Ovi jedan
Domaćin
- Poruka
- 3.364
Da, čim u nekoj grani imaš više pripadnika određene nacije to je veća verovatnoća da neko ko pripada toj grani ima veze sa naciji kojoj pripada većina. Kod Srba je to recimo upadljivo kod grane N FT182494. U pitanju je grana koja gotovo sigurno nije srpskog porekla ali se uklopila u srpski etnik i ima je gotovo svugde gde ima Srba.
što se tiče drugih linija, moguće je ali svaku od tih grana trebalo bi posebno ispitati
Nemam trenutno šta dodat ni oduzet.
Nije to nikakvo seciranje. Naša sam rezultate nekoliko Hrvata pa veljo da ih stavim ovu temu koja je adekvatna za to.
Ne mogu se naći kod nas. Da se toliko razlikuju Srbi od drugih Srba autosomalno kao 2 zadnja Hrvata i mog prethodnog posta od prve trojice, to ko nas nije moguće. Mi smo autosomalno homogeniji od vas, iako smo brojniji i živimo na većoj teritoriji. Razmisli zašto.
Odakle ti taj podatak jer jučer sam citira neki rad koji govori kako smo, bar u u BiH, mi homogeniji narod iako ne znam jel se to odnosi na autosomno ili koje drugo područje.
Isto tako (Bijelo)Hrvati su živili na poprilično širokom prostoru i moguće da su tu krije odgovor na tvoje pitanje, a šta se tiče zadnje dvojice(pogotovo zadnji) primjer on je doslovno pa prototip tog oriđiđi Bijelog Hrvata iz samog srca Galicije s kojima je taj Međimurac srodan(Ternopil, Zakapartia, Lviv u Ukrajini, pa Slovak, sjeverna Mađarska, poljska Subkarpatija, istok Njemačke, poljska Galicija, Silesija itd. odnosno sve područja koja su naseljavali Bijelohrvati i o kojima sam donia tonu teksta na drugoj temi.
E da skoro sam zaboravia ovog nekog Lemka koji je prvi naveden, a pojma neman zašto
Nekoliko hipoteza objašnjava podrijetlo Lemka, međutim, kao i svi Rusini, najvjerojatnije imaju raznoliko etnogenetsko podrijetlo. Lemki (i drugi Karpatski Rusini) smatraju se potomcima srednjovjekovnih Bijelih Hrvata , [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] [ 25 ] [ 26 ] [ 27 ] [ 28 ] na koje su utjecale migracije Slovaka pod utjecajem Rusina , i vlaške / rumunjske migracije u 14. i 15. stoljeću