GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svasta se ovde moze cuti ali najvaznija stvar je da DETE mora biti u centru paznje a ne majka...bez obzira na njeno materijalno stanje i slicno.....svaka celija u organizmu tezi zivotu, pa tako i citav organizam......
Kada bi se nasli pred dilemom zivota bez porodice (u startu, od rodjenja) ili nikako, vecina bi prihvatila ovo prvo....jer kako bi se postavili da vam majka i otac postanu narkomani preko noci ili jednostavno vas se odreknu...ubili bi se?????

Ispod mene u stanu zivi jedna mala usvojena plavusica...i sada kada citam ove komentare pitam se kako bi se ona osetila da joj neko, od vas prepametnih koji ste za abortus, kaze da bi joj bilo bolje da nije ni postojala. Meni, jednom obicnom komsiji, bi bilo zao da ona ne postoji, jer pred njom je citav svet.....
I to sto nema biolosku majku (tj. ima ali je se odrekla) je samo manja stvar u zivotu....na kraju, osnovace svoju porodicu.....

Ispod mene u stanu zivi jedna mala usvojena plavusica...i sada kada citam ove komentare pitam se kako bi se ona osetila da joj neko, od vas prepametnih koji ste za abortus, kaze da bi joj bilo bolje da nije ni postojala. Meni, jednom obicnom komsiji, bi bilo zao da ona ne postoji, jer pred njom je citav svet.....
I to sto nema biolosku majku (tj. ima ali je se odrekla) je samo manja stvar u zivotu....na kraju, osnovace svoju porodicu.....

Питање: ко је овде, од оних који говоре да абортус није исто што и убиство мале бебе, и ко се залаже за право жене да донесе коначну одлуку, изрекао суд да би за усвојену децу боље било да су били абортирани? :confused:

Питање: ко је овде, од оних који говоре да абортус није исто што и убиство мале бебе, и ко се залаже за право жене да донесе коначну одлуку, изрекао суд да би за усвојену децу боље било да су били абортирани? :confused:

Meni nije bas najasnije zasta se ti zalazes i koji je tvoj stav.Kazes da si protiv abortusa ali isto si i za to da zene treba da odlucuju.Da li znaci i da ako zena zeli da prekine trudnocu ti bi se s tim slozio?Ispravi me ako gresim.

Meni nije bas najasnije zasta se ti zalazes i koji je tvoj stav.Kazes da si protiv abortusa ali isto si i za to da zene treba da odlucuju.Da li znaci i da ako zena zeli da prekine trudnocu ti bi se s tim slozio?Ispravi me ako gresim.

У преводу значи да ја не мислим да је абортус нешто добро, и да сам за то да жена роди (ако је то могуће), али да сам исто тако и за то да одлука треба да буде на тој самој жени која је у питању.

У преводу значи да ја не мислим да је абортус нешто добро, и да сам за то да жена роди (ако је то могуће), али да сам исто тако и за то да одлука треба да буде на тој самој жени која је у питању.

Znaci stav je da odluku o abortusu prepustas zenama.To takodje znaci da nisi protiv abortusa jer zeni dajes pravo na izbor.Samo me je to zanimalo.

Pa ako treba osuditi zlocin nebitno je da li si muskarac ili zena.A to sto neke zene propagiraju abortus kao nesto dobro nece im umanjiti grizu savesti.

Iskreno rečeno ja ne znam nijednu ženu koja propagira abortus kao "nešto dobro", već kao nužno zlo.
Razlika je nebo i zemlja...

Po tvojoj logici, ako ja propagiram odlazak kod zubara, ti ćeš me optužiti da u stvari propagiram "nepranje zuba" i "neodržavanje higijene usta"... mislim, logika ti je...

E, sada ako ti znaš bilo koga ko ide na bilo kakvu operaciju kao "nešto dobro" pa makar to bila i bezazlena operacija slepog creva, onda ti znaš nešto što (verujem) 99% forumaša nikada nije čulo...

Iskreno rečeno ja ne znam nijednu ženu koja propagira abortus kao "nešto dobro", već kao nužno zlo.

Po tvojoj logici, ako ja propagiram odlazak kod zubara, ti ćeš me optužiti da u stvari propagiram "nepranje zuba" i "neodržavanje higijene usta"... mislim, logika ti je...

E, sada ako ti znaš bilo koga ko ide na bilo kakvu operaciju kao "nešto dobro" pa makar to bila i bezazlena operacija slepog creva, onda ti znaš nešto što (verujem) 99% forumaša nikada nije čulo...

A sta te zene koje zdusno podrzavas u njihovim odlukama rade da ne dodje do abortusa.Sta preduzimaju da do takvih operacija uopste dodje?Govorimo od vise od 200.000 abrortusa godisnje!!!
Slepo crevo je nuuzna operacija kao i popravka zuba.Te operacije ne ugrozavaju neki novi zivot kao sto je slucaj s abortusom,tako da ti je poredjenje glupavo.Sto se tice abortusa on se moze spreciti zar ne?Prevencija dragi moj...DraGo

ма најјаче да је тако.... видим на Блиском и Далеком Истоку жене се убише од абортуса :roll:

Економска ситуација је итекако разлог, јер грађани Србије не желе да живе оним начином живота којим живе и типичне (читај: ромске) многочлане породице у Србији, а камоли оне на Блиском и Далеком Истоку.

Људи су се овде научили на један начин живота, и ако им то буде ускраћено, пре ће се иселити одавде како би тај начин живота очували (чиме ће нас бити још мање), него што ће им то бити подстицај за рађање деце.

A sta te zene koje zdusno podrzavas u njihovim odlukama rade da ne dodje do abortusa.Sta preduzimaju da do takvih operacija uopste dodje?Govorimo od vise od 200.000 abrortusa godisnje!!!
Slepo crevo je nuuzna operacija kao i popravka zuba.Te operacije ne ugrozavaju neki novi zivot kao sto je slucaj s abortusom,tako da ti je poredjenje glupavo.Sto se tice abortusa on se moze spreciti zar ne?Prevencija dragi moj...DraGo

Мене више брине што у овој земљи има годишње 200.000 жена (ако су подаци тачни) које не желе да њихова нерођена деца уопште дођу на свет, него то што их закон не присиљава да ту децу роде против своје воље.

И више бих волео да се они који желе да рађају, стимулишу да рађају што више, него да се они који то не желе приморавају на то.

Економска ситуација је итекако разлог, јер грађани Србије не желе да живе оним начином живота којим живе и типичне (читај: ромске) многочлане породице у Србији, а камоли оне на Блиском и Далеком Истоку.

Људи су се овде научили на један начин живота, и ако им то буде ускраћено, пре ће се иселити одавде како би тај начин живота очували (чиме ће нас бити још мање), него што ће им то бити подстицај за рађање деце.

Onaj ko ima para za dva ima i za tri deteta...bas je velika razlika...ali ovde se ne pricao prosecnoj porodici vec o abortusu ili ubistvu jednog zivota...drugacije se ne moze opisati....

Mislim da svako delovanje i svaka akcija ima svoje posledice....ako zatrudnis imaces dete...trebalo bi zabraniti abortus osim ako zivot trudnice nije direktno ugrozen ili dete ima nekih problema i sl... u svakoj drugoj situaciji mora postojati zakon koji ce da kaze doslovno "posle hebanja nema kajanja"........

Cekaj zamisli sada svog brata ili sestru, druga, devojku, majku bilo koga u tvom okruzenju da jednostavno nestane zato sto neko smatra da je to nuzno zlo.....ko ima pravo da u necije ime kaze "ti neces ziveti" ili bolje receno poceti ziveti....koliko znam samo ubice....

Onaj ko ima para za dva ima i za tri deteta...bas je velika razlika...

Нема.

Имам пријатеља који живи у једнособном стану, и једва су се одлучили за друго дете (време им већ пролази), пошто и са овим једним немају довољно простора. У том стану у којем су, једноставно немају услова за још једно дете, а ни плате им нису довољно високе.

ali ovde se ne pricao prosecnoj porodici vec o abortusu ili ubistvu jednog zivota...drugacije se ne moze opisati....

Ако је абортус убиство, зашто се ни у једној цивилизованој земљи пред законом не третира тако, па ни код нас?

Mislim da svako delovanje i svaka akcija ima svoje posledice....ako zatrudnis imaces dete...trebalo bi zabraniti abortus osim ako zivot trudnice nije direktno ugrozen ili dete ima nekih problema i sl... u svakoj drugoj situaciji mora postojati zakon koji ce da kaze doslovno "posle hebanja nema kajanja"........

Онда најбоље законом забранити "хебање" ван брака.

Abortus jednostavno ne sme da postoji ni kao termin....sta je to ? Na taj nacin ti dajes pravo nekome da prekrati neciji zivot!!!! Mislim da mnoge devojke nisu ni svesne zivota koji nose u svojoj utrobi.....zbog toga i toliki broj abortusa...

Онда најбоље законом забранити "хебање" ван брака.

Ne nego, hebes se ali moras da snosis posledice....ako do toga dodje....

Jbga ako opljackas prodavnicu posledica je zatvor....neka posledica mora postojati...prevencija i edukacija su jednostavno nedovoljne.....

Mozda ce zvucati vulgarno, ali one koje zele da abortiraju jer ne zele "nuzno zlo", bolje neka predju na analni sex....

А ево аргумента и са становишта еугенике: чињеница да годишње 200.000 парова дође до нежељене трудноће и да женска страна врши абортус, говори да се ради о 90% идиота, јер немогуће је да толико много пута пукне кондом или закаже пилула. Забраном абортуса бисмо само добили додатно размножавање тих идиота, а то је лоше по читаво друшво.

Ma vidim da si me super razumela...
Ja sa svojim partnerkama spavam bez zaštite, a onda kada zatrudne nagovorim ih (ili nateram) da abortiraju...

Ama, ženska glavo, već stoti put većina forumaša ti piše da niko ne smatra da je abortus zamena za kontracepciju, već da je nužno zlo i da postoje slučajevi kada je u potpunosti opravdan (ugrožen život majke, defektan plod itd.)... kao i da žena ima pravo da sama odluči da li će da rodi neželjeno dete ili ne...

Što se zubara tiče, tebi primedba nije na mestu... onaj ko se ispravno hravni, redovno održava higijenu zuba itd. ne mora nikada da popravlja zube...

Znači svako ko povremeno ide kod zubara jer recimo voli slatkiše... trebalo bi da mu se odbije lekarska pomoć jer je mogao da više pazi za svoje zube...

A što se tiče uništavanja života... to već spada u domen religije i drugih stvari, pošto se većina lekara na svetu složila da fetus nije dovoljno formiran do 12-te nedelje trudnoće da bi mogao da se nazove dete.

I na kraju, šta bi ti uradila da te neko siluje i napravi ti dete???

Мене више брине што у овој земљи има годишње 200.000 жена (ако су подаци тачни) које не желе да њихова нерођена деца уопште дођу на свет, него то што их закон не присиљава да ту децу роде против своје воље.

И више бих волео да се они који желе да рађају, стимулишу да рађају што више, него да се они који то не желе приморавају на то.

Lepo rečeno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back