

Evo i za @varijacije

Nijedan smer ti ne obećava posao :D
Ja sam birao smer po tome šta najviše volim, mada ne bi bio problem ni da upadnem u demografiju ili turizmologiju.

22. Na severnom geografskom polu
55. Kontinentalna i okeanska
112. Vrtača, Škrale
125. Izoterme, Izobare, Izohijete
133. Izohele, Izonefe
227. da, da, da, da
232. više
312. Singapur, Maldivi, Bahrein
325. Bliski istog, Saudijska Arabija
491. Najveći je hidrosistem Dunav-Tisa-Dunav sa ukupnom dužinom kanonske mreže 929 km.
493. Stara planina, geomorfološki simboli su doline Toplodolske reke Visočice i Temštice, kanjon Rosomača i lokalitet Babin zub
523. Utiče udaljenost velikih vodenih površina kao i izvorišta vlažnih vazdušnih masa
540. od 450 do 1150m : Hrast medunac, crni jasen, hrast sladun, cer i belograbić, hrast kitnjak, brdska bukva
Od 1150m do 1550m : planinska bukva, mešovite šume bukve, smrče i jele
Od 1550m do 1750m : šume smrče i jele
Od 1750m do 1950m : niska kleka i borovnica
557. Doseljavaju se krajem 15. veka i početkom 16. veka iz Španije i Portugalije zbog progona (takozvani ''španski Jevreji'')

e nikola, vidim da si bio na pripremama, bila sam i ka alo izgleda da nisam lepo napisala odgovor na 30. i 31., ako ti nije problem mozes li da mi kazes sta si ti napisao? i 329. i 330. u knjizi pise da je reka sikjang a oblast sinkjang, sta si ti zapisao na pripremi? hvala unapred :3

ee mislim da ovo nije tacno xD gledala sam na onoj konačnoj rang listi od prošle godine, poslednji, 310. ima negde oko 71, ni toliko, a ne 86
moj drug je imao 89 i bio je na budžetu za geografiju

E super taman još malo da smanje kriterijum za geografiju i ekstra :D

30. i 31. ti je obrnuto
znači 30. Zemlja je najbliža suncu u julu kada je najhladnije
a 31. u januaru kada je najtoplije.

Tako je reka je Sikjang, a oblast Sinkjang.

Da li će priznati ako na neko odgovorimo tačno to što se traži i dodamo možda još jednu rečenicu, ima nekih pitanja za koja nisam sigurna dokle treba. Npr. Tamiska lesna zaravan je smeštena izmedju dolina Tamiša i Begeja i predstavlja fluvijalnom erozijom izdvojeno ostrvo, koje je nekada bilo sastavni deo jedinstvene velike banatske lesne zaravni. I je l' potrebno ovo nakon zareza?

Da li će priznati ako na neko odgovorimo tačno to što se traži i dodamo možda još jednu rečenicu, ima nekih pitanja za koja nisam sigurna dokle treba. Npr. Tamiska lesna zaravan je smeštena izmedju dolina Tamiša i Begeja i predstavlja fluvijalnom erozijom izdvojeno ostrvo, koje je nekada bilo sastavni deo jedinstvene velike banatske lesne zaravni. I je l' potrebno ovo nakon zareza?

E za ovo se i ja dvoumim

Ja sam napisala arapska drzava jer pise za nju nesto u istom pasusu
Ako ne bude ponudjeno samo 4 napisacu i nju

jedna crta viska. tako su nam rekli. sumerija asirija vavilon i persija

- - - - - - - - - -

Za 308. koja je peta država?

jedna crta viska, tako su nam rekli na pripremama. sumerija asirija vavilon i persija

- - - - - - - - - -

Znate li odgovor na 250.?

kinesko koreanskoni japansko

dovoljno je izmedju tamisa i begeja. rekli na pripremama :D

- - - - - - - - - -

Jel mozes da napises 226.ovo drugo GS 180 i GD 0?
I hvalaa :)

226. Tajvan i Malezija
a nisam razumela drugi deo pitanja :D

- - - - - - - - - -

ce cek ja sam odg na 336

- - - - - - - - - -

na severnom ijuznom polu 226. pod 2

- - - - - - - - - -

E super taman još malo da smanje kriterijum za geografiju i ekstra :D

30. i 31. ti je obrnuto
znači 30. Zemlja je najbliža suncu u julu kada je najhladnije
a 31. u januaru kada je najtoplije.

Tako je reka je Sikjang, a oblast Sinkjang.

e hvala. ali to ti nije tacno 100% xD 30. zemlja je najbliža suncu pocetkom januara (ovo je sigurno tacno), kada je najhladnije. e sada ja tvrdim da ide kada je najtoplije a drugarice koje su bile sa mnom kazu da je najhladnije

30. Zemlja je najbliza Suncu pocetkom januara kada je nadhladnije.
31. Zemlja je najudaljenija od Sunca pocetkom jula kada je najtoplije.
Ne treba da menjate recenice ovde samo nije tacna konstatacija kada je najudaljenija a kada najbliza, znaci u julu je natoplije a u januaru najhladnije.

Meni je 162. Recna mreza i recni sliv
Kao prvo logicno je da je u julu najtoplije a u januaru najhladnije. U knjizi pise: Zemlja nije uvek na istoj udaljenosti od Sunca. U perihelu (2.januar) udaljena je 147, a u afelu (3.jula) 152 miliona km. Vec po datumima se vidi da tazlika u udaljenosti od Sunca ne utice na klimu na nasoj planeti. Znate kakva je klima na nasoj planeti koliko je koji mesec topao.
Decko koji je isao na pripreme organizovano sa jos 6 nas poslao nam je ovaj odgovor sa priprema

Back