Генетичка генеалогија II

Ako je Putin stvarno E1b onda je velika šansa da ima korjene da Balkana ili da ima jevrejsko porijeklo. E1b postoji kod Aškeneza u značajnom procentu. Ta haplogrupa kod etničkih Rusa je slabo zastupljena, svega nekoliko procenata.

Prezime Putin u Tverskoj oblasti odakle potiče V. Putin se prvi put pominje u 17-om vjeku. U 12-om vjeku Rusi nisu još imali ustaljena prezimena.
Putin je Jevrej Chabadnik po majci.

1000028006.jpg

Putin je Jevrej Chabadnik po majci.

Pogledajte prilog 1715124
to je tipicno rusko prezime iz tog kraja i nema veze sa Jevrejima, mnoga Hriscanska imena iz kojih je izveden koren prezimena imaju u osnovi jevrejsko poreklo imena, da si guglao znao bi.
I kod nas? Avramovic ili Isailovic npr, sta Jevrej?
Putin ke cist Sloven, sin Avrams Avramovic.
Trolujes, ali jeftino

i sbi sunarodnjaci njegove majke su Rusi Pravoslavne vere u nedogled, bolje proveri poreklo scog Bajdena, da li je Irav ili Je rej, mnogo fura jevrejski lobi
Za Ameriku je svima jasno, svaki predsednik je njihova kujica, poslednji koji nije bio je... ubijen.

Nije ništa drugačije ni u Rusiji, Putlerovi oligarsi su većinom talmudičari. Kradu novac od Rusa i iznose u Izrael, pa Abramovič je tamo najveći finansijer škola i kolonizatorskih naselja po Zapadnoj obali.

tipicni juzni Evropljani
9 od 10 do sad testiranih tračkih uzoraka je E1b (uglavnom E-V13), a 1 je R1a-Z93. Sigurno će se naći još neke haplogrupe sa povećanjem broja testiranih tračkih uzoraka. Očekujem istočnu R1b i neku J2 među Tračanima. Ipak izvesno je da je E-V13 bila najjača haplogrupa kod Tračana. To se moglo naslutiti i prije arheogenetike. Zato što je E-V13 pojedinačno najjača haplogrupa kod Bugara, a na području današnje Bugarske u antičkom predrimskom periodu su živili gotovo isključivo Tračani.

Autosomalno Tračani su imali oko 75% genetike neolitskih farmera, oko 20% jamnaja/stepske genetike i oko 5% genetike Kavkaza. Jamnaja/stepska genetika je od proto-Tračana koji su došli iz Pontijske stepe oko 1500 p.n.e. Ti proto-Tračani koji su došli na istočni Balkan prije oko 3500 godina iz današnje Ukrajine/južne Rusije su donljeli trački jezik. Oni su se nametnuli kao elita starijem istočnobalkanskom stanovništvu kod koga je očito najjača haplogrupa bila E-V13. Kod klasničnih Tračana je preovladala staodjedilačka genetika (i autosomalno i Y DNK), dok je genetika proto-Tračana kod njih bila manjinska.

Ima taj jedan u mojoj podgrani, tek od 19.veka su Albanci.
Neće čovek da priča samnom...
A meni Luka P. iz Istre sâm ponudio da plati i platio skoro 400 evra za pun test na YSEQu kad je utvrđeno da sam Y84307 testom od 115 evra (koji sam ja bio platio nekim zarobljenim parama kojima je moglo da se plaća samo online).

I ispao sam nekim čudom bliži njemu i njegovom prezimenjaku (daljem srodniku) nego momku poreklom s Kosova i nepoznatom Turčinu (anonimni test studenata volontera u naučnom radu par profesora tog univerziteta). Pošto samo nas petorica imamo I-Y84307. Sad smo spustili Y hromozom na I-Y214467 ali i dalje nam je Y84307 najbliže srodstvo.

Drugim rečima, na osnovu ovog mini-uzorka, Istrijani su mnogo bolji od Aranuta.

Grana J1 kojoj pripada Dodik je prisutna na Balkanu bar od rimskog perioda, ako ne i od ranije. Potiče od ovog hercegovačkog plemena https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Vlasi_Vlahovići
Te grane J1 kojoj pripada Dodik ima i kod bosansko-hercegovačkih muslimana, nosilac iste je bio pokojni Nino Rešić.
Ustvari, naša grana, ZS11470 je dosta islamizovana. Ako uzmemo da je DYS385 podoban za razlikovanje linija unutar naše grane, s obzirom da je ZS11470 star 1000 godina za sve dosad testirane, muslimani se nalaze i kod linija koje imaju 13/19; 13/18 i 14/19 na DYS385. Čini mi se da je i kod Bugara svojevremeno bio jedan testirani preko Genographic projekta (ili nešto slično) koji je bio pozitivan na PF7264 (pošto PF7263 još nije bio potvrđen), a koliko vidim, moguće je i kod testiranih u grčkoj Makedoniji da su jedni Turci a drugi Bugari bar po njihovom samoizjašnjavanju. ZS11470 je dosta zanimljiva grana

Mile je tehnički Migrant iz Arabije dok mu je idol Orban Hun iza Urala.

Što zapravo znači da imamo 2 Ne-evropska političara migranta u mahali.
Nije on nikakav migrant, njegova haplogrupa/grana je duže prisutna na Balkanu od I2-Y3120, N-P189.2, velike većine R1a i još nekih. Ako banalizujemo kao što ti radiš onda su svi E1b natufijanaki migranti sa Levanta, a još dalje porijeklo im je na rogu Afrika. Po tvojoj nakaradnoj logici pola kosovskih Albanaca treba deportovati u prapostojbinu Somaliju. Mile Dodik sa svojim pretkom po direktnoj muškoj liniji koji je došao na Balkan sa Bliskog Istoka prije 2000 godina nema skoro nikakve veze, s obzirom da genetike od tog pretka ima 0.0001% ako i toliko. Pogledaj kako Dodik izgleda - plavook, evropskih crta lica, visok 194 cm, plećat itd, niđe veze sa garavim patuljastim Arapima i izvornim Jevrejima.

Poslednja izmena:
Nije on nikakav migrant, njegova haplogrupa/grana je duže prisutna na Balkanu od I2-Y3120, N-P189.2, velike većine R1a i još nekih. Ako banalizujemo kao što ti radiš onda su svi E1b natufijanaki migranti sa Levanta, a još dalje porijeklo im je na rogu Afrika. Po tvojoj nakaradnoj logici pola kosovskih Albanaca treba deportovati u prapostojbinu Somaliju. Mile Dodik sa svojim pretkom po direktnoj muškoj liniji koji je došao na Balkan sa Bliskog Istoka prije 2000 godina nema skoro nikakve veze, s obzirom da genetike od tog pretka ima 0.0001% ako i toliko. Pogledaj kako Dodik izgleda - plavook, evropskih crta lica, visok 194 cm, plećat itd, niđe veze sa garavim patuljastim Arapima i izvornim Jevrejima.

Ništa od Dinarsko tzv srpske genetike složićeš se. On je tu Uljez.

Mile je tehnički Migrant iz Arabije dok mu je idol Orban Hun iza Urala.

Što zapravo znači da imamo 2 Ne-evropska političara migranta u mahali.
I ne baš. Pitanje je gde su se kretali narodi kod kojih je postojala J1 PF7263. Čini mi se da se ta grupa dosta rano razbila negde u desetom veku pre nove ere, taman u vreme invazije Naroda sa mora. U suštini trebao bih otvoriti posebnu temu samo da objasnim o čemu razmišljam. Između Mileta iz RS i Ahdala iz Hodeide postoji 3000 godina razlike. Njihova grana je definisana SNP-om Y290686 a naša srpska (a i bošnjačka i bugarska) SNP-om ZS9949

https://www.yfull.com/tree/J-ZS4416/

Back