Khal Drogo
Elita
- Poruka
- 17.444
Па никад не треба искључити могућност да је неки хајдук "улетио у терен".Pa po predanju, Rakočevići i Radoviću su potomci dvojice sinova. Kako je moguće da su različiti genetički?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па никад не треба искључити могућност да је неки хајдук "улетио у терен".Pa po predanju, Rakočevići i Radoviću su potomci dvojice sinova. Kako je moguće da su različiti genetički?
Једноставно је... Генетика је она која јесте, а предање... Поготово што су предања преношена усмено. Нека ми неко нађе гаранцију да барем 200 година ништа није мењано у предању.Pa po predanju, Rakočevići i Radoviću su potomci dvojice sinova. Kako je moguće da su različiti genetički?
А што толика опседнутост хајдуцима или којечим сличним?Па никад не треба искључити могућност да је неки хајдук "улетио у терен".
Тачно је. Дробњачка грана https://www.yfull.com/tree/I-FGC22046/Da li je tačno da Drobnjaci imaju I1 haplogrupe, karakterističnu za vikinge?
Можда грешим али, чини ми се да је под ,,хајдук" управо мислио на тог другог мужа.А што толика опседнутост хајдуцима или којечим сличним?
Као што сам навео горе - зашто се одбацује могућност жене која је имала два брака и синове из оба? Разлога за погибију је било колико хоћеш - разне бољке (сада излечиве), ратови, Турци... Једно запалење плућа је било довољно, а свакако је била довољна и крвна освета.
Шта је пример? Жена од 25 са два сина, удовица. И шта ће она? Уда се поново. Синови првог брака добију ново презиме, а жена може да роди још пар синова.
Да ли су сви браћа? Биће да јесу. Да ли су иста генегика по ипсилону? Ни случајно.
Ако је тако, у реду. Мени ти крајеви и тамошњи народни изрази нису познати.Можда грешим али, чини ми се да је под ,,хајдук" управо мислио на тог другог мужа.
За Дробњаке се јасно зна одакле нам, тачно се и јасно зна, боље него за било шта друго: последица норманског напада на Византију, искрцавањем код Драча 1080. године. Јесу они били сила, али Византија је била држава...Da li je tačno da Drobnjaci imaju I1 haplogrupe, karakterističnu za vikinge?
....Потомци су примили наш језик и културу а за узврат оставили генетику за висину већу од просечне.
Не пишем ја колики је удео Дробњака у Црној Гори, пишем само о њима самима.смањи мало...Дробњаци су можда 5% Црногораца, и 1% Динараца....
неко ко са стране упада, и ово чита, би могао помислити да Срби динарци, висок раст дугују неким виконзима?! што везине везе са везом нема...
Дробањци никако висином не одударају од просека Херцеговине/ Црне Горе, уосталом.
Čak mislim da su Drobnjaci i ispod hercegovačkog prosjeka.Не пишем ја колики је удео Дробњака у Црној Гори, пишем само о њима самима.
Можда данас Дробњаци не одударају висином од своје околине, али та околина је генетиком (преко ћерки) примила утицај.
Мада ћу се сложити да цела та област има изражену висину.
Ако ћеш да разматраш само све Србе на гомилу, онда ћеш имати проблем, јер смо потомци 12 хаплогрупа. То гарантује велики број сеоба.
Постоје ли неке нијансе код тебе?
Потомци смо истока, запада, севера и југа, а и околни нам народи уопште нису много другачији.
Па шта знам... Познајем пар њих који су изнад просечне висине а припадају I1.Upravo je obratno. Ima primjera, recimo knez Raško Radović je oženio neku iz Drobnjaka, što je bila niska, pa su mu potomci niski.
I onda posle kažu "Dinarski Srbi su Vlasi"Урадио сам пресек за далматинске Србе из јавне базе СДП-а. Нисам рачунао све тестиране, већ сам презимењаке који су тестирани 2, 3 и више пута а који притом имају исти хаплотип (рођаци) рачунао као 1. Тако је слика реалнија. Нпр. I1 тестираних из Далмације у јавној бази има 36, али кад се двоцифрен број тестираних Мацура сведе на 1 као и још неколико презимењака са истим хаплотипом тј. рођака остане 18 I1. Нисам рачунао ни неколико католика из Далмације (има их на прсте једне руке) који су тестирани преко СДП-а и резултати су им у јавној бази, јер сам желео добити реалну генетску слику православних Срба из Далмације.
165 узорака
I2 (77) = 46.7%
R1a (21) = 12.7%
E (20) = 12.1%
I1 (18) = 10.9%
J2 (10) = 6.1%
R1b (9) = 5.5%
N (5) = 3%
J1 (4) = 2.4%
Q (1) = 0.6%
....
I = 57.6%
R = 18.2%
E = 12.1%
J = 8.5%
N = 3%
Q = 0.6%
@kНУки @Q. in perpetuum hibernum @cronnin @zvaljko @'Clint' @Акај @suave @Лекизан @Platin
Динарски Срби али и Срби генерално би могли имати претежно "влашке" мушке линије само кад би I2a-Din била "влашка/палео-балканска", што није случај. I2a-Din је дошла са Словенима, у то више нема никакве сумње.I onda posle kažu "Dinarski Srbi su Vlasi"![]()
nađoh odmah malo ispod glavnog tekstaА kakva je sličnost govora stanovništva sa istočne strane Jatove granice sa onim iz zapadne? To bi trebalo biti pravo poređenje.
https://m.facebook.com/story.php?st...yvVXzui6HkFou8LM9jxvycPRwC4nl&id=309460306627
Evo jednog zanimljivog I2 učesnika bitke kod Himere na Siciliji koja se odigrala 480.godine stare ere.. Istraživači poreklo ovog ratnika vezuju za severoistočnu Evropu...BREAKING NEWS:
Recently a paper came out the on genetics of the Classical period of the Greek army. Here are some of the samples (closets) that has been mentioned as mercenaries
1. Sarmatians
2. Balto-Slavs
3. BA Caucasus-like
Da nemaš slučajno detaljnija objašnjenja vezana za navedene regije, npr šta je Krajina, šta Vrbas, koje su opštine Donje Podrinje itd@kНУки Свака част за детаљне пресеке по регијама за Србе из БиХ које си недавно урадио.Поставићу их овде, надам се да се не љутиш.
Pogledajte prilog 1237854
Pogledajte prilog 1237855
Pogledajte prilog 1237856
Pogledajte prilog 1237857
Pogledajte prilog 1237859
Pogledajte prilog 1237860
Pogledajte prilog 1237861
Pogledajte prilog 1237862
@Q. in perpetuum hibernum @FDDD @zvaljko @Rogonos @Konstantin Veliki @Khal Drogo @RickRoss @АнаиванГорд @Ortar @Njegos88 @Карлос Шакал @Brđanin @dolinalima
Статистике за те регије су у оквиру ових граница:Da nemaš slučajno detaljnija objašnjenja vezana za navedene regije, npr šta je Krajina, šta Vrbas, koje su opštine Donje Podrinje itd
Хвала, @KrishnaСвака част за детаљне пресеке по регијама за Србе из БиХ које си недавно урадио.Поставићу их овде, надам се да се не љутиш.
![]()