GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да, има право да одлучује о себи, али нема право да одлучује о животу детета, посебно нема право да га убије.

Какве то везе има са абортусом? Ја сам увек био за што строжије казне за силоватеље и злостављаче деце, такође и за убице, било да су убили дете пре или после рођења.
Onda po tebi ima pravo da ga rodi i da ga ubije tako je humanije,da ga posle rodjenja baci u djubre,ostavi kod komsiije preko puta...ma ajde molim te.
Pa ja bih takvima zarac stavila na PIC..U,da ne moze vise da pisa a ne nesto drugo.

Dobrovoljni davaoc sperme je nepoznato lice.
Naravno da je zenina poslednja,zasto bi se zena u drustvu cenila samo ako bi radjala decu svakih 9 meseci

Ne, i te kako je poznato lice,ali na nacin "zenina je poslednja"muskarac postaje dobrovoljni davalac sperme.Puno je ta emancipovanost uzela maha.Doslo se do toga da u nekim evropskim zemljama otac nema pravo na utvrdjivanje ocinstva.Sve u duhu zastite deteta i majke koja moze da se torba do mile volje kad i sa kim pozeli.
Sta je lakse gospodjo paziti tokom odnosa,koristiti zastitu ,ili otici na kanal?Znaci ispada mogu da nepazim,pa ako zaglavim dignem nogice i doca to sve fino sredi.To je fetus to nije ubistvo,umni ljudi su odredili granicu.
Zenino je kad i koliko ce da radja,ali postoji nacin da ona to cini bez kiretaze.Pitanje je samo koliko je domacica odgovorna i savesna;).

Ne, i te kako je poznato lice,ali na nacin "zenina je poslednja"muskarac postaje dobrovoljni davalac sperme.Puno je ta emancipovanost uzela maha.Doslo se do toga da u nekim evropskim zemljama otac nema pravo na utvrdjivanje ocinstva.Sve u duhu zastite deteta i majke koja moze da se torba do mile volje kad i sa kim pozeli.
Sta je lakse gospodjo paziti tokom odnosa,koristiti zastitu ,ili otici na kanal?Znaci ispada mogu da nepazim,pa ako zaglavim dignem nogice i doca to sve fino sredi.To je fetus to nije ubistvo,umni ljudi su odredili granicu.
Zenino je kad i koliko ce da radja,ali postoji nacin da ona to cini bez kiretaze.Pitanje je samo koliko je domacica odgovorna i savesna;).

Pisalo se o zastiti ovde,koliki procenat zena moze da podnesu zastitu.
Ajde idi stavi ,spiralu ili uzimaj tablete pa da vidim koliko ce ti prijati,ma pisalo se na poetku mrzime sada ponovo o tome

Gresis,ne dobijaju nista.
Moje dete ide u ,,Mastaliste,,od1999 god i znam sve o tome.
Sada mi je dete bilo u Svajcarskoj u Pestalozzi
Dečje selo Pestalozzi u Trogenu na severu Švajcarske.

Nijedan od predavaca se ne finansira,svi predavaci su profesori u Gimnaziji

Pa koliko vidim tvoje dete nije siromasno.Obzirom da koristis net imas comp ne moze se reci da ste siromasni.Zasto ti nisi umesto sto si poslala tvoje dete mesto prepustila nekom detetu koje je siroce ili nekom cigancetu koje se bori za zivot?

Ajde idi stavi ,spiralu ili uzimaj tablete pa da vidim koliko ce ti prijati,ma pisalo se na poetku mrzime sada ponovo o tome
И због тога треба дете да буде убијено, јер му мамица не подноси спиралу а доктор може увек да га раскомада у материци и саструже са исте, јер омета мамине велике планове за будућност.

Pa koliko vidim tvoje dete nije siromasno.Obzirom da koristis net imas comp ne moze se reci da ste siromasni.Zasto ti nisi umesto sto si poslala tvoje dete mesto prepustila nekom detetu koje je siroce ili nekom cigancetu koje se bori za zivot?

Alo bre o cemu pises.
Ponovo putujemo u Trogen!

Grupa srednjoškolaca uključenih u projekat "Multiplikacija-živeti tolerantno"imaće prilike da boravi u dečijem selu u Trogenu u Švajcarskoj. Reč je o projektu koji "Maštalište" realizuje zajedno sa SO Zrenjanin i Zrenjaninskom gimnazijom, a uz podršku "Pestalozzi Children's Foundation" iz Švajcarske. Zrenjaninci kreću na put zajedno sa vršnjacima iz Vrbasa, Bačke Palanke i Subotice.

Dvonedeljni boravak u dečijem selu predstavlja posebno i važno životno iskustvo, jer su mladi ljudi u prilici da žive i rade sa vršnjacima iz cele Evrope i da na delu provere ideje multikulturalnosti, nenasilja i tolerancije.

Ovo nema veze sa siromastvom.

Onda po tebi ima pravo da ga rodi i da ga ubije tako je humanije,da ga posle rodjenja baci u djubre,ostavi kod komsiije preko puta...ma ajde molim te.
Pa ja bih takvima zarac stavila na PIC..U,da ne moze vise da pisa a ne nesto drugo.
рекао сам убице деце би кажњавао сурово, без обзира да ли су дете убили пре или после рођења, казна би била у најмању руку доживотна робија, то не би скроз решило абортусе, али би их после пар изречених пресуда смањило на веома мали број, тако да би се много више деце играло на улицама градова Србије.

Naj sigurniji vadjenje,kondom,pilula,spirala
Sto da ne uzimas pilule,izrasce ti brkovi pa ces biti na dedu?Sve se svodi na odgovornost,pa taj manjak odgovornosti nadomescujemo krilaticom zenina je poslednja,dete moze da joj unisti zivot.Siromasni smo bice gladno,gluposti.Ali eto nekima lakse pada kiretaza od vadjenja jednog zuba,kao na sta cu da licim bez zuba.
Moralne vrednosti vise ne postoje i to je cinjenica, pa isto tako pravdanje abortusa na sve moguce nacine.

Alo bre o cemu pises.
Ponovo putujemo u Trogen!

Grupa srednjoškolaca uključenih u projekat "Multiplikacija-živeti tolerantno"imaće prilike da boravi u dečijem selu u Trogenu u Švajcarskoj. Reč je o projektu koji "Maštalište" realizuje zajedno sa SO Zrenjanin i Zrenjaninskom gimnazijom, a uz podršku "Pestalozzi Children's Foundation" iz Švajcarske. Zrenjaninci kreću na put zajedno sa vršnjacima iz Vrbasa, Bačke Palanke i Subotice.

Dvonedeljni boravak u dečijem selu predstavlja posebno i važno životno iskustvo, jer su mladi ljudi u prilici da žive i rade sa vršnjacima iz cele Evrope i da na delu provere ideje multikulturalnosti, nenasilja i tolerancije.

Ovo nema veze sa siromastvom.

Mi ovde pricamo o deci bez roditelja i deci iz hraniteljske porodice.Mastaliste je poslalo u Svajcarsku 23 deteta i pri predavaca.Inace Mastaliste ima 2500 upisane dece.Aje mi objasni zasto je tvoje dete posebno pa si ga ugurala medju ovih 23.U mastalistu ima i dece koja su ometena u razvoju.Oni ne zasluzuju da putuju?Ja da sam na tvom metu ovo uopste ne bih pisala.Cinicna si.Mozes misliti kolika je tvoja briga za napustenu decu i decu ometenu u razvoju.Tako da je svaka diskusija s tobom zavrsena.

Mi ovde pricamo o deci bez roditelja i deci iz hraniteljske porodice.Mastaliste je poslalo u Svajcarsku 23 deteta i pri predavaca.Inace Mastaliste ima 2500 upisane dece.Aje mi objasni zasto je tvoje dete posebno pa si ga ugurala medju ovih 23.U mastalistu ima i dece koja su ometena u razvoju.Oni ne zasluzuju da putuju?Ja da sam na tvom metu ovo uopste ne bih pisala.Cinicna si.Mozes misliti kolika je tvoja briga za napustenu decu i decu ometenu u razvoju.Tako da je svaka diskusija s tobom zavrsena.

Moje dete nisam na silu ugurala,i nemoj da mi vredjas dete ja ne vredjam tvoje dete ili decu,i nijedno dete nisam na silu ugurala.
Kada si toliko zabrinta za tudju decu najbolje bi bilo da radjas samo decu i nekretnine koje imas u Zrenjaninu istima da poklonis.
Ja bih to uradila da sam na tvom mestu

Jos jednom, ovo nemoj shvatiti kao argument u prilog da abortus treba zabraniti, vec samo razmisli malo o svojim (bioloskim) stavovima prema nerodjenoj deci.

Не знам, ја и даље стојим на становишту да је у питању људско биће у настанку, и да се не могу на исти начин третирати убиство рођене бебе и извршење абортуса. Немој ни ти мене погрешно да схватиш, као да сам поборник абортуса, мој је само став да жена има право на то, ако не жели, и да тиме можда и чини неки грех против живота, али да то није убиство.

Ma daj sta vise raspravljate,svaka zena ima pravo da odlucuje,da li ce da rodi ili ne.

Дабоме.

Moje dete nisam na silu ugurala,i nemoj da mi vredjas dete ja ne vredjam tvoje dete ili decu,i nijedno dete nisam na silu ugurala.
Kada si toliko zabrinta za tudju decu najbolje bi bilo da radjas samo decu i nekretnine koje imas u Zrenjaninu istima da poklonis.
Ja bih to uradila da sam na tvom mestu

Ja nemam nekretnine u Zrenjaninu, i kao sto ti je poznato moj muz je Zrenjaninac ne ja.Ima njegovo otac ali to nisu moje nekretnine tako da ne mogu tudje poklanjati.
Bas me zanima kak je tvoje izabrano medju tih 23.Zasto nisi prepustila mesto nekom detetu koje je iz nekog drugacijeg socijalnog miljea?

Не знам, ја и даље стојим на становишту да је у питању људско биће у настанку, и да се не могу на исти начин третирати убиство рођене бебе и извршење абортуса. Немој ни ти мене погрешно да схватиш, као да сам поборник абортуса, мој је само став да жена има право на то, ако не жели, и да тиме можда и чини неки грех против живота, али да то није убиство.

Дабоме.

he,he...Zrenjaninci se slazu u misljenjima.Zato Vam je grad ono sto jeste.Imate vise penzionera od radno sposobnog stanovnistva.

...ovo je sustina - sve ostalo je demagogija... abortus je stvar licnog izbora...je li neko gledao "Solaris" i sta se desava sa ljudima koje proganja sopstvena savest

Nazalost kod vecine se ta savest nikad ne probudi.Govorimo od vise od 200.000 abortusa godisnje.Mislis da imaju grizu savesti.Neke zene se u svom reproduktivnom dobu podvrgavaju po nekoliko puta ovakvom zahvatu.

P.S.Solaris je odlican film.

To što kažete je živa istina, znam jednu ženu kojoj je abortus jedino sredstvo kontracepcije, mislim da ga je već uradila 5-6 puta. Pritom su i ona i suprug lekari ....

Ne znam kako mogu tako neodgovorno da se ponašaju, ja sa tim ne bih mogla da živim.

To što kažete je živa istina, znam jednu ženu kojoj je abortus jedino sredstvo kontracepcije, mislim da ga je već uradila 5-6 puta. Pritom su i ona i suprug lekari ....

Ne znam kako mogu tako neodgovorno da se ponašaju, ja sa tim ne bih mogla da živim.

Kad gospodja nezeli da se podveze,da "nekasapi"svoje telo.Bolje teko malo,malo pa na kanal.Mozda ima popust kod ginekologa usled ucestalosti

:cry:

Strasno. Ovo ej upravo ono o cemu ja pricam, od neke druge ili trece strane, kada sam se ukljucila. Abortus nije, i ne moze biti sredstvo kontracepcije. Zna se sta je kontracepcija, a sta ne. Dakle, edukacija nikome ne bi naskodila.

Valjda se svi ovde slazemo (a koliko vidim, slazemo se), da je abortus jeziva, uzasna stvar koja po svojoj prirodi moze samo tesko da padne.

Meni se samo cini da protivnici abortusa ovde vise misle na to da svako zaceto dete mora da se rodi, a ne i sta ce kasnije biti sa njim. A da se ne lazemo, ima i podosta zlobnog nasladjivanja: "sirila si noge, sada si zasluzila sve sto te snadje", sto je po meni nedostojno svakog moralnog coveka, o vernicima da i ne govorimo.

Dajte ljudi, pa sta je jezivije: spontani pobacaj ili ubistvo (gubitak) deteta? Oni koji smatraju da je to isto, neka pitaju majke koje su imale pobacaje i one koje su dozivele da im umre dete, u bilo kom uzrastu, sta im je bilo gore. Ja znam samo jednu osobu. Moja baka je imala jedan pobacaj (spontani, sa trecim detetom) i cesto se sa tugom prisecala tog dogadjaja. Ali je takodje imala i nesrecu da sahrani oba svoja sina, i premda su umrli kao srednjevecni ljudi, to su bila njena deca. I ne pitajte kako joj je bilo. Samo mogu da vam kazem da je vise patila za decom koju je sahranila nego bebom koja se nije ni rodila.

Naravno, predosecam da ce sada neko od dusebriznika da se drzne da govori o tome kako samo pricam o osecanjima majke, a ne deteta. Ko ce prvi da baci kamen?

Ja razumem i psotujem neciji religiozni stav, i tu nema rasprave; vera nije nauka ili razum, i o njoj se ne moze raspravljati sa logickim argumentima kao o fizici, to je valjda svima jasno i to svi postuju. Ko god smatra da je abortus pogresan jer se pravoslavlje (katolicanstvo, islam... svejedno) tome protivi, a vernik je- to je stav koji postujem i tu nema zbora. Ali onda treba otvoreno reci zasto se neko protivi: protivi se jer sam vernik i verujem u to i to. A ne "argumentovano" dokazivati kada ljudsko bice postaje covek (medicina i religija se, koliko svhatam, tu ne slazu), kada ne znas. Mozes samo da verujes ili ne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back