Генетичка генеалогија II

Tako se i meni čini.
Mada, ti narodi se nekada poistovećuju sa proto slovenima ( Sarmati, Skiti), iako to nisu.
To su bili iranski (iranojezični) narodi, braća od strica starim Slovenima može se reći. Ti drevni iranojezični narodi su bili autosomalno kao današnji istočni Evropljani, a ne kao Iranci i drugi moderni iranojezični narodi.

To su bili iranski (iranojezični) narodi, braća od strica starim Slovenima može se reći. Ti drevni iranojezični narodi su bili autosomalno kao današnji istočni Evropljani, a ne kao Iranci i drugi moderni iranojezični narodi.
Da.

Btw meni se čini da kod Britanaca ima dosta tog Atlanto Mediteranskog fenotipa, pogotovo među ženama?

Da.

Btw meni se čini da kod Britanaca ima dosta tog Atlanto Mediteranskog fenotipa, pogotovo među ženama?
Atlanto-Med tipa ima najviše u Španiji i Portugalu, to je tamo no1 fenotip. U Britaniji je manje zastupljen, tamo je češći Atlantid i North Atlantid. Kod Velšana je Atlanto-Med zastupljeniji nego kod Iraca, Škota i Engleza.

Ne znam, znam jednog da izgelda kao pravi Arapin, al on tvrdi da su njegovi pounijaceni Pravoslavci npr. Mislim ako pricamo o stokavcima generalno se Pravoslavci i Katolici ne razlikuju
1747257187675.jpeg
:mrgreen:

Bas mi drago, ja sam sumnjao da si ti al rekao necu nista da napisem dok ne budem siguran. Ima li 10 godina od onda? 🍻
I meni je drago. Msm da nema 10, ali ima jedno 7-8.

Apropo teme pošto smo otišli u off topic, slažem se s tobom da Čečeni nemaju ruskog upliva. Oni se poznaju tek od sredine 19-og vjeka i do nedavno su bili neprijatelji. Različite su vjere, kultuloški i mentalitetom su različiti, a plus uglavnom ne žive zajedno. Oni su 2 različita svjeta, kao Srbi i Šiptari na Kosovu između kojih isto nije bilo mješanja. Od Kavkazaca sa Rusima su se najviše mješali Osetini koji su pravoslavci i imaju blaži mentalitet od Čečena koji su pravi divlji brđani sa islamskim uplivom u kulturi i pogledu na svjet. Osetinski jezik spada u iransku porodicu jezika i jedini je uz jermenski IE jezik u kavkaskoj regiji. Ima 2-3 turkijska jezika na Kavkazu, a ostalo (većina) su kavkaski jezici u koje spadaju čečenski, gruzinski, čerkeški i još neki.

Poslednja izmena:
da, tako nesto, mislim da je 2018. ugasen forum.
Ovo sto smo pricali, generalno mislim da da Ceceni, Dagestanci, Abhazani itd imaju neki severniji upliv, slazem se sa Krishnom.
Kao sto sam naveo neretko imaju ridje brade i svetlu put. Ima ih i tamnih, al mnogo manje nego Jermena. E sad Gruzine ne znam gde da potrpam. Gruzina ima vise plavkastih vise nego ridjkastih cini mi se, mozda gresim.
Eto Kadirov Cecen je bio plavkasto-ridj npr kad je bio mlad. Skoro nijednog plavog Cecena nisam video, i kad su plavkasti imaju bakarne nijanse

Back