GENOCID!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eeeee...bas interesantan nacin da se od abortusa napravi masakr.

Obe metode su za kasnije trudnoce, za drugo ili cak trece tromesecje. D & E je uglavnom samo sa drugo tromesecje a D & X za drugo i trece (i retko se izvodi).

Ne lupaj gluposti, prvi metod je u lekarskoj praksi za trudnoce do desete nedelje. Pronadji i pogledaj film NEMI KRIK...

Kao prvo, molim te da ne vredjas.

D & E (ili ako ti vise odgovara D&E) se izvodi od 13 do 24 nedelje...i ja takve stvari ne ucim iz filmova...iz filmova mogu da (donekle) naucim samo kako se pravi film.

Ja prosto ne mogu da verujem koji si ti lik...sta bre izmisljas? Pravdas sebe zbog necega? Na pitanja ne odgovaras...DETE je DETE od prvog trenutka nastanka, ne mozemo se praviti nojevi i nabijati glavu u pesak da bi sebe opravdali...aj zdravo...

Ja prosto ne mogu da verujem koji si ti lik...sta bre izmisljas? Pravdas sebe zbog necega? Na pitanja ne odgovaras...DETE je DETE od prvog trenutka nastanka, ne mozemo se praviti nojevi i nabijati glavu u pesak da bi sebe opravdali...aj zdravo...

Ne, dete nije dete od prvog trenutka nastanka...samo oni koji to ne zele da shvate zavlace glavu u pesak.

Ti svojim uvredama i izmisljanjem neces postici nista....drugo i trece tromesecje...jednostavno ej tako.

u vecini zapadno-europskih zemalja, abortus je zabranjen, osim u posebnim slucajevima, npr. socijalna ili zdravstvena indikacija...kada je dozvoljen., a i tada moras prije na savjetovanje gdje dobijes papir da smijes.....u Holandiji, gdje je abortus dozvoljen, imas masu ljecnika koji se samo time bave i zaradaju dobru lovu...inace mislim, da u danasnje vrijeme, abortus kao mjera planiranja zivota ili porodice, nebi smio biti olako dozvoljen; u bivsoj Jugi(a i ostalim kom. zemljama) je to bilo kao popiti casu vode...tko ne zeli dijete, ima cijelu paletu mogucnosti i kontracepcionih sredstava i metoda sprijeciti trudnocu; to je po meni pitanje odgovornosti za svoja dijela...i konzekvence koje proisticu iz istog...i dali je to ubistvo ili ne, tesko je odgovoriti, to je duboko teolosko-filozofsko pitanje i svaka zena mora sama za sebe donijeti odgovor..da ili ne...jer svaka zena je u konacnici gospodar i vlasnik vlastitog tijela

Pošto se sa drugim delom tvog teksa slažem u potpunosti, ispraviti ću te samo u onom delu gde to nije tačno.
Abortus nije zabranjen u većini zapadnoevropskih zemalja, čak naprotiv, dozvoljen je u većini zemlja, a zabranjen je samo u nekim isključivo (većinski) katoličkim zemljama kao što je Španija. Čak je i Vatikan vršio veliki priitsak na Italiju da zabrani abortus, ali se to nije desilo.

Abortus je veoma diskutabilan način rešavanja nekih problema, ali je (na žalost) činjenica da je u mnogim slučajevima najbolje rešenje.
Naravno, uvek je na prvom mestu kontracepcija ili uzdržavanje od sexa :)

Onda je čak i pre nastanka ono što ti imaš u sebi pola deteta pa je tako i masturbacija neki vid poluabortusa :) ;)

Zadnje dve reci su jedini nacin komunikacije sa likovima poput njega. Ja jesam covek tolerantan i volim da vodim dijalog i cujem suprotna misljenja, ali mi ovde imamo ljude koji opravdavaju ubistvo raznoraznim jevtinim izgovorima, verovatno zato jer i sami na dusi imaju ista. Treba im reci jasno i otvoreno ABORTUS JE UBISTVO SA PREDUMISLJAJEM!

Zadnje dve reci su jedini nacin komunikacije sa likovima poput njega. Ja jesam covek tolerantan i volim da vodim dijalog i cujem suprotna misljenja, ali mi ovde imamo ljude koji opravdavaju ubistvo raznoraznim jevtinim izgovorima, verovatno zato jer i sami na dusi imaju ista. Treba ima reci jasno i otvoreno ABORTUS JE UBISTVO SA PREDUMISLJAJEM!

trebao si to ranije da mi kazes...

Zasto ne mozes ako imas jake argumente? Ja sam covek kooperativan...:lol:

Pa jednostavno. Nije mi to posao, nije mi to misija jer nisam misionar...
Osim toga većina sveta je verujuća ili barem tvrdi da jeste, pa tako ja nemam pravo (moralno) da nekoga ubeđujem u bilo šta.
I na kraju, mislim da je privatno pravo svakog čoveka da veruje ili ne veruje.
Jesam li ti bio dovoljno jasan? :)

Pa jednostavno. Nije mi to posao, nije mi to misija jer nisam misionar...
Osim toga većina sveta je verujuća ili barem tvrdi da jeste, pa tako ja nemam pravo (moralno) da nekoga ubeđujem u bilo šta.
I na kraju, mislim da je privatno pravo svakog čoveka da veruje ili ne veruje.
Jesam li ti bio dovoljno jasan? :)

Dobro, iako sam ubedjen da neverujuci ljudi ne postoje, ipak cu preskociti teoloski aspekt price i podsetiti te da je ABORTUS UBISTVO SA PREDUMISLJAJEM.

P.S. Ono je bila samo stilska figura da docaram vama "agnosticima" tu neobjasnjivu pojavu zvanu zivot.

И беба када се роди још нема формиране све органе, ако би се на неком научном симпозијуму изјаснили да дете није човек до своје треће године, и да га се родитељи могу "отарасити" ако им омета планове за будућност, претпостављам да би ти и то подржао. Мислим сви знамо да се из тог фетуса неће развити папагај, већ да је то човек, тј дете које се развија у мајчиној утроби.

novorođenče ima sve biološke uslove da preživi, tako da je poređenje pogrešno.
čak je francuski građanski zakonik iz 1800 i neke normirao da nije samo neophodno da se dete živo rodi, već da ima uslove i da preživi.
a fetus koji ima određeni broj nedelja to ne može i tu se ne može govoriti o ubistvu, posebno ne o genocidu kako je draga koleginica naslovila ovu temu.
Može se govoriti o neobrazovanosti, nedovoljnoj svesti i odgovornosti, pa čak i zatucanosti, Pa skoro sam negde čitao pitanja devojčica da li mogu da ostanu bremenite stojeći, i da ne nabrajam druge gluposti. Takvo dete kazniti trudnoćom i porađajem...nije rešenje
Što se tiče ideje "neka se ono porodi, pa ćemo mi njega udomiti"...gladne i bose dece u ovoj Srbiji ima i previše, a ne vidim da se lome oko njih.

Dobro, iako sam ubedjen da neverujuci ljudi ne postoje, ipak cu preskociti teoloski aspekt price i podsetiti te da je ABORTUS UBISTVO SA PREDUMISLJAJEM.

P.S. Ono je bila samo stilska figura da docaram vama "agnosticima" tu neobjasnjivu pojavu zvanu zivot.

Pa najveći problem sa vama "verujućim" je u tome što vi slepo verujete u nešto što mislite da je ispravno.
Jehovini svedoci veruju u to da ne treba uzimati tuđu krv, pa i po cenu sosptevnog života odbijaju transfuziju.
Pravoslavci i Katolici se razlikuju po nekim stvarima kao što su kvasni i beskvasni hleb, po pitanju svetog trojstva itd... mada su te razlike izmislili ljudi, a ne Bog (pod uslovom da postoji)...

Što se "neobjašnjive pojave zvane život" za nas agnostičare tiče, mi bar imamo objašnjenje o tome kako je život postojao čak i u dinosaurusima i to (možeš misliti) pre par miliona godina ili makar par stotina hiljada godina, a ne kao kod vas što tvrdite da je život nastao pre 6.000 godina (4.000 godina pre Hrista)... a dinosaurusi uopšte nisu ni postojali (jer ih niko nije otkrio sve do 18. veka).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back